Charlie and the Chocolate Factory

5 september 2022

Charlie and the Chocolate Factory is nu te zien in de Nederlandse theaters. Patricia bezocht de voorstelling met haar dochter Lauren. In deze blog lees je alles over hun wonderlijke middag.

100% Kidsproof getest: Charlie and the Chocolate Factory
Samen met Lauren (9) reis ik op zondagmiddag naar DeLaMar Amsterdam voor de nieuwe voorstelling Charlie and the Chocolate Factory. We zijn allebei dol op musicals, dus een heerlijk moeder-dochter uitje!

Sjakie wordt Charlie

In Nederland kent iedereen het populaire boek van Roald Dahl onder de naam ‘Sjakie en de chocoladefabriek’. De musical heeft vanwege de rechten de Engelse naam gekregen, maar het verhaal blijft natuurlijk hetzelfde: Charlie weet één van de vijf gouden tickets te bemachtigen voor een rondleiding door de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka.

Charlie and the Chocolate Factory - gouden ticket

De musical

Voor de pauze zie je hoe de kinderen één voor één een gouden ticket weten te bemachtigen. Het gezin van Charlie is erg arm, dus zijn kansen zien er niet zo goed uit. Het jongetje is zo lief voor zijn familie en zijn wens zó groot, dat je het hem echt heel erg gunt. En ik moet bekennen dat ik af en toe zelfs een traantje wegpink…

Na de pauze is het tijd voor de nogal bijzondere rondleiding van Willy Wonka door de chocoladefabriek. Met de film in mijn achterhoofd ben ik toch wel heel benieuwd hoe ze de 'tests' van de kinderen gaan vormgeven in het theater. Maar wow, wat hebben ze dat goed gedaan. En zoals Willy Wonka zelf zegt: heb je fantasie, gebruik hem dan!

Charlie and the Chocolate Factory - Willy Wonka

Ons oordeel

Wat hebben wij genoten van Charlie and the Chocolate Factory! Het is echt een heerlijke feel good musical met een prachtige boodschap. Het verhaal, de muziek, de decors, de acteurs: alles klopt gewoon. Een extra diepe buiging voor de kinderen en dan in het bijzonder voor de rol van Charlie. 

En waar ik mij soms nog wel eens kan storen aan slecht vertaalde liedjes, kan ik niet anders zeggen dat Charlie onwijs goed vertaald is. De musical zit ook vol met typisch Nederlandse grapjes en verwijzingen. Heel leuk!

Kortom gaat dat zien, want deze musical wil je echt niet missen!

Charlie and the chocolate factory - grootouders

Goed om te weten

De voorstelling is echt onwijs leuk voor jong en oud. Vanaf een jaar of 8 krijgen de kinderen het hele verhaal echt goed mee, maar ik weet zeker dat mijn jongste van 6 het ook al echt fantastisch zou vinden. Als stilzitten en concentreren geen probleem is voor je kind, dan doet het magische verhaal de rest.

De musical reist tot en met 5 maart 2023 door het hele land. Van noord tot zuid: je hoeft nooit ver te reizen om Charlie and the Chocolate Factory te bekijken. Wist je dat bij vijf voorstellingen ook een blindentolk van Stichting Komt het Zien! aanwezig is? Met een speciale inleiding en live audiodescriptie maken zij theater mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn.

Tip: Charlie and the Chocolate Factory is ook een onwijs leuk cadeau voor de feestdagen. Super origineel en weer eens iets anders dan speelgoed. Er samen op uit is een prachtig cadeau: de herinneringen van later maak je immers nu!

charlie - gouden ticket winnen

Gouden ticket

Misschien droom je nu stiekem van je eigen gouden ticket vinden. En dat zou nu ook maar zo kunnen gebeuren, want Willy Wonka heeft maar liefst 105 gouden tickets verstopt in geselecteerde Johhny Doodle repen. Tijdens de pauze waagden wij ook een kansje. Spannend! Helaas voor ons geen gouden ticket, maar wel een hele lekkere chocoladereep. Lees meer over de gouden ticket actie >>

Benieuwd naar wanneer Charlie and the Chocolate Factory bij jou in de buurt te zien is? Via de roze button vind je alle speeldata en theaters. Naar de website