NIEUW: Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld

23 januari 2023
11 februari 2023 is het zover; het meest interactieve Mediamuseum ter wereld gaat open! Ontdek de invloed van media in een unieke ervaring.

HET MEDIAMUSEUM

Hieronder lees je wat je kunt verwachten van je bezoek aan het Mediamuseum én krijg je een voorproefje.Bezoek het Mediamuseum

Voor je het Mediamuseum ingaat start jouw persoonlijke mediareis in de ruimte die je hieronder ziet: de Tune-in.


Foto: Tune in zone

Ze willen graag weten wie je bent en waar je van houdt. Hiervoor krijg je in de speciale Museum app jouw eigen profiel. Zo kunnen ze je onderweg begeleiden en verrassen en is je museumbezoek op jouw afgestemd.De Mediareactor

Media zijn er natuurlijk elk moment van de dag, wereldwijd en overal. Zodra je het Mediamuseum binnenkomt, zie je de Mediareactor; een oneindige stroom van beelden. Deze stroom verbeeldt ons leven in media. Soms zetten ze de beelden even stil om je iets over een van de vele aspecten van media te vertellen en te laten beleven.


Foto: Mediareactor

Vijf zones in het Mediamuseum

Je bezoek verloopt langs vijf zones: delen, informeren, verkopen, vertellen en spelen. Hoe je die zones doorloopt, is aan jou. Tijdens je bezoek wijst de Museum app je op leuke extra’s op basis van jouw interesses. En als je met een groep bent, kun je ook in de app zien waar de anderen zijn. Per thema kun je vragen stellen of extra weetjes zien.Vijf zones van het Mediamuseum

- Delen, hier zie je hoe we lief en leed delen in media met elkaar. Wat mag wel en wat niet denk je?
- Informeren, jij bent zelf de nieuwsmaker. Je kunt op verschillende manieren aan de slag.
- Verkopen, wat zijn de dagelijkse verleidingen waar we mee te maken hebben. Maak hier je eigen succesvolle campagne als influencer.
- Vertellen, ontdek met welke gereedschappen je een filmverhaal kunt vertellen. Je kunt je eigen speelfilm maken.
- Spelen, race door de virtuele wereld van games, bouw je eigen game of ga de competitie aan op de interactieve spelvloer.

Doe je mee met een potje 'De vloer is lava'?Tickets kopen

Koop snel je ticket, want dit moet je zien (krijg je geen spijt van)! Klik door via de roze button op deze pagina!

Openingstijden Mediamuseum

Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00 uur. Bij speciale vakantiedagen of feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Leuk als je laat weten hoe jullie bezoek is geweest. Mail mij gerust op Gooi@kidsproof.nl om je ervaring te delen.

Veel plezier!
Groeten,
Maud


Meer uittips

Meer actuele uittips vind je in onze Uitagenda.

Naar de website