Mamablog: lammetjes voeren!

20 maart 2018
Onze kinderen zijn echte lentekinderen. Beiden geboren in maart en voor allebei was het eerste familie feest dat we vierden bij aankomst in Nederland het Paasfeest. Pasen geeft mij dan ook altijd een blij en vrolijk gevoel. Een nieuw begin, nieuw leven en vooral leuke dingen doen met het gezin en de familie.
Mij maak je heel gelukkig met een rondje eieren zoeken in het bos of lammetjes kijken op de kinderboerderij. Gelukkig vinden onze kinderen heel veel dingen leuk dus wij hebben meestal wel snel ons plannetje voor de dag klaar.

Zo ook rond Pasen een aantal jaren geleden. Op de vraag of de kids het leuk zouden vinden om naar een echte boerderij te gaan om baby geitjes te zien kwam een luidkeels 'JA!!' Dus gingen we op weg naar de kinderboerderij waar onder andere pasgeboren geitjes konden worden gevoerd.

Bij de boerderij aangekomen was het eerste dat Eva riep; 'Ieuwwwww… het stinkt hier naar poep'. Met haar neus dichtgeknepen liep ze het terrein op. Dat hield ze natuurlijk niet lang vol, want er moest gerend worden en we kwamen om de baby geitjes een flesje te geven. Handen weer van haar neus af, maar ze kon maar niet wennen aan de lucht. Af en toe zag ik haar licht kokhalzen en daar moest ik dan weer heel erg om lachen. Het was wel duidelijk dat ze geen kandidaat is voor Boer zoekt vrouw.Nadat we een kort rondje over de boerderij hadden gelopen 'Joehoe mama, daar is een speeltuin…zullen we daar naartoe!!!' kochten we bij het boerderijwinkeltje een klein flesje melk en een bekertje met van dat grijze, harde, geitenvoer en gingen de schuur in waar de geiten en hun kleintjes stonden. De allerkleinste geitjes zaten in een soort box van stro en daar mochten de kinderen bij gaan zitten. De wat grotere geiten stonden achter een hek en ook daar mochten de kids bij.

Eva plantte zichzelf meteen tussen de kleinste beestjes en nadat we nog net konden voorkomen dat ze zelf even een slokje melk zou nemen uit het flesje ging ze haar gang en zat met een geitje op schoot haar flesje te geven.Norbert kreeg van ons een plekje tussen de wat grotere geiten die hem enthousiast begroetten. Hij bleek een interessant wezentje voor de geitjes en in een mum van tijd was de kleine man omsingeld door een hele groep beestjes die vooral zijn haren heel aantrekkelijk vonden. Om zijn krullen enigszins in toom te houden gebruiken we een speciaal soort vet dat blijkbaar iets bevat waar geiten dol op zijn. En waar Nop het eerst vooral grappig vond dat hij zoveel aandacht kreeg was hij het zat toen hij omver werd geduwd en op zijn rug tussen de geiten in het stro lag.Maar mama was er snel bij en redde de kleine man van zijn belagers. Wat ik alleen even vergeten was, was het bakje voer dat ik in mijn jaszak had gestopt. In korte tijd was de aandacht van de geitjes verlegd van Norbert naar mijn jas. En zo stond ik dus midden in een bak met stro, met een pruilende Norbert op mijn arm en een groep geiten aan mijn jas. En de rest van de familie maar lachen…..Nadat de geitjes genoeg gegeten hadden belandden we toch nog even in de speeltuin en werd er nog een boerderij ijsje gegeten. Ondanks alles was het toch een heerlijke middag. En terwijl ik thuis het stro uit de haren van Eva en Norbert plukte bedacht ik hoe heerlijk het is om dit soort dingen te doen met de kinderen. Lekker buiten, leerzame, gezellige en soms misschien ook spannende dingen doen.

De plannen voor deze Pasen zijn nog niet helemaal rond maar we maken vast een leuk plan met elkaar om met z'n vieren te vieren dat het weer lente wordt en er steeds weer een nieuw begin is.

Fijne Pasen!
Liefs,

Marielle

TIP: kijk hier voor leuke uittips rondom de Paasdagen dit jaar in 't Gooi!