Educatieve tv - wat komt erop?

16 maart 2020
Hebben jullie ook zo'n mooi thuisschema gemaakt voor de kinderen de komende 3 weken als de scholen dicht zijn? Daar staat bij ons ook een momentje tv-kijken in. Maar wat kijken ze dan? Hieronder vind je de programmering van Zapp op NPO 3.
NPO Zapp biedt een breed scala aan educatieve programma’s. Nieuw is de liveshow Zapplive Extra die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts.

Vanaf één uur in de middag zijn er al leuke programma's te zien voor de kinderen. Handig als je wil dat het even stil is in huis, of als je wil dat ze even rust pakken.



Programmering:

13.00 uur Studio Snugger

13.15 uur Zappsport

13.30 uur De Smerige Quiz

14.00 uur Willem Wever

14.25 uur Welkom bij de Romeinen

14.50 uur De dodelijkste 60

15.15 uur Freeks wilde wereld



Jeugdjournaal
Ondertussen blijft ook het NOS Jeugdjournaal, met het ochtendjournaal om 08.45 uur en het avondjournaal om 19.00 uur, de vertrouwde plek waar de jeugd op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws.



Zappbios
Om 15.30 uur zenden ze iedere dag een film uit met Zappbios.



SchoolTV
Zoek je de programma's die ze dagelijks/wekelijks op school kijken? Goed om te weten dat er natuurlijk ook Schooltv is. Ik zag net dat er ook veel hele korte filmpjes op staan met mooie instructies en dat je kunt filteren op leeftijd!

Zie de website van schooltv voor meer informatie.


Programmering op Zappelin
Ook voor de allerkleinsten is de programmering aangepast. Kinderen uit de onderbouw kunnen ’s ochtends terecht bij Zappelin. Op het themakanaal Zappelin Extra zijn de hele ochtend programma’s voor peuters te zien en ’s middags voor zowel peuters als kleuters.



Nog meer tips voor thuis
Benieuwd naar leuke dingen om te doen voor thuis? Lees snel onze blog met 50 tips!

Houd ook onze facebook pagina in de gaten voor leuke tips de komende weken.