KinderRadioFabriekTerug naar het overzicht

Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Openingstijden zie website, klik door via de roze button op deze pagina Prijs zie website, klik door via de roze button op deze pagina
Kruip in de huid van een echte radiomaker in de KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid!
Wil je zelf in de huid kruipen van een echte radiomaker? Dat is toch het allerleukst! In de KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid kan het.

Interactief
Je leert niet alleen over de ontwikkeling van de radio, maar gaat er ook zelf mee aan de slag. Door te kijken, luisteren, doen én ervaren maak je kennis met wat radio is en wat er allemaal bij komt kijken om het te maken. Spreek je eigen jingle in, presenteer het radionieuws, kondig tracks aan, test je muziekkennis samen met FunX-dj Fernando Halman of maak een spannend hoorspel.
Leer in de KinderRadioFabriek over de ontwikkeling en de rol van radio, wat er bij radiomaken komt kijken en ontdek of jij de skills bezit om een heuse radiomaker te worden!

Ontvang een diploma
Ook fantaseren kinderen over hoe de volgende 100 jaar van de radio eruit zal zien. Zijn alle activiteiten gedaan? Dan ontvang je een echt radiodiploma. Wil je even bijkomen van het drukke radioleven, dan kan er in de luisterhoek gerelaxt worden waar bijzondere en spraakmakende radiofragmenten te beluisteren zijn.

De KinderRadioFabriek is te bezoeken van 5 oktober 2019 tot en met 1 maart 2020 en is inbegrepen bij een toegangsticket voor Beeld en Geluid. De tentoonstelling is ook toegankelijk voor schoolgroepen en is onderdeel van de Beeld en Geluid-activiteiten in het kader van 100 Jaar Radio.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Check dan de website van Beeld en Geluid, klik door via de roze button.

Blogs & filmpjesAlle blogs