icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Nieuwe attractie PampusTerug naar het overzicht

Forteiland Pampus opent de gloednieuwe attractie ‘Het geheime Wapen van Amsterdam’.
Het geheime Wapen van Amsterdam
In deze splinternieuwe attractie ontdek je hoe slim ze vroeger onze hoofdstad wilden verdedigen. Je gaat terug in de tijd en ontmoet een historisch figuur die je meeneemt op een avontuurlijke vliegreis. Vanuit zijn luchtballon laat hij je zien hoe ruim een eeuw geleden rond Amsterdam een ring van forten werd gebouwd: de Stelling van Amsterdam! Je weet niet wat je ziet! En misschien herken je wel iets, want al die forten zijn er nog steeds en ze staan zelfs op de Werelderfgoedlijst!

Pasen op Pampus
Op 1e en 2e Paasdag maken de koks van de lunch een feestelijke Paasbrunch! Het wordt een echte ‘Proeverei’ met eieren, brood, fruitsalades, scones en nog veel meer lekkers. Reserveer snel! Hoogtepunt op het ‘Paaseiland’ is de zoektocht door het fort naar al die verstopte paaseitjes. En de gratis schmink niet te vergeten! En die spannende luchtballon natuurlijk! Kom jij deze als eerste uitproberen?

Meivakantie
De tweede week van de meivakantie is het weer Piratenweek op Pampus, met gratis schmink en spannende speurtochten. Kom verkleed als Piraat en vraag papa en mama ook om verkleed te komen. Hoe meer piraten, hoe leuker het wordt!

Met de boot
Pampus ligt midden in het mooie IJmeer. Met de veerboot vanuit Muiden, Amsterdam-IJburg of Almere ben je er zo! Meer informatie over het forteiland vind je op de website, klik eenvoudig door via de roze button!


En meer....
Er is nog veel meer te beleven in het fort, want een deel is omgetoverd tot een multimediale route vol video- en geluidseffecten. Ook zijn er games die je kan spelen met een speciale sleutel. Ons UNESCO is een doorlopende film geprojecteerd op een beeld van Nederland op een sokkel. Alle 10 de Nederlandse werelderfgoederen komen voorbij. Super mooi om op Pampus bijvoorbeeld ook de molens van Kinderdijk te kunnen zien of binnen in het Rietveld Schröderhuis een kijkje te nemen! Wat een cool land hebben we toch met al dat moois.

Kortom een dagje Pampus is een echte must!

Forteiland Pampus

Herengracht 68
1398 AD Muiden
Openingstijden Zie website, klik door via de roze button Prijs Zie website, klik door via de roze button Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen. Check onze zomertips!

Eropuit tips