Kasteel van SinterklaasTerug naar het overzicht

Als Sinterklaas in Nederland is, logeert hij op het Muiderslot en jullie zijn welkom!
Hij nodigt alle kinderen uit op zijn kasteel. Ook dit jaar, ook al kan de goedheiligman de kinderen niet persoonlijk begroeten. Sint is namelijk een oude man en hij wil voor de zekerheid een beetje afstand bewaren. Daarom gaat Sint dit jaar voor het eerst digitaal! Op verschillende schermen in het kasteel kun je hem alsnog ontmoeten.

Feestelijke sfeer
De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Overal in het kasteel zijn de sporen van Sinterklaas en zijn pieten te vinden. Zo kun je zijn slaapkamer zien én de pakjeskamer bezoeken! En hoewel Sint zich dit jaar terugtrekt om wat afstand te bewaren vanwege corona, deelt hij nog wel via schermen in het kasteel mooie boodschappen met alle bezoekers.

Extra activiteiten 
Op 21, 22, 28 en 29 november 2020 is er van alles en nog wat te beleven op het kasteel. Zo zijn er circuspieten, kun je gedichten en tekeningen maken, pietengym doen met je zelf geknutselde pietenmuts, pepernoten bakken en natuurlijk mag je ook even het paard van Sinterklaas aaien. Ozosnel, het paard, staat namelijk gewoon op de binnenplaats!

Kaartverkoop
Let op! Ticketverkoop verloopt via vooraf te boeken e-tickets met een starttijd. Kies zelf je tijdsblok. Voor actuele openingstijden, prijzen en weekendtoeslag verwijs ik julie graag naar de website, klik eenvoudig door via de roze website button.

Zet je schoen
Download de tekening van de website van het Muiderslot en kleur je schoen en stuur deze in voor 18 november. Je kunt deze gevuld met lekkers ophalen bij het slot tijdens de Sinterklaasweekenden! En pssst....in elkaar zetten hoeft niet, dat doen de handige hulppieten zelf ;-)


Tip: alle Sinterklaasactiviteiten zijn te vinden in onze Uitagenda!


Kasteel Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Openingstijden Zie website, klik door via de roze button Prijs Zie website, klik door via de roze button Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaas in 't Gooi

Sinterklaas in 't Gooi

Vanaf zaterdag is Sinterklaas weer in ons land... dit jaar anders dan anders, maar dat hoeft niet minder leuk te zijn! Check onze thuistips en lokale activiteiten die wél door gaan

Sinterklaas tips