Universiteitsmuseum UtrechtTerug naar het overzicht

Universiteitsmuseum Utrecht

Lange Nieuwstraat 106
3512 PN Utrecht
Openingstijden Dagelijks geopend van 10 tot 17 uur. Prijs Museumjaarkaart geldig
Ga op onderzoek uit en ontdek de wetenschapper in jezelf in dit bijzondere museum!
Je vindt hier echt van alles! Interessante en vreemde voorwerpen zoals opgezette dieren, skeletten en een deeltjesversneller geven een beeld van het onderwijs en onderzoek van de Universiteit Utrecht. De Oude Hortus van het museum is een verrassend mooie tuin zo midden in de stad.

Jeugdlab
In het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. Maar let op! Niet alles is wat het lijkt… Je kunt iedere dag naar het Jeugdlab komen. Wil je een handje geholpen worden? Op zaterdag- en zondagmiddag van 11:00 tot 17:00 zijn er Jeugdlaboranten aanwezig die je graag op weg helpen. In de schoolvakanties (regio midden) zijn de Jeugdlaboranten er elke dag.

Tot op het bot
Een brilkaaiman, een olifantvis of een shetlandpony, ze hebben allemaal een ruggengraat, maar lijken ze verder nog op jou? In het Universiteitsmuseum Utrecht zoek je het uit 'tot op het bot'. Bestudeer de indrukwekkende hoeveelheid skeletten, gebitten, huiden, wervels, vinnen, harten, darmen, geweien en andere lichaamsdelen.

Aan de hand van collegeplaten, lesmodellen, instrumenten en documentaires ontdek je hoeveel mens en dier op elkaar lijken en wat ze juist verschillend maakt.

Speurtocht 
Ontdek kriskras de tuin of het museum.. Tuin- of Skelettentour: € 2,- bij de receptie

Echt een bezoek waard dit museum!

Klik voor meer info over dit bijzonder museum op de roze button.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs