Oostvaardersplassen zomerTerug naar het overzicht

Beleef deze zomer een heleboel kinderactiviteiten in de Oostvaardersplassen in Almere!

Kinderen hoeven zich deze zomer niet te vervelen in de Oostvaardersplassen bij Almere. In de zomervakantie wordt er van alles georganiseerd voor de jonge natuurliefhebbers. Bekijk het hele zomerprogramma!

De Wijze Uilenspeurtocht (gratis)
Aagje de Uil neemt de kinderen mee langs de dieren en planten van de Oostvaardersplassen. Het enige wat je nodig hebt is je telefoon en een beetje nieuwsgierigheid! De speurtocht start bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders en is ongeveer 1 km lang.

Terug in de tijd met VR
Hoe leefden de jagers en verzamelaars in de Steentijd? Hoe zag een VOC-schip er van binnen uit? Waar komen de houtresten in het Kotterbos vandaan? Wat is het verhaal achter de WOII bommenwerper in de Oostvaardersplassen? De vier korte VR-films geven antwoord op al deze vragen. Deze VR-films zijn te bekijken in het auditorium van Natuurbelevingcentum de Oostvaarders. 

Gratis natuurpaspoort
Kinderen kunnen leerzame opdrachten doen, spelletjes spelen, een kleurplaats inkleuren en nog veel meer! Haal het gratis magazine op bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders.

Voorleesochtenden Oostvaarders-praatjes (€7,50)
Vrouwe historica - 17 juli
Gerard Poot - 24 & 31 juli
Incognetta en de vlinders (met tattoo) - 7 augustus
Incognetta en de bijen (met tattoo) - 7 augustus
Theater Djempol - 21 & 28 augustus

WOW-middag - 27 juli (€3,50)
Ontdek de Wildernis Onder Water (WOW) en ga op ontdekkingstocht tijdens de WOW-dagen. Vanaf 14.00 uur neemt de 'onderwaterboswachter' je mee in de wondere onderwaterwereld. Wat leeft er in en op de Oostvaardersplassen? Met emmertjes, schepnetjes en loeppotjes leer je hier alles over. Tussendoor maak je kennis met de meest bijzondere onderwaterdiertjes, zoals de waterschorpioen, bootsmannetjes, driedoornige stekelbaars of watervlooien! Durf jij het aan? Deze activiteit is leuk voor kids van 4 t/m 12 jaar, onder begeleiding van ouders. 


Meer info? Klik op de roze websitebutton!

Oostvaardersplassen Almere

Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Openingstijden Zie website Prijs Verschilt per activiteit Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Yahoo... zomervakantie!

Yahoo... zomervakantie!

Het is ZOMERVAKANTIE! Zes weken, heerlijk! Tijd om leuke dingen te doen met de kinderen.

Check onze zomertips!

De leukste tips