12 fijne tips voor Groningse kids

18 november 2020
Veel leuke en fijne Groningse plekjes voor kinderen zijn het afgelopen jaar mega creatief geweest om toch iets aan te kunnen bieden. Ook tijdens tijdens de wintermaanden zitten ze niet stil! Bekijk hier alle leuke alternatieven voor de kleine en wat grotere kinderen in Groningen.

Blijf in beweging of ga de Groningse natuur in 

Sport050 heeft tips om in beweging te blijven met coronactief! Bekijk de afspeellijst met oefeningen voor de allerjongsten die je samen met papa of mama doet. Of doe vast wat zwemles oefeningen zodat je straks weer helemaal up to date aan de zwembadrand staat.

Bij Ecomotion start het kabouterpad ‘t Roegwold waar je op zondag tussen 10.00 en 17.00 welkom bent. Je krijgt een knapzak mee, een rode puntmuts op en rode wangen geschminkt. De kabouterbegeleider krijgt een Kabouterboek mee met uitleg en opdrachten. €3,50 per kind. TIP: ook leuks als verjaardagsfeestje.

Het Groninger Landschap heeft toffe tips voor in de tuin en thuis. Er staan héél veel handige tips om in de thuisnatuur mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld het favoriete lijstje met natuurdocumentaires tot aan tips hoe je paddenstoelen herkent en je tuin vogelvriendelijk maakt. Aan de slag!De lekkerste dingen in huis halen van Groningse horeca

Bij het Land van Kokanje haal je heerlijke gerechten af, ook voor kids. Je kunt kiezen uit gerechten als versgebakken flensjes, groentedip of een kinderpasta. Ook leuk voor de wat oudere kids zijn de sinterkerstpakketten daarin alles voor de perfecte kaasfondue en een online moordspel. Top avondje!

Een rondje Hoornse Plas doen we nu misschien nog wel even wat vaker tijdens de strengere coronamaatregelen. Heerlijk uitwaaien en daarna een picknick to go ophalen bij Kaap Hoorn. Thuis laten bezorgen en oppeuzelen is ook een optie.

Deze kinderfeestjes voor Groningse kinderen gaan door

Snowlimits is open voor kinderfeestjes en kinderlessen. Deze winter gaat de wintersport niet door waarschijnlijk maar wil je toch zorgen dat je volgend jaar onbezorgd op de piste staat? Boek dan nu je ski of snowboardles. Alle kinderfeestjes gaan gewoon door.

Indoor Sports Centre is open voor padel en padbol….Geen idee wat dit is? Misschien is het wel je nieuwe favoriete sport. Een sportief kinderfeestje vieren? Kies hier uit Speedsoccer, speedsoccer skills of Speedsoccer Bubbles. Kijk snel verder.
Bij Marieke in Haren vier jij een mega creatief kinderfeestje! Ga jij zelf een kussen maken of maak je een supergaaf vrienden portret tijdens het Litho partijtjeNog meer leuks voor Groningse kinderen

Sarah van der Meere is een van de theater docenten bij theaterschool Wonderboom en heeft voor jou online theaterlessen klaar staan. Ben je al met theater begonnen of ga je er nog mee beginnen? Doe dan mee voor nieuwe inspiratie en skills! Bekijk ze allemaal hier

Via Studio Draadkracht aan de slag met een superleuk scrunchie DIY pakketje. Ga samen aan de slag met je BFF, mama/papa, zus/broer of ga beeldbellen met oma en opa. In dit pakketje zit alles wat je nodig hebt om 3 verschillende scrunchies te maken. Verpakt in een vrolijk zakje, waardoor het ook heel geschikt is als (december) cadeautje! Een naaimachine is niet nodig (maar mag wel😉). €8,50 per zakje. Ophalen in de studio!

Bestel een gave WinterWelvaart kerstbox met speciale spulletjes van de kerstmarkt. Ook is er een unieke luisterroute (ook voor kids) te volgen waarin je alles leert over Groningse monumentale panden, de bruine vaart en de binnenstad. Vanaf maandag 23 november kun je de box bestellen op Grokaalbox en hiermee steun je de bruine vaart. Vanaf 18 december staat de luisterroute voor je klaar!

Mis jij de zeehondjes ook zo? Boek de online rondleiding van Zeehondencentrum Pieterburen. Op een aantal specifieke data volg jij live een rondleiding van een uur door het centrum. Je leert alles over de zeehondjes die nu in de opvang zitten. Met jouw bijdrage steun je de zeehondenopvang, ze hebben het hard nodig!

Wadpartja helpt het Rode Kruis om speelgoed te kunnen kopen voor kinderen die leven van de voedselbank. Veel Nederlandse gezinnen zijn afhankelijk van de Voedselbank. De kinderen van deze gezinnen hebben vaak geen normaal Sinterklaasfeest. Help je mee? Lees hier verder.