De 6 favoriete Groningse Kidsproofplekjes van Marlies en Lauren

6 juni 2021

Samen met dochter Lauren (bijna 2) gaan we er regelmatig op uit, dat vinden we allebei erg leuk om te doen! Omdat we net buiten de stad wonen gaan we zowel dagjes uit in Groningen als op het platteland. Voor alle moeders met een dreumes 6 tips voor een leuke ochtend of middag weg.

Zeehonden kijken
Of Lauren nou écht oog had voor de zeehondjes in Zeehondencentrum Pieterburen dat weet ik niet, maar de kinderhoek met zandbak en Duplo in de vorm van zeehondjes zorgde voor een grote glimlach op het gezicht. Op een zomerse dag is het paviljoen ook open en kunnen kinderen kleuren of in de zandbak spelen terwijl je zelf neer kunt ploffen op de palletbankjes op het terras.Concerthuis
Bij toeval liepen we het Concerthuis in de Poelestraat binnen, niet verwacht maar daar hebben ze een hele gezellige kinderhoek. Wij ploften neer op de huiskamerbanken en Lauren dook meteen op het speelgoed af. Een mooie plek om naar toe gaan als je in de binnenstad bent.

De Jongens uit de Buurt
Op 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen vind je De Jongens uit de Buurt, een restaurant met terras aan het water en grote speeltuin voor de kinderen. Een favoriet van mij omdat ze een mooi en sfeervolle inrichting hebben met binnen ook een (kleine) kinderhoek, zowel op een zomerse- als winters dag zijn we hier regelmatig te vinden!

Garnwerd aan Zee
Wanneer je het pittoreske dorpje Garnwerd (20 minuten rijden vanaf Groningen) binnenkomt zie je meteen Garnwerd aan Zee liggen. Een restaurant met terras aan het water en een zandstrandje met trampoline, speelgoed en ligbedjes voor de ouders om de kids in de gaten te houden. Wil je drinken meenemen naar het speelstrandje? Dan wel even een plastic beker ophalen bij de bar!

DoeZoo
Op een dik halfuur rijden vanaf Groningen vind je in Leens DoeZoo. Je wandelt het park over en komt onderweg verschillende insecten en andere beesten tegen die je kunt bekijken. Lauren had vooral oog voor alle kinderboerderijdieren (en andersom ook). In de vakanties zijn er extra activiteiten, zo hebben wij een gipsenbeeld van een dier beschilderd op de DoeZoo zolder. Handig, oude schorten/’t shirts liggen er klaar voor de kids!


Wadapartja

In de binnenstad vind je de 1e vestiging van Wadapartja aan het Zuiderdiep, de 2e vestiging vind je in de Westerhaven waar je in een huiskamerstijl een gezellige kinderhoek vindt met jawel, een glijbaan! Kussens van de bank en een uurtje glijden zorgde voor een gezellige borrelmiddag voor iedereen!Heel veel plezier met ontdekken! Liefs, Marlies en Lauren