icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

7 x pannenkoeken eten in Groningen

6 juli 2021
Pannenkoeken en kinderen zijn altijd een goede combinatie. In Groningen zijn er super leuke pannenkoekrestaurants. Of je nu een zondagse wandeling wilt maken met de kids, gaat winkelen in de stad met het gezin, naar die gave speelplek gaat voor een kinderfeestje of zélf eens lekker uit eten wil, er is een pannenkoekplekje voor elke gelegenheid! We hebben zeven fijne, gave, lekkere, bijzondere en niet te missen plekjes voor je verzameld waar je de kinderen echt een plezier mee doet!
Pannenkoeken eten in Groningen

Pannenkoekenschip Groningen

Ahoy, maatje! Een pannenkoekschip mag niet ontbreken in Groningen. Supergaaf om op een echt zeilschip te gaan eten. Er is ruime keuze op het (kinder)menu.  Kies een clownpannenkoek met snoepjes of een zeeroverpannenkoek met ooglapje. Tijdens het wachten lekker spelen in de speelhoek of een kleurplaat kleuren. Je kinderfeestje vieren kan hier ook!

Blue Bananas Pancake café

NIEUW op de Nieuwmarkt in Groningen. Hier kun je de meest lekkere, kleine pannenkoekjes die er ook nog eens TOP uitzien. We zijn er zelf nog niet geweest, maar hij staat hoog op ons lijstje want wij zijn gek op deze pannenkoeken. benieuwd. Binnenkort een uitgebreid verslag!


Pannenkoekenrestaurants buiten de stad Groningen

‘d Olle Smidse in Midwolda

Een super kindvriendelijk-ouderwets-gezellig pannenkoekplekje! ‘d Olle Smidse in Midwolda heeft een heerlijke speelplek waar de kinderen kunnen tekenen, sjoelen of een potje kunnen tafel voetballen. Er zijn kleine pannenkoekjes voor de écht kleine eters. Nog een cadeautje grabbelen voordat je naar huis gaat en de dag is compleet.

Paviljoen Appelbergen in Glimmen

De kinderen én de hond, iedereen van het gezin kan mee. Zeker een aanrader voor een heerlijke boswandeling en daarna pannenkoeken eten. Midden in natuurgebied Appelbergen op de Hondsrug vind je Paviljoen Appelbergen. De speeltuin met de opvallende roze olifant is sowieso al een trekpleister. Maar óók als je geen pannenkoeken lust kun je hier komen. Op naar Glimmen dus!

’t Schathoes in Uithuizen

Pannenkoeken eten in een echte Borg. Groningers kan het nait. Dit is helemaal geen pannenkoekenrestaurant maar toch een aanrader. De pannenkoeken mag je zowel voor lunch als diner bestellen en voor papa en mama staat er nog veel meer heerlijks op het menu. Ga je een keertje écht uit eten dan kunnen de kinderen hier dus ook prima mee! TIP: Het staat op een prachtige locatie naast het Menkemaborg waar ze een super leerzame junior audiotour hebben. Pannenkoekenburcht Nienoord in Leek

Pannenkoekenburcht Nienoord is heel groots opgezet zodat je alle ruimte hebt voor het hele gezin. Er is een goed gevulde speelhoek waar de kids zich vermaken met alle speeltoestellen tot de pannenkoeken geserveerd worden. In de zomer kun je eten op het terras. TIP: Verstandig om je tafeltje te reserveren.

Pannenkoekenschip de Volharding in Slochteren

Dit is wel zo'n sfeervolle plek om een pannenkoek te gaan eten. Een werkelijk prachtig schip met een super vriendelijke bediening en heerlijke pannenkoeken.  Ze serveren hier klassiekers en wat minder bekende combinaties. JUM! TIP: heb jij je zwemdiploma gehaald dan mag je hier een GRATIS pannenkoek eten. PS. neem je zwemdiploma mee.Eet smakelijk allemaal!