8x Op bezoek bij Sint en Pieten

19 november 2021

Wisten jullie dat je bij Sint en de Pieten op bezoek kunt? Wij verzamelden 8 plekken door het hele land waar dit kan! Zelfgemaakte schoentjes zetten in het kasteel van Sinterklaas of Pieten helpen met pakjes sorteren, verlanglijstjes doornemen en speculaas bakken. Waar gaan jullie kinderen het liefste helpen met de voorbereidingen voor 5 december?

uittips voor kinderen rondom sinterklaas

1. Pakjes vervoeren bij SintAIRklaas in Aviodrome - Lelystad

Dit jaar schakelt Sinterklaas échte vliegtuigen in om cadeautjes te vervoeren. Met SintAirways willen hij en de Pieten alle pakjes razendsnel door het hele land bezorgen. Het verloopt alleen nog niet zo soepel bij SintAirways. Alle kinderen mogen helpen! Pakjes sorteren, breekbare cadeautjes inpakken en de binnenkomende verlanglijstjes doornemen. Samen met PostPiet en de Pietloten bereiden kinderen Pakjesavond voor. Ready for takeoff!
Bekijk hier meer informatie over dit bijzondere Sinterklaasuitje.
2. Bezoek het logeeradres van Sinterklaas: het Muiderslot - Muiden

Waar slaapt Sinterklaas eigenlijk als hij in Nederland is? Kom het met eigen ogen bekijken in Muiden! De poorten van zijn Kasteel Muiderslot staan namelijk de laatste twee weekenden van november én het eerste weekend van december voor jullie open. Om de pret thuis al te laten beginnen, print je alvast de schoenbouwplaat. Zo kunnen de kinderen hun zelfgemaakte schoentje zetten bij de open haard in het Kasteel van Sinterklaas.
Plan hier alvast jullie bezoek aan het logeeradres van Sinterklaas.3. Beleef een dag uit het leven van Sint & Piet - Landgoed Schinveld

Op het Landgoed in Schinveld beleven kinderen hoe het leven van de Sint & Pieten eraan toegaat. Hier oefenen dakpieten op minidaken, maken bakpieten de lekkerste pepernoten en is jullie hulp hard nodig in de Postkamer. Wie durft op de deur van Sint te kloppen? Voor kinderen met een beperking zijn er speciale openingstijden, zodat zij kunnen genieten van een rustig bezoek aan Sint.
Kijk hier wanneer jullie naar dit leuke Sinterklaasuitje willen.4. Help Pieten in het Grote Pietenhuis - Alkmaar

In de Grote Kerk in Alkmaar bereiden Pieten Pakjesavond voor. Het is nog spannend of ze het gaan redden voor 5 december. Dus ze kunnen jullie hulp in dit enorme Pietenhuis goed gebruiken! De allerkleinsten kijken hun ogen uit. Oudere kinderen leren hoe Pieten pepernoten bakken pakjes inpakken en bezorgen. In een uur doorloop je Het Grote Pietenhuis helemaal, maar blijf vooral zolang jullie willen!
Bekijk hier het filmpje waarin je ziet hoe je de Pieten kunt helpen.5. Kom aan boord van Pakjesboot 12 - Rotterdam

De enige echte Pakjesboot 12 vaart langs meerdere havens (Weesp, Haarlem en Rotterdam) in Nederland. Op 24 november meert hij aan vlak bij het Mariniersmuseum in Rotterdam. Het goede nieuws: jullie mogen aan boord! Bekijk wat er allemaal gebeurt en ontmoet de Sint terwijl hij zijn grote boek bijwerkt. Voor kinderen die lief zijn geweest dit jaar, is er zelfs aan cadeautje. Sluip nog even stilletjes langs zijn kamer en bezoek daarna het Mariniersmuseum. Na 28 november varen Sint en de Pieten weer verder!
Plan hier gauw jullie bezoek aan Pakjesboot 12 in.6. Bak speculaaspoppen in het Zaans Museum - Zaandam

Bakkers klaar? Bakken maar! Het Zaans Museum in Zaandam is omgetoverd tot chocolade- en speculaasfabriek. Er moeten nog heel veel speculaaspoppen worden gebakken. Kinderen van 4 t/m 8 jaar mogen hier zelf aan de slag met de meesterbakker. Natuurlijk mogen ze hun zelfgemaakte speculaaspop meenemen naar huis. Dat wordt smullen!
Informatie over openingstijden en tickets vind je hier.7. Zet een Sinterklaasmuseumschoentje in Modelspoor Museum - Sneek

In het Modelspoor Museum vind je een zelfgebouwd Sinterklaashuis. Hier mogen kinderen hun zelfgemaakte Sinterklaasmuseumschoentje maken én zetten. Als jullie geluk hebben, stopt de Sinterklaastrein nog even bij station Snitser Bergbaan met een nieuwe lading pepernoten. De kinderen nemen hier vast graag een handje van mee!
Alle informatie over dit zelfgemaakte Sinterklaashuis vind je hier.8. Je hoort Sint wel, maar ziet hem niet bij Kasteel Heeswijk - Heeswijk

Met Sinterklaasmagie om iedere hoek en achter elke deur is Kasteel Heeswijk dit jaar alsnog omgetoverd tot Sint op het Kasteel. Met hulp van Senior – een gepensioneerd Piet met tientallen jaren ervaring – en moderne technieken beleven kinderen hier echte, magische Sintsferen. Met een digitale, persoonlijke tour worden jullie door het Kasteel van Sint geleid. Van zijn schoenenpoetskamer tot de pepernotenkeuken.
Lees hier meer over deze Sinterklaasbeleving en de audiotour op het kasteel.

Op zoek naar andere leuke Sinterklaasactiviteiten in Groningen? Bekijk ze in onze Uitagenda. Of lees onze blog met tips voor een onvergetelijke Sinterklaasavond.