Dagje Groningen met Anna: het gezicht achter Kidsproof Groningen

22 september 2019

Dat ene leuke cafeetje dat niemand kent, die heerlijk groene speeltuin, dat festival dat je niet mag missen… Op Kidsproof Groningen voorzien we ouders van de leukste eropuit-inspiratie voor het hele gezin. Waar vinden we al die hotspots? Achter elke Kidsproof-regio zit een lokale ondernemer én moeder, die met passie voor de stad en regio de site vult met tips. Benieuwd wie er achter Kidsproof Groningen zit...?

 
Dagje Groningen met Anna van Kidsproof
Welkom bij het Kidsproof-team Anna! Wie ben jij?
"Hoi! Mijn naam is Anna, 37 jaar. Mijn tweeling, jongen en meisje, zijn nu vijfeneenhalf. Ik ben ooit geboren in Aduard hier in Groningen en opgegroeid op Vlieland, en heb daarna heel wat omzwervingen gemaakt in Nederland. Na ongeveer vier jaar in Engeland wonen wij sinds 2016 in Groningen. Omdat mijn man Engelsman is gaan we er als gezin vaak op uit, de leukste plekjes ontdekken helpt hem zeker ook om Nederland beter te leren kennen."

Waarom wil je Groningen zo graag op de kaart zetten?
"Groningen is zo'n gave stad met kinderen! Toen ik hier net kwam wonen moest ik het echt hebben van de tips van mijn collega's en de ouders op de opvang. Alleen zo wist ik de leuke plekjes te vinden. Dat kan beter dacht ik. Via een oud-collega kwam ik in contact met Kidsproof, dit moest het zijn. Ik ben heel blij nu alle gave uitjes in en om Groningen met jullie te kunnen delen."Wat zijn jouw favoriete plekjes voor een dagje Groningen met het gezin?
"Als ik Groningen in een dagje weg mag aanbevelen dan beginnen we met het eten van de havermout pannenkoekjes van Toet Pannenkoek, lekker met nootjes, vers fruit en agavesiroop. Je kunt ze de hele dag bestellen. Jam!

Dan door naar onze favoriete speeltuin, het stadspark. Hier kan je een rondje op de pony voor €2,50, even langs de dieren in de kinderboerderij en ook nog spelen in de gevarieerde speeltuin. Zoveel te doen daar. En als je toe bent aan je tweede kopje koffie dan kan dat ook nog.


Daarna zou ik in de middag de stad even helemaal uit gaan naar bezoekerscentrum Reitdiep, net buiten de stad maar niet te ver weg. Hier kunnen de kinderen even heerlijk door de modder banjeren, diertjes in de sloot zoeken, de varkens aaien en ook wat leren over de verschillende vogels uit het Reitdiep. Er staat hier ook vaak wat op de agenda zoals slootdiertjes zoeken, een aanrader!

Als ze wat op de agenda hebben staan, is de kinderwerkplaats van de Hornbach de volgende stop, hier hebben ze soms hele leuke knutsel en timmer activiteiten. Houd onze Uitagenda voor de deze twee zeker in de gaten.

Dan uit eten bij Cantina Mexicana, hier is de bediening helemaal Kidsproof en storen ze zich zeker niet aan rondlopende kinderen. De speelhoek is ook geweldig knus met knuffelbeesten, auto's, boekjes en kleurspullen. En natuurlijk heerlijk Mexicaans eten. Als we teruglopen naar huis kijk ik zeker ook nog even bij Hartendief naar binnen om inspiratie op te doen voor de volgende shopdag, wat een leuke kinderkleding."

De foto's in dit artikel zijn gemaakt in het Noorderplantsoen, door Cotton Photography. 

Hoe ziet jouw ideale dagje Groningen eruit? Deel je tips met Anna, via groningen@kidsproof.nl, zodat zij deze op de site ook kan plaatsen!