16x de leukste familievoorstellingen en -shows!

17 november 2022
Theater, film én circus. Onze uitagenda's staan bomvol mooie kinder- en familievoorstellingen. Ook hartstikke leuk om als sint- of kerstcadeau te geven. Extra leuk: voor de meeste voorstellingen in deze blog kun je kaartjes winnen.
Kijk op onze Facebookpagina voor de winactie (loopt tot 24-11-22). Laat in een reactie weten naar welke voorstelling jullie willen en maak kans op gratis toegangskaarten!

1. Erik of het klein insectenboek

Je komt oren en ogen tekort bij de vrolijke familievoorstelling Erik of het klein insectenboek van HNTjong. Volg de avonturen van het fantasierijke jongetje Erik, die als vlieg in stadspark Wollenweide terechtkomt. Echt een aanrader, deze bijzondere voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.



2. Wolfgang, het wonderjong

De enige echte familievoorstelling van Pieter Kramer! Wolfgang, het wonderjong (8+) is een sprankelende en muzikale familievoorstelling over Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Deze prachtige voorstelling is te zien van 10 december t/m 10 april.



3. Op bezoek bij Willy Wonka

De spectaculaire familiemusical Charlie and the Chocolate Factory is nog maar 3 maanden te zien in Nederland. Deze Nederlandstalige musical brengt je weer even terug naar je kindertijd. Nostalgie! Aanrader voor 'kids' van 8-88 jaar. Een bezoek aan deze musical is een topcadeau voor de feestdagen.



4. Het Feest van Tante Rita

De vrolijkste meezingmusical met alle bekende Minidisco-hits, zoals Dans met Tante Rita en Tsjoe Tsjoe Wa. Een bijzonder en grappig avontuur en de hele zaal danst en zingt mee. Inclusief minidisco-experience in de foyer. Dit meezing-feestje wil je niet missen!



5. SUPERSLOW (2+)

Geen dans, geen theater, geen muziek. SUPERSLOW zit overal tussenin. Een voorstelling waaruit blijkt dat peuters veel stoerder zijn dan hun ouders ooit hadden verwacht. Dus stel je open, verwacht niks en ontvang alles. Een ode aan avontuur! Lees hier alles over deze avontuurlijke voorstelling.



6. 2turvenhoog festival 2023

2turvenhoog festival is het avontuurlijkste kunstenfestival voor iedereen van 0-6 jaar én volwassenen. Van 10 t/m 16 april 2023 geniet je samen in een intieme setting van bijzondere voorstellingen en kunstinstallaties waar kinderen in kunnen spelen. Bekijk hier de voorstellingen, die - ook voor ouders - een te gekke beleving zijn.



7. De onzichtbare man (4+)

De onzichtbare man gaat over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Wie speelt er op die piano? Van wie is dat zwevende koffiebekertje? Bijzondere kindervoorstelling van Theater Artemis.



8. POPpulisme (8-108 jaar)

Een grappige voorstelling van Het Filiaal theatermakers met een donker randje. Met vier spelers, live slagwerk, zang én heel veel poppen. De absurde en rake tekst van Eva Gouda laat zien dat je beter zelf kan blijven nadenken. Bekijk hier de speeldata van deze voorstelling.



9. Show: Bumbina Komt Spelen!

Hoera! De leukste clown komt terug naar het theater met een gloednieuwe show en voor de eerste keer komt er ook een nieuw vriendinnetje spelen! Geniet van deze avontuurlijke theatershow van Studio100 voor de allerkleinsten. 



10. Show: Samson & Marie

In de gezellige familieshow 'Samson & Marie: Het Theaterspookje!' raakt Samson bevriend met een Theater-spookje. Van Leemhuyzen en Alberto willen het spookje vangen. Als dat maar goedkomt in Roosendaal & Rotterdam. Bekijk hier de speeldata van deze familieshow.



11. Exclusief bij Kinepolis

Een uitje naar de bioscoop is tijdens het Kids Weekend extra speciaal. Op 10 & 11 december draait alles om De Gelaarsde Kat 2, met filmtastische activiteiten rondom deze populaire kinderfilm. Bij elke Kinepolis, dus ook bij jou in de buurt!



12. De regels van Floor

Wat gaaf! Na de succesvolle boekenreeks en televisieserie komt De regels van Floor in het theater. Deze geweldige voorstelling vol met humor en herkenbare familieproblemen speelt vanaf december in heel Nederland. Regel 1: reserveer je kaartjes!



13. Groot Kerstcircus Den Haag

Van 24 december t/m 8 januari kijk je je ogen uit tijdens het Groot Kerstcircus Den Haag op het Malieveld. Geniet met je gezin van geweldige top acts uit de internationale circuswereld. Reserveer je kaartjes nu mét 20% Kidsproof korting!



14. Kerstcircus Beverwijk

Bestel nú je kaarten voor het Great Christmas Circus in Beverwijk met € 10 Kidsproof-korting per ticket. Razende motoren, stunts aan de trapeze, comedy én honderden kerstlampjes maken dit tot een heerlijke kerst-familieshow! Klik hier en ontvang €10,- Kidsproof-korting.



15. Dansvoorstelling Carmen (6+)

Introdans presenteert deze vurige familievoorstelling van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramírez Sansano. Een mix van moderne dans, flamenco en paso doble. Inclusief een interactieve Carmen-experience in de theaterfoyer! Bekijk hier de speeldata van deze dansvoorstelling.



16. Het Lijflied (5+)

In deze familie-opera beland je in Ina’s lichaam. Samen ontdekken jullie de klanken die haar organen maken. Van het borrelen van haar maag tot het kloppen van haar verliefde hart. En hoe zouden haar hersenen klinken? Bekijk hier in welke theaters deze familie-opera te zien is.



Op zoek naar meer leuke voorstellingen om met kinderen of de hele familie te bezoeken? Neem dan een kijkje in onze uitagenda van Kidsproof Groningen!