icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43
Kidsproof blogTerug

Kinderboekenweek activiteiten ‘Reis mee’ in Groningen

30 september

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er weer tal van kinderuitjes in Groningen in het thema ‘Reis mee!’ We hebben een aantal héél gave kinderactiviteiten voor je op een rijtje gezet. 

Op woensdag 2 oktober en zondag 6 oktober kun je bij GRID grafisch museum meedoen aan een workshop graveren in foam. Je graveert je eigen coole afbeelding, kiest je favorieten kleur en gaat dan aan de slag met de inktroller, zó leuk om te doen! Het fijne van deze workshop is dat deze, vanaf 13:30, elk half uur weer opnieuw begint, je kunt dus gewoon binnen komen lopen. Doe je mee?
Op donderdag 3 oktober in Forum Bibliotheek Haren en op vrijdag 4 oktober in Forum Bibliotheek de Wijert ben je welkom voor gave kinderboek activiteiten. Samen met kunstenaar Harry Arling bouw je jouw eigen Kosmontronik voertuig. Of zoek je mee naar de onderdelen die de gebroeders Prak kwijt zijn in hun garage, en vind wat lekkers als je alle onderdelen verzameld hebt. Kijk voor de tijden op de Uitagenda, er zijn nog veel meer locaties van het Forum die meedoen!

Het Kielzog theater in Hoogezand organiseert samen met bibliotheek Hoogezand het kinderboekenweek spektakel, op zaterdag 5 oktober. Je gaat mee op reis van workshop naar workshop en mag daarna kijken naar voorstelling ‘de Reiziger’ in de theaterzaal. Je mag je eigen reisverhaal schrijven, paspoort ontwerpen, via de greenscreen allerlei landen bezoeken of foto’s maken in de Photobooth, het gebeurd allemaal tijdens de workshops. Lees nog meer over dit geweldige spektakel op de Uitagenda.Kijk voor alle leuke uitjes tijdens de kinderboekenweek in Groningen op onze Uitagenda.