Typisch GroningsTerug naar het overzicht

Mosterdmakerij Abrahams in Eenrum maakt nog steeds de mosterd op Gronings recept!
Er waren er ooit gigantisch veel, maar nu is Abrahams mostermakerij één van de weinig overgebleven ambachtelijke fabriekjes. Nog altijd maken ze hier volgens Gronings recept de mosterd, en ook met mosterzaadjes uit de regio! Behalve een nog steeds draaiend fabriekje is dit ook een museum waar je kunt komen kijken tijdens de openingstijden.

Hoe leuk is het om deze plek met de kinderen te bekijken en te leren over mosterd maken. Op zaterdag en zondag om 14:30 uur worden er rondleidingen gegeven van ongeveer 45 minuten. Tijdens de rondleiding leer je werkelijk alles over het telen, oogsten en maken van mosterd. De rondleiding sluit je heerlijk af, als je van mosterd houdt, met een proeverij.

Heb je de rondleiding afgerond dan kun je ook nog een hapje gaan eten in het restaurant. Voor de kids staat hier van alles lekkers op de kaart zoals pannenkoeken, poffertjes of patatjes. Of het boefjes bordje om wat lekkers van papa en mama mee te stelen. Er zijn kleurplaten en een speelhoek met speelgoed en heel veel verkleedkleren. Je hoeft je hier niet te vervelen tijdens het eten!

Wil je graag de rondleiding doen dan is het verstandig van te voren even je plek te reserveren via de roze websitebutton.

Alle gave kinderactiviteiten in Groningen vind je in onze uitagenda.

Abraham mosterdmakerij

Molenstraat 5 5
9967 SL Eenrum
Openingstijden Dinsdag tm zondag vanaf 12 uur
Maandag gesloten


Prijs De toegang tot het museum is gratis
De rondleiding kost €2,50 per persoon
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Alle Sinterklaas activiteiten in Groningen!

Alle Sinterklaas activiteiten in Groningen!

Alle Sinterklaas activiteiten in Groningen op een rij! Waar is zijn werkkamer, stap aan boord van de Sinterklaas Express voor een treinritje met de Goedheiligman. Kijk in de Uitagenda voor alle tips.

Sint activiteiten