10 x eropuit met kinderen in de kerstvakantie en meer!

17 december 2019
JÁÁ! LEKKER VRIJ!! Zijn jullie er ook zo aan toe? Even samen vrij zijn, leuke dingen doen met je kind en GENIETEN. Wij wensen jullie een prachtige vakantie toe! Check onze kerstblog voor de leukste tips.

Telekids Musicalschool
Danst en zingt er af en toe een échte musicalster door je huis? Dit is je kans! De megapopulaire lesblokken gaan in het nieuwe jaar van start bij
Telekids Musicalschool in Groningen. Elke week een uur uitleven en oefenen voor een écht optreden! En proberen mag altijd dus boek je proefles.


De avonturen van Don Quichotte
Een productie uit eigen theater! Bij het Kielzog theater in Hoogezand draait de vrolijke familievoorstelling 'De avonturen van Don Quichotte' naar het beroemde verhaal maar dan echt van nú. Lokale acteurs verzorgen deze gave moderne versie! Kom kijken tijdens de kerstvakantie.


Meet &Greet met een zeehondverzorger
Ben jij een echte dierenvriend of wil je dierenarts worden? Deze kerstvakantie mag je al jouw vragen stellen tijdens een leerzame zeehondenverzorger meet & greet bij Zeehondencentrum in Pieterburen. En er zijn nog véél meer leuke activiteiten te doen. De witte pups van de grijze zeehond zijn er nu ook!


De Noordpoolexpress
Wat een belevenis! De kerstman ophalen met een échte diesellocomotief, hij moet natuurlijk wel op tijd komen voor zijn eigen optocht door het centrum van Veendam. Misschien heeft hij alle cadeautjes ook mee? Deze rit vertrekt vanaf Museum Spoorlijn Star en je kunt voor een heel leuk prijsje meerijden.


Winterwelvaart workshop
Op Sleepboot No4 mag je aan de slag met je eigen flessenpost. Een écht kunstwerk want samen met kunstenaars en illustrators van Academie Minerva maak je deze Winterwelvaart je mooiste zeebrief. Nu alleen nog te water gooien en dan is het wachten op antwoord van de vinder. Spannend!


Train your Brain in het Forum
Train your brain bootcamp, het is wat het zegt.. De uitdaging is om langs alle toestellen te gaan onder begeleiding van Arie Breinsma. Wat is de begin en wat is de eindstand, dat is de vraag. Kom dus naar het Roald Dahl festival van het Forum Groningen als je slimmer dan slim wil worden tijdens de kerstvakantie.


Woezen & Pip in het theater 
Zo leuk met je kleintje op schoot als het een beetje spannend is. Wie kent de avonturen van Woezel & Pip niet! Je mini kan zich helemaal inleven want 'hoe is het om groot te zijn?'. Na afloop mag je met de échte theaterpoppen knuffelen in de entreehal van Theater de Molenberg in Delfzijl. Jij komt toch ook?


Een wandeling onder de sterren
Mag jij laat opblijven? Maak dan een mooie sterrenwandeling door het Dark Sky Park Lauwersmeer. Terwijl je door de donkere nacht loopt leer je van de Staatsbosbeheer gids alles over sterren en planeten. Dit is fijn, je mag al mee als je 5 jaar bent. Op tijd je plekje veroveren is aanbevolen!


DinoWinterWereld 
Dinopark Landgoed Tenaxx
is feestelijk verlicht tijdens de kerstvakantie. Elke dag worden er gave en interactieve kinderactiviteiten georganiseerd in Wedde zoals de Dinosleebaan, Dino's uit ijs hakken of het Dinoschietkasteel. Deze fijne en gezellige DinoWinterWereld is een aanrader deze kerstvakantie.  


Op bosschatten avontuur
Niks is fijner dat een frisse neus halen tijdens de kerstvakantie. Dit is écht een heel leuke manier om het Coendersbos te verkennen met kinderen. Je gaat op pad met een GPS en op zoek naar bosschatten. Vind je de schat dan mag je een natuuropdracht doen. Dit is een activiteit van het Groninger Landschap.


Alle museumtips voor de kerstvakantie
Rijd mee in de Kerst Express, ontdek een winterkasteel of wandel door een donker museum. Op museumkids.nl vind je veel museum-activiteiten voor in de kerstvakantie! Er is zo véél leuks  te doen in Nederland dan is dit overzicht heel handig! Weet jij al welk museum jij gaat bezoeken?


My First festival
Deze mag je niét missen als je interactieve muziekfestivals helemaal te gek vindt. Op 27 december kun je met de kids naar My First Festival. Coole artiesten zoals rapper Snelle en Youtube vloggen Kalvijn treden op. Er is een voordelig gezinsticket beschikbaar. Op naar de Oosterpoort!



Zoveel leuke dingen te doen in Groningen tijdens de kerstvakantie! Heel veel plezier allemaal tijdens deze fijne dagen! 

Groetjes, Anna