12 kinderactiviteiten tijdens de herfstvakantie in Groningen

19 oktober 2019

De herfstvakantie is een gewéldige week om activiteiten met de kinderen te ondernemen. In en om Groningen is er van alles te beleven, én soms is het zelfs gratis. Het fijne van de herfstvakantie is het weer, vaak goed genoeg om er op uit te gaan en ook fijn om binnen te zijn.

Naar buiten tijdens de herfstvakantie!

Niks is fijner dan een goede wandeling maken met de kinderen, er éven uit. Als er dan ook nog iets georganiseerd is voor de kinderen, helemaal top. In de herfstvakantieweek worden veel van dit soort activiteiten georganiseerd! In de week van het landschap zijn er coole activiteiten in bezoekers – en informatiecentra van het Groninger landschap maar ook van Staatsbosbeheer. Zo kun je vogelvoermannetjes maken, herfstwandeling maken met een expert, de sterrenhemel verkennen in een mobiel planetarium of junior boswachter worden.De herfst is ook hét theater- en filmseizoen.

Binnen is het knus en er is heel veel keuze! Bijvoorbeeld het ‘Bange dierenbos’ in het Grand Theatre waarin Lena de dieren wil verlossen van hun angst, want zelfs de grootste griezels zijn ergens bang voor. Of kom naar de familiemusical ‘Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks’ vol met leuke liedjes en toverkunsten, deze draait in de Klinker in Winschoten. Na de voorstelling kun je de acteurs zelfs ontmoeten! En tijdens de gehele herfstvakantie kun je films komen kijken filmhuis de Klinker waar elke dag drie kinderfilms draaien.

Leuke herfstactiviteiten in het museum.

Natuurlijk kan een bezoek aan het museum ook niet ontbreken, Groningen heeft een paar erg leuke kinderactiviteiten daar. Bij GRID mag je jouw eigen rugzakje bedrukken met sjablonen, inkt en rollers en er is een spannende rondleiding bij het Noordelijke Scheepvaartmuseum, deze is gratis voor kinderen.
Gratis toegang voor kinderen deze herfstvakantie.

En dan is er nog de oktober kindermaand waarin een heleboel activiteiten gratis zijn voor de kinderen. Zo kun je de 18e eeuw beleven met een junior audiotour of een puzzeltocht doen door het klooster!

Er zijn zoveel activiteiten georganiseerd dat het geen optie is om je deze herfstvakantie te vervelen in Groningen. Veel plezier allemaal!