16x een dagje uit met kinderen in Nederland

1 juli 2020
Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Vlieg razendsnel van de tubingbaan, haal je skelterbewijs, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld. Happy Summer!

16 leuke dagjes uit in Nederland voor kinderen!


Test de Superstraat

Hoe doe jij het in de 1,5 meter samenleving? Test het in de doe-tentoonstelling Superstraat in het Wereldmuseum! Maak o.a. bij de ‘buren’ in de straat letterkunst, bouw aan een schone stad en ontwerp een kostuum! Word jij 1,5 meter kampioen?



Travel the World

Vanaf 1 juli kun je weer de héle wereld over reizen met 6 spectaculaire grootbeeldfilms in de enorme koepel in Omniversum! Voor kids is Turtle Adventure over het dappere zeeschildpadje Bunji echt geweldig! Reserveer je tickets online.



Stoer uitje naar het NMM

Of je het Nationaal Militair Museum al eerder hebt bezocht of niet; laat je verrassen door het uitgebreide aanbod! Ontdek binnen alles zelf in Xplore en rijd buiten (vanaf 18 juli) in een mini-jeep of tank over een uitdagend parcours. Tijd voor actie!



Stedelijk Museum Breda

Kraak de code en ontdek de verborgen locatie van Filips Willem bij de Nassau-wandeling óf laat je met de zwerfkaart naar verrassende plekken brengen. Haal je vakantietas bij het museum op, vol spullen voor een hele middag vermaak!



Het Koninklijk Paleis is open!

Als de Koning en Koningin niet aan het werk zijn in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, mag jij het bezoeken! Prins Louis, zoon van Koning Lodewijk Napoleon, leidt je rond d.m.v. een toffe stickerspeurtocht! Kids t/m 18 jaar gratis.



Kinderboekenmuseum

Hoera, het Kinderboekenmuseum in Den Haag is weer open! Dolfje, Kikker, Pluk van de Petteflet, Nijntje en al die andere beroemde figuren hopen je snel te zien. Echt een geweldig museum voor grote én kleine kids! Wanneer ga jij?



Een oer-Hollands uitje

Dit jaar staat in het teken van ontmoetingen bij het Nederlands Openluchtmuseum. Zie de touwslager aan het werk, maak een ritje in de historische tram en leer hoe je een wiel maakt in de radmakerij. Reserveer je tickets online.



Bezoek Frans Hals in Haarlem

Vroeger bestonden er alleen geschilderde selfies of portretten en Frans Hals was daar stééngoed in. Kan jij dat ook? Bekijk met het familieboekje op zak de kunstwerken van Haarlemse schilders én teken daarna thuis zelf een selfie! Een fijn vakantie-uitje.



Als de brandweer... of politie!

Deze zomer leer jij alles over politie, brandweer & ambulance. Haal je skelterrijbewijs, doe de PAW Patrol of 112 voertuigen speurtocht, speel spannende games en bezoek de bijzondere collectie bij PIT, hét Veiligheidsmuseum. Ontdek het zelf!



Rijksmuseum online

Wat een kans! Bezoek het Rijksmuseum online, gewoon vanuit je luie stoel! Speel het sleutelspel in de Eregalerij en maak kans op een prijs. Je vindt bij het Rijksmuseum online ook kleurplaten, verhalen, spelletjes en workshops. Duik in de collectie!



Fun bij FutureLand!

Gratis kinderworkshops, een rondrit of rondvaart door de havens, een gave fossielenexpeditie op het strand… te gekke activiteiten zijn er in de vakantie bij FutureLand op Maasvlakte 2! Reserveer vooraf je gratis entreeticket. Naar de fun!



Romeinse zomer in Leiden

Ontdek deze zomer álles over Romeinen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden! Kom speuren langs de grens van het Romeinse rijk, ontdek hoe het is om een Romein te zijn en neem een kijkje in een Romeinse stad van Playmobil! Bekijk alle kinderactiviteiten.



Expeditie met Wollie & Bollie

Ontmoet Wollie de mammoet bij Museum Schokland. Hij leert je alles over de ijstijd en de grote stenen die het ijs heeft meegenomen. Vind jij zwerfkei Bollie en zijn steenvriendjes in de zandbak? Bewaar ze in je eigen Wollie-doosje! Speciaal voor kinderen.



Fun en Xtreme Tubing

Leuk voor durfals! Breng deze zomer een bezoekje aan Skicentrum Moser. Glijd met een grote band van de 100 m (Fun) óf 200 m (Xtreme) Tubingbaan en geniet van een drankje op het terras, met uitzicht op het Rutbeek in Enschede. Wie neem jij mee?



Op missie bij de mariniers

Het Mariniersmuseum staat bol van de activiteiten deze zomer! Ga op missie door het museum, meet je krachten op de stormbaan, ga het dak van het Witte Huis op voor een selfie op hoogte en volg de voetsporen van de Zwarte Duivels. Cool museum!



Heel Holland vliegt

Beleef bij THIS IS HOLLAND een spectaculaire 5D (vlieg)reis over vele must-sees in eigen land. Laat je verrassen door de schoonheid van Nederland én wordt verliefd op het gevoel van vliegen. Nu tijdelijk vanaf €7,50 p.p.! Bekijk de zomerdeal.




Happy Summer!