Kidsproof blogTerug

7x pannenkoeken eten in Groningen

23 november
Pannenkoeken en kinderen zijn altijd een goede combinatie. In Groningen zijn er super leuke pannenkoekrestaurants. Of je nu een zondagse wandeling wilt maken met de kids, gaat winkelen in de stad met het gezin, naar die gave speelplek gaat voor een kinderfeestje of zélf eens lekker uit eten wil, er is een pannenkoekplekje voor elke gelegenheid! We hebben zeven fijne, gave, lekkere, bijzondere en niet te missen plekjes voor je verzameld waar je de kinderen echt een plezier mee doet!

Pannenkoeken eten in Groningen stad

Toet Pannekoek

Een kleurrijke plek in de stad waar je héérlijke en speciale pannenkoeken kunt eten. Er zijn twee vestigingen van Toet, Toet Pannekoek vind je op het gedempte Zuiderdiep op de hoek van de Folkingestraat. Er staan naast de klassiekers zoals naturel, spek, kaas of appel ook American Pancakes met blauwe bessen en slagroom op het menu. Jammie! Je kunt ook kiezen voor de stapelpannekoek aanbieding met vijf pannenkoeken plus een karaf ranja, dat wordt heerlijk eten. Ben je niet zo van de pannenkoeken dan staat er nog genoeg ander heerlijks op de kaart; zoals huisgemaakte soepen en broodjes, (vegan) taartjes, natuurlijke zoetigheden en nog véél meer. Omdat dit plekje midden in de stad zit kun je het goed combineren met van alles uit de uitagenda zoals een filmpje bij Pathé of een bezoek aan het Groninger Museum.Denderz

Niet je ouderwetse pannenkoekenplek maar een super hip kidsconceptstore in de stad. Voor de kinderen staan er heerlijke pannenkoekjes op het menu met stroop, poedersuiker, jam, chocopasta of vers fruit.  Heb je een doe-het-zelluf in huis dan kun je ook je eigen pannenkoek pimpen met vruchtenhagel, fruit en jam. Voor mama zijn er ook écht fijne keuzes zoals een vers belegd broodje met geitenkaas plus een groene smoothie of een red velvet cake met goede koffie verkeerd. Het fijne van Denderz is dat er een onwijs uitgebreide speelhoek, het wordt nog lastig om ze weer aan tafel te krijgen! Ondertussen nog wat snuffelen tussen de leuke kinderkleding die ze hier verkopen.

Pannenkoekenschip Groningen

Ahoy, maatje! Dat pannenkoekschip mag toch zeker niet ontbreken in een stad zoals Groningen. Het is natuurlijk supergaaf om op een echt zeilschip te gaan eten. En de keuze is hier zeker reuze. Kies je een clownpannenkoek met snoepjes, een zeerover pannenkoek met ooglapje of een pannenkoek van de jutter met cadeau uit de schatkist, en er staan nog meer dan 100 andere smaken op het menu. Er is een speelhoek maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig, veel te gaaf zo uit die patrijspoortjes kijken en ondertussen een kleurplaat kleuren. Je feestje vieren hier kan natuurlijk ook!Pannenkoeken restaurants buiten de stad Groningen in Midwolda, Glimmen, Leek en Uithuizen

‘d Olle Smidse

Een super kindvriendelijk-ouderwets-gezellig pannenkoekplekje! ‘d Olle Smidse in Midwolda heeft een heerlijke speelplek waar de kinderen kunnen tekenen, sjoelen of een potje tafelvoetbal kunnen spelen voordat het smullen begint. Er zijn kleine pannenkoekjes te bestellen voor de écht kleine eters tussen twee en vijf jaar. Dan is er nog de keuze uit een clowntje of een konijntje op je pannenkoek, met snoepjes. Vanaf vier jaar kun je jouw eigen pannenkoeken versieren met spikkels, chocolade, nootjes en vruchtjes.  De toiletfaciliteiten zijn hier ook top, alles in aanwezig voor je kleintje. Nog een cadeautje grabbelen voordat je naar huis gaat en de dag is compleet.

Paviljoen Appelbergen

De kinderen én de hond, iedereen van het gezin kan mee. Zeker een aanrader als je eerst een heerlijke boswandeling wilt maken en daarna een pannenkoek eten. Midden in natuurgebied Appelbergen op de Hondsrug vind je Paviljoen Appelbergen. De speeltuin met de opvallende roze olifant is sowieso al een trekpleister! En natuurlijk de heerlijke pannenkoeken. Maar óók als je geen pannenkoeken lust vind je hier zeker wat op het menu. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen en je kunt hier ook je kinderfeestje vieren. Op naar Glimmen dus!

’t Schathoes

Pannenkoeken eten in een echte Borg, Groningers kan het niet. Dit is helemaal geen pannenkoeken restaurant maar toch zéker een aanrader om pannenkoeken te gaan eten. Het staat op een prachtige locatie naast het Menkemaborg, hier kun je een leerzame junior audiotour doen. Tijdens deze tour luister je naar het verhaal van echtpaar Alberda en hun kinderen, ze leefden in de 18e eeuw op deze Borg. De pannenkoeken kun je zowel voor lunch als diner bestellen, en voor papa en mama staat er nog veel meer heerlijks op het menu. Voor een keertje écht uit eten kunnen de kinderen ook prima mee!

Pannenkoekenburcht Nienoord

Dit is een superfijne plek om pannenkoeken te eten. Pannenkoekenburcht Nienoord is heel groots opgezet zodat je alle ruimte hebt voor het hele gezin. Er is ook een goed gevulde speelhoek waar de kids zich prima vermaken met alle speeltoestellen tot de pannenkoeken geserveerd worden. In de zomer kun je ook heerlijk eten op het terras nadat je in het park bent geweest, of gewoon omdat je zin in pannenkoeken hebt. Er is een uitgebreid kindermenu met de gebruikelijke varianten of een all-in kinderarrangement met een all-you-can-eat pannenkoeken die je zelf mag versieren en óók nog een toetje na. Voor je vertrekt  mag je hier een cadeautje uitzoeken in de schatkist. Je feestje vieren kan hier ook! Als je hier wil komen eten dan is het verstandig om je tafeltje te reserveren.

Eet smakelijk allemaal!


Groetjes,
Anna