Welke adressen en uitjes bieden nú nog iets voor kinderen in Groningen

17 maart 2020
De één na de andere leuke kinderplek in Groningen heeft zijn deuren moeten sluiten. Maar het zouden geen ondernemers zijn als ze hier niet creatief mee omgaan! Bij deze fijne lokale adressen, uitjes en activiteiten kun je óók nú nog terecht voor de kinderen.
Online Voetbal  
Voetjebal Groningen is een sportclub voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Je leert hier spelenderwijs voetballen. Omdat de lessen nu tijdelijk niet door gaan zet Voetjebal lessen online via Youtube! Zo leuk om alsnog samen te kunnen oefenen tijdens het thuisblijven. En, je kunt je nú al inschrijven voor de live lessen straks. Lekker sporten!

Pannenkoeken op bestelling 
Het Heerenhuis is nu het Pannenkoekhuis! Ze zijn helemaal omgetoverd tot online bezorgservice van pannenkoeken om al die hardwerkende papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en kinderen te voorzien van pannenkoeken. Je hebt al een stapel van acht voor €17,50 en ze komen het persoonlijk brengen. Ik zeg 'eet-smakelijk op de thuisschool'!

Wolkie Tolkie vlaggenslinger 
Ken je theater Pannenkoek, met hun leuke voorstellingen zoals Treuzelkont? Ja, deze kindervoorstellingen kunnen voorlopig ook niet door gaan. Maar de meiden zitten niet stil en maken creatieve herinneringsslingers voor in hun (online) winkeltje Wolkie Tolkie. De meeste van ons hebben wel baby- of kinderkleertjes, een wiegdeken of favoriete (kapotte) knuffel die je kind niet meer gebruikt maar waar je geen afscheid van kunt nemen. Ze maken er een prachtige vlaggetjesslinger van!

Zeehondencentrum Pieterburen
Missen jullie de zeehondjes ook zo!? Gelukkig gaat het verzorgen van de zeehonden in Zeehondencentrum Pieterburen gewoon door, en jij kunt live meekijken. Je kunt zien hoe ze zwemmen, gevoerd worden en alle andere taken die ze in dit dierenziekenhuis uitvoeren. Volg alles via de Social media kanalen van het zeehondencentrum zodat je niks hoeft te missen.



Quarantaine vermaak met het Groninger museum
Op vrijdag kon je altijd lekker kliederen bij het Groninger Museum. Dit moet online doorgaan vinden ze. Daarom kun je meedoen met quarantaine kindervermaak; elke week een creatieve missie om je thuis met verf, papier, textiel en andere materialen te vermaken. Deze week kun je bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een bevrijdingsstok. En, er zijn prijzen te winnen!

Online programmeerlessen van DJO Groningen  
Vanwege het coronavirus even geen kinderactiviteiten op locatie bij DJO. Máár, hier hebben ze wat op gevonden. De programeer lessen gaan online verder op maandag en op donderdagavond. Dus heb jij zin in een online programmeerles van Discord tune dan in op maandag- en donderdagavond tussen 18:00 en 20:00 uur via de website van DJOG.

Met het Houten Huis online naar het theater 
We missen het nú al om niet naar een prachtige theatervoorstelling te gaan van één van onze geweldige theatergezelschappen. Niet getreurd! Het Houten Huis er voor gekozen om een voorstelling voor iedereen online te zetten. Deze week kun je intunen voor Hotel Perdu via Vimeo.

Drive-thru Pannenkoekhuis d’Olle Smidse
Met kinderen uit eten, het kan even niet! Daarom gaat Pannenkoekhuis d’Olle Smidse door als drive-thru! Hoe leuk en Amerikaans is dit. Je belt ze op, bestelt je favoriete Pannenkoeken en betaald online. Op het aangegeven tijdstip rijdt je naar Pannenkoekhuis d’Olle Smidse en ze zetten ze de pannenkoeken achter in je auto 😊. Eet smakelijk!

Kunstkot leert je online tekenen
Nu je verjaardagsfeestje bij Kunstkot misschien even moet wachten kun je wel aan de slag gaan met online tekenlessen. Het Youtube kanaal SPUNST van Kunstkot haalt de creatieveling in je naar boven. Leuk voor jong en oud!

FC Groningen Junior Club
De Junior Club van FC Groningen is een fanclub voor jonge fans van 0-16 jaar. De Junior Club biedt veel leuke activiteiten aan gedurende het jaar. Helaas, ligt dit nu even stil dus gaat de Junior Club via hun Facebook pagina elke dag wat leuks posten. Een kleurplaat, spelletjes, een quiz, interviews, (voetbal)tips en nog veel meer! Download de gratis kleurplaat en doe mee aan de ontwerp-je-sjaal-wedstrijd. Bezoek de Facebook pagina van FC Groningen en mis niets.

Monkey Moves online community
Monkey Moves is van start gegaan met een online community waar je samen met je kind thuis-activiteiten/lessen kunt volgen. Een super tof programma met kant en klare lessen, toffe beweegideeën en challenges. Alle huidige leden van de Monkey Moves lessen kunnen hier gebruik van maken, maar is ook toegankelijk voor niet-leden (d.m.v een lidmaatschap).