Kerst in Tuinland Groningen

8 november 2019
Zin in wat magie tijdens deze donkere dagen? Wij hebben dé tip! Laat je betoveren in Tuinland. Vanaf nu hebben zij een magische winterwonderland gecreëerd en wij mochten het alvast beleven. Ontdekken jullie mee?
Het is maandagmiddag, het regent en ik haal onze kids uit school. Ik had ze vanmorgen stiekem al ingefluisterd dat wij in de middag wat leuks gingen doen.
Normaal duurt het wel even voordat ik ze alle 4 (Merle van 7, Flore van 6 en onze tweeling Juup en Pepijn van 4 jaar) verzameld heb, maar nu stonden ze binnen 10 minuten om mij heen.

Onderweg vertel ik ze dat het met kerst te maken heeft. Pepijn dacht dat wij alvast een kerstboom gingen kopen, maar zodra Tuinland Groningen in beeld komt, krijgen zij allemaal een grote glimlach op hun gezicht. 


Binnen tussen de bloemetjes en planten

Het is al genieten bij binnenkomst. De entreehal is prachtig versierd met allemaal mooie lichtjes en lichtbeelden. De eerste oeeh's en ahhh's vliegen mij al om de oren.


Als een vis in het water

Zij kennen de route op hun duimpje. Mogen wij eerst even de vissen gedag zeggen? Haal dat 'even' maar weg. Wel 10 minuten stonden ze de prachtige Koi Karpers te bewonderen....om vervolgens de tropische aquarium vissen stuk voor stuk te bekijken.

vissen in tuinland


Dé Kerstshow van Tuinland

De route wordt vervolgd en zij hebben de eerste kerstbomen in het vizier. Kijk! roepen ze allemaal in koor. De kerstman met de arrenslee en heeeel veel cadeautjes.
Vanaf dat moment zie ik hun oogjes twinkelen en lopen ze verder naar het traditionele kerststalletje. De gekste versies van wat 'kerst' is komen voorbij. Grappig dat een stal met dieren en mensen zoveel fantasie kan losmaken. Want, ja wat is kerst nou eigenlijk?


Underwater adventure

Dan staat Merle stokstijf stil en een kreet van WOW slaat ze uit! Ze zien een prachtige kerst zeemeermin vergezeld met haar diep in de zee vriendjes zoals, een walvis, inktvis, prachtige verlichte glitter kwallen (ja echt waar) en andere zeedieren en schelpen.

Underwater kerst tuinland

Ja! dit moet ook in ons huis komen. Daarvan waren ze allemaal overtuigd. Een kerstboom vol met schelpen, schildpadden, walvissen, zeepaardjes. De kleine Zeemeermin en dat op zijn kerst. Werkelijk indrukwekkend mooi! 

Pepijn ziet ze vliegen

Kijk daar eens, een kerstman die vliegt. Waar dan? en hij wijst omhoog. De kerstman in zijn vliegtuig brengt ons in een andere wereld. Een wereld vol oude tradities, gezelligheid en warmte van een Cozy Christmas.

De diverse prachtige kersthema's sluiten helemaal aan bij de laatste trends. Laat je inspireren door de glitter en glamour van A Womans Secret, dwaal door het dromerige Christmas Dreams en omarm de gezelligheid van Into the Woods en The Pink Express of ga op wintersafari in The Northpole Expedition. 

ijsberen tuinland


Nadat wij door de betoverende kerst thema's zijn gelopen, is het er op het einde van de route een mini kerst stad opgezet. Met bewegende elementen van poppetjes op een ijsbaan, skibaan, vrolijke kerst muziekjes en (nep)sneeuw. Ik had er gerust een stoel bij kunnen zetten en kunnen gaan zitten. Zij waren alles aan het observeren, omheen aan het lopen en aan het genieten. Het kerstgevoel is binnengekomen! 

pepijn tuinland


Tuincafé & Spelen

De dieren en woon-afdeling krijgen dit keer wat minder aandacht. Ik wacht al op de vraag... Mam mogen wij nog even spelen? Natuurlijk, mag dat! De heerlijke grote banken van het tuincafe nodigen uit om neer te ploffen met een fijne kop koffie in je handen. Mijn koffie werdt niet onopgemerkt, dus de vraag, of zij ook wat mogen drinken was te verwachten.

Tuinland serveert hier de lekkerste verse sapjes tot aan hele complete lunches, ook leuk om met een vriendin een keer rond te struinen en af te sluiten met wat lekkers!

Spelen in Tuinland


Op naar huis

Een kar vol met kerstspullen, 4 kinderen en een paar planten. Onze eerste kerstinkopen zijn gedaan, gewoon op een maandagmiddag. Vol kerstenergie kwamen wij thuis. De kids betoverd door al het moois en ik ben geïnspireerd!

Zo'n middagje Tuinland is dan ook een echte Kidsprooftip!

Deze blog is geschreven door Kidsproof collega Denise uit Zwolle.


Nog een paar handige tips:

- Neem je fotocamera mee, je kan hier prachtige foto's maken van je kids!
- De toegang van Tuinland is gratis
- Tuinland bezoeken in het donker, maakt het nog magischer.
- Er zijn regelmatig leuke activiteiten, die een bezoekje nog leuker maken! Zie onze uitagenda
- Wc's en verschoningsruimte zijn aanwezig