12x De leukste thema- en speelparken door NL

6 april 2022
Pretparken in Nederland - Veel kids zijn er dol op een dagje naar een pretpark! Waan je even helemaal in een andere wereld. Zin in zo'n dagje uit? Coole achtbanen, spannende speeltoestellen en magische sprookjesfiguren. Dit zijn onze 12 favoriete thema- en speelparken door heel Nederland.
Leuke pretparken in heel Nederland

1. Speelpark Oud Valkeveen (2+)

Plan een dagje naar dit mooie park met veel speeltoestellen, attracties, een binnenlocatie, speelweide, theater en zelfs een eigen strand! De vliegende bijtjes zijn erg populair en ook de achtbaan en vrije val blijven spannend! Een topuitje voor alle leeftijden. Plan hier alvast je dagje uit naar dit leuke park.



2. Een spectaculair dagje uit in Walibi!

Op zoek naar een adembenemend dagje uit voor het hele gezin? Achtbaan Untamed gaat keihard en in Crazy River beleef je een spetterend avontuur. Met meer dan 30 attracties is er in Walibi Holland genoeg te beleven! Attracties voor iedereen! Bekijk hier in welke attracties jullie allemaal gaan.



3. Topdagje Plaswijckpark

Beleef een dag speel- en spetterpret in Plaswijckpark in Rotterdam! Klauter in de Apenspeeltuin, spetter in de Havenspeeltuin, sjees in de Verkeerstuin of banjer in de Avonturenvaart. Wie durft de Vlottenvaart aan? Kom spelen en spetteren



4. Floriade Expo 2022

Kom van 14 apr t/m 9 okt naar het Floriade-park en ontdek hoe leuk een groene stad is. Geniet van een ritje in de kabelbaan, de kindervoorstellingen in het bostheater, de spannende Floriade Kids Expeditie, de speeltuinen & meer! Ontdek hier alvast de Floriade Expo 2022!



5. Avontuurlijk kunstenfestival 2turvenhoog

Voor iedereen van 0 t/m 6 jaar komt 2turvenhoog festival er weer aan! Met muziek, theater, dans en beeldende kunstinstallaties op binnen- én buitenlocaties in Almere & Haarlem. Zet 18 t/m 24 april vast in je agenda! Kaartverkoop is gestart! Plan hier je bezoek aan 2turvenhoog.



6. Word steward of stewardess in Aviodrome

Stap tijdens een bezoek aan Luchtvaart-themapark Aviodrome aan boord van de Boeing 747 en start onder begeleiding van échte steward(essen) met je Cabin Crew Opleiding. Hier word je steward of stewardess in 1 dag! Elke dag van 23 apr t/m 8 mei! Lees hier meer over dit bijzondere uitje.



7. Attractiepark Toverland

Er staat je weer heel wat magie te wachten in Toverland! Laat je verbazen door 35 attracties én shows! Zo is vanaf 16 april duikshow The Battle of Port Laguna weer te zien. Het wordt een betoverende dag. Benieuwd wat je hier nog meer voor magie kunt beleven? Je bekijkt het hier!



8. Speelpark Land van Fluwel

In Land van Fluwel kan je heerlijk vies worden! Kinderen spelen urenlang in dit avonturenpark. Prieken & prutten, klimmen, klauteren, verstoppen en skelteren, terwijl jij geniet van het heerlijke zonneterras in de tuin! Ontdek deze parel in de Kop hier!



9. De boerderij-belevenisoase Irrland

Net over de grens, in Duitsland, ligt het supergave Irrland! Met meer dan 80 speel-, doe- en leerattracties, overdekte speelschuren, volop waterpret, exotische diersoorten en vakantiesfeer onder de palmbomen leuk voor het hele gezin! Bekijk hier dit leuke uitje over de grens.



10. Dinoland Zwolle 

Wil jij alles te weten komen over Dino's? Leren hoe je oude fossielen kan opgraven? Maar ook waar je lekker kan klimmen, klauteren, glijden en spelen? Kom dan naar Dinoland. Geschikt voor kids van 2 tot 14 jaar. Ontdek dit avontuurlijke dinopark hier!



11. Wickie, Maya de Bij & K3 bij Plopsa Indoor Coevorden

Dans in de K3-Disco, klim in Plops speelboom en bewonder Bumba in het amfitheater. Een hele dag plezier voor kids van 2-8 jaar! Bij Plopsa Indoor Coevorden laat je je betoveren door de magische wereld van Studio 100! Meer dan 25 attracties, check ze hier!



12. Plopsa Station Antwerp

Wil jij op Smurfenavontuur, racen met Suske en Wiske, aan boord van de Lucky Luke Express of in de K3 Disco Cars? Bezoek dan zeker Plopsa Station Antwerp, gloednieuw en lekker centraal in het centraal station! Bekijk hier alle betoverende attracties.



13. Overnachten bij een pretpark

Wist je dat we op Kidsproofvakantie.nl een themapagina voor overnachten bij een pretpark hebben? Hier vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties dicht bij populaire pretparken en dierentuinen in Nederland. Bekijk ze hier.



14. Toegankelijke themaparken

Op Kidsproofplus.nl verzamelen we de leukste uitjes voor kinderen met een beperking of extra behoefte. Susanne heeft voor ons 11 toegankelijke pret- en dierenparken voor je op een rij gezet. O.a. geschikt met rolstoel en autipas! Bekijk alle tips hier.



Veel plezier met het kiezen van een park!

Meer uittips in en om Groningen

Ben je op zoek naar een ander leuk uitje om te doen met kinderen? Kijk dan ook eens in onze Uitagenda.