Naar het museum!Terug naar het overzicht

Speciale workshops en activiteiten voor kinderen op zondagmiddagen en in vakanties.
Op zondagmiddagen kun je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen bewonderen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Tijdens workshops leer je bijvoorbeeld je eigen slijm, heerlijk geurende shampoo, tandpasta of haargel maken. Hoe leuk is dat? Deze workshops doe je in een echte labjas! Voor deze workshops moet je je wel even aanmelden op de website van het museum.

Tijdens de schoolvakanties worden deze workshops ook georganiseerd, maar is er op diverse dagen ook een knutsel- en experimentenhoek. Handen uit de mouwen, en aan de slag met experimenten, het maken van badzout of door te knutselen en te kleuren. Daarnaast bekijk je diertjes onder een microscoop. Hartstikke gaaf om zo veel meer details te zien.

Meer info
Wetenschap is leuk voor jong en oud. In het Universiteitsmuseum is er daarom iets voor het gehele gezin te beleven. Klik snel op de roze button om op de website te kijken voor meer informatie over het Universiteitsmuseum!


Wil je nog een ander museum zien? Bekijk dan ook ons overzicht van andere
leuke musea in ons Eropuit overzicht!

Universiteitsmuseum

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag 11:00-17:00, zondag 12:00-17:00. In schoolvakanties is het museum ook op maandagen geopend. Prijs Gratis t/m 18 jaar, volwassenen €7,50 Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente...

Lente...

De lente hangt in de lucht. Hebben jullie al lammetjes gespot? Langzaam kom de blaadjes weer aan de bomen, het is langer licht en we zijn weer veel buiten te vinden!
Tijd om leuke dingen te doen! Bekijk hier alle lente-tips >

Uittips in Groningen