Fun bij The Little Gym

1 augustus 2015
Nieuwsgierig naar het programma van The Little Gym? Onze Kidsproof Kids probeerden het uit! Lees verder!
Al voor de allerkleinsten heeft The Little Gym een programma ontwikkeld waarbij spelenderwijs wordt gewerkt aan de algehele ontwikkeling en bewustwording van het lichaam tijdens deze belangrijke groeifase.
Kindjes vanaf 4 maanden en hun papa en mama kunnen al meedoen aan de ouder en kind les, waarin de 3 belangrijke pijlers zijn;
- Goed in je hoofd
- Goed in je vel
- Goed in het leven.
Klinkt als een mooie eerste ervaring met gym!

Ook voor alle volgende leeftijdscategorieën zijn er speciaal ontwikkelde programma's waarin FUN altijd uitgangspunt is en waar kinderen onder supervisie van goed getrainde instructeurs leren uitdagingen aan te gaan, vaardigheden te leren, zelfvertrouwen te creëren/ vergroten en allemaal op eigen wijze uit te blinken!

3 van onze Kidsproof Kids hebben aan de lessen meegedaan. Wat hebben ze een plezier gehad en wat is het als ouder gaaf om te zien hoe trots je kind kan zijn als het fysiek tot dingen in staat is dat het niet eerder voor mogelijk hield!

Barbara en dochter Sofie van 2 deden mee met de ouder en kind les. Barbara zag meteen dat de zaal, met alle kleuren, kussens en toestellen een enorme aantrekkingskracht had op Sofie! Naast het feit dat het leuk is om een uurtje echt samen bezig te zijn was de open sfeer en het plezier dat de kindjes hadden iets dat veel indruk op Barbara maakte.
In de kring werd de les geopend, er werden liedjes gezongen en daarna mochten de kindjes vrij spelen op de toestellen. De sfeer is vrij, kindjes mogen rennen en spelen als ze dat willen of iets gerichter werken als ze daaraan toe zijn.

Shakira zag haar zoontje Lewis van 3 helemaal uit zijn dak gaan van plezier bij de 'Bengels'. Hij leek van enthousiasme niet meer te houden maar door de structuur die het programma en de instructrice bood heeft hij keurig meegedaan aan een parcours dat de kindjes leidde langs 'de jungle' en 'het circus'; plekken in de zaal waar hij op balken balanceerde, door hoepel kroop en zijn eerste echte koprol maakte! Ondertussen kon Shakira toekijken vanachter het reusachtige raam, onder genot van een kopje koffie hoef je niets te missen van de vorderingen van je Bengel!

Tot slot mocht dochter Olivia van 5 kennis maken met de 'Gangmakers'. Mooi om te zien dat de gymzaal dezelfde aantrekkingskracht heeft op een meisje van bijna 6 als op kindjes van 2 en 3 jaar.
De grote lijnen zijn in deze les dezelfde als die van de Bengels, maar de uitdagingen en het gebruik van de toestellen is aangepast aan de leeftijd. Waar Lewis hing aan de rekstok maakt Olivia er een koprol over en de verbreding van de balk, die er bij de Bengels nog wel was, gaat eraf en de kleine turnster balanceert nu over dat hele smalle eind, wow!

Tot slot nog even in steekwoorden de indruk die The Little Gym op ons heeft gemaakt;
-schoon-aantrekkelijk voor kids-vriendelijk voor ouders-structuur-plezier-uitdaging-grenzen verleggen-genieten-groeien-professioneel-interactief.

Ben je nieuwsgierig geworden? Loop eens binnen of bel eens voor een vrijblijvende introductieles! 
Leuk weetje; Bij The Little Gym kun je ook een gezellig kinderfeestje vieren!