icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

Op Berenjacht!

26 maart 2020
Dit superleuke initiatief is overgewaaid uit het buitenland en ineens razend populair in Nederland! Mensen zetten massaal een beer voor het raam zodat kinderen tijdens een ommetje op jacht kunnen!
De berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het populaire prentenboek ‘We gaan op berenjacht’, geschreven in 1995 door Michael Rosen en Helen Oxenbury, diende als inspiratie.

Waar het om draait, is dat je samen op speurtocht gaat naar de beren. Zo kun je een wandeling in je eigen buurt leuker maken. LET OP: De initiatiefnemers in Nederland vragen iedereen wel rekening te houden met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. Het is dus niet de bedoeling dat je in andere plaatsen dan je eigen wijk op jacht gaat. Iedereen kan via dit formulier aangeven dat hij of zij een beer voor het raam heeft gezet. Al die beren komen vervolgens in dit overzicht te staan, waarna kinderen die beren kunnen zoeken.

N.b.: Dit initiatief blijkt momenteel zo populair te zijn dat er even geen nieuwe beren in het overzicht bij kunnen, maar ondertussen kun je natuurlijk gerust met de kinderen op zoek naar beren in de wijk of wel gewoon een beer in je vensterbank zetten! Ik heb al meerdere berichten gezien van mensen die beren hebben klaargezet in Haarlem en Overveen. Tip: Kijk ook af en toe naar boven! 

Veel plezier met de berenjacht!