LOCO Fabriek Haarlem

26 april 2021
Wat is deze nieuwe 'Experience Store' in Haarlem, wat kunnen we hier? We gingen op bezoek om het jou te kunnen laten zien!
LOCO Fabriek Haarlem
Als je langs het pand op de hoek van de Gedempte Oude Gracht en de Zijlstraat loopt dan móet je wel even stil blijven staan en naar binnen gluren; wat een vrolijkheid en wat is er veel te zien!

De LOCO Fabriek is een 'experience store'; iets anders kun je het niet noemen want dan doe je het tekort. Initiatiefnemer en eigenaresse is de energieke Chantal Bakhuis die we al kennen als de drijvende kracht achter o.a. het Natuur Speeleiland.

Ben je ook benieuwd wat er bij de LOCO Fabriek allemaal te beleven is? Dat waren wij ook, dus zijn wij al even langs geweest. Lees hier wat wij aantroffen, maar loop ook vooral zelf even binnen als je in de buurt bent!

De (kinder)kapper van de LOCO Fabriek

Mijn dochter Olivia was al een tijdje aan een goede knipbeurt toe en zag de kappersstoel in de hoek van de winkel staan. Inderdaad, in de LOCO Fabriek is op zondag, maandag, (juist, wanneer andere kappers dicht zijn!) dinsdag en soms op woensdag een kapper aanwezig! Een afspraak is online zó gemaakt en het resultaat helemaal naar tevredenheid! Voor Olivia gaat het niet meer op, maar voor jonge kinderen die de kapper nog een beetje spannend vinden zal het 'kids knip diploma' vast een stoer aandenken aan het bezoek aan de kapper zijn! LOCO - Brick kids feestjes

Ik was de drempel nog maar net over voor het bezoek met Olivia aan de kapper of ik was mijn zoon al kwijt. Hij had al snel door waar hij moest zijn! Twee tafels liggen vol met Lego, de kast staat vol met kratten vol Lego, aan de muur hangen werken van Lego... ja hoor, elke bouwfan kan hier zijn of haar hart ophalen! In deze ruimte worden kinderfeestjes gegeven, kunnen kinderen in vakanties workshops volgen en in de toekomst zal het ook mogelijk zijn je kind hier te laten spelen terwijl je zelf even de stad in gaat. Ik had de grootste moeite Lewis na ruim een uur weer mee te krijgen, ik weet dus zeker dat wij weer snel terug komen!

De LOCO Magic wall; heb jij het gouden ticket?

Deze wand kun je niet missen, je oog valt er meteen op als je voor het loket staat en eenmaal binnen kun je er ook niet omheen. Wat hangt daar nou toch allemaal aan de muur, met die nummertjes erboven? Tijdens ons bezoek zijn het unicorn piñata's en grote gevulde paaseieren. Deze muur is een beetje zoals de chocoladerepen van Willy Wonka; in 1 op de 5 zit een gouden ticket! Dat ticket staat voor leuke prijzen. Ook hier zal het thema regelmatig wijzigen, maar het idee van het gouden ticket blijft. De LOCO- Photo Booth

Tevreden met de nieuwe look na het bezoek aan de kapper? Of loop je langs de winkel met je beste vriendin en lijkt het je leuk eens een gekke foto van jullie samen te hebben? Of ben je wel weer eens toe aan een leuke foto van je kids, maar dan een beetje anders dan anders? Neem een duik in de Photo-booth; tot en met april 2021 is het een ballenbak, daarna zal het thema regelmatig veranderen! 

Koffie en meer 'to-go' bij het LOCO -loket

Je kunt het eigenlijk niet missen als je langs loopt aan de kant van de Gedempte Oude Gracht; het LOCO-loket. Met maandelijks wisselende thema's haal je er iets lekkers om mee te nemen of ter plekke op te eten of drinken op het gevelbankje. Wij waren vlak voor Pasen op bezoek en kochten paaseitjes zoals we ze nog nooit geproefd hadden; er zat een Jellybean in! Chantal vertelde ons dat rond Koningsdag er oranje soesjes en suikerspinnen te krijgen zullen zijn, daarna het heerlijke ijs van Van Buyten en dat er nog veel meer heerlijks op de planning staat!De LOCO shop-in shop 

Gekke sokken van Stemm, 'Appel van Opa' appelsap (de állerlekkerste!), lieve kraamkadootjes, het geweldige speelgoed van Kartent... in de shop-in-shop van de LOCO Fabriek is plek voor het bijzondere aanbod van lokale winkels en ondernemers. Zo weet je dat je voor een origineel kadootje altijd terecht kunt bij de LOCO Fabriek!

Wil je meer weten over de LOCO Fabriek, op de hoogte blijven van hun activiteiten en openingstijden? Loop dan eens binnen of klik via de roze button door naar de website!

Naar de website