Speurtocht in de buurt met Geocaching!

7 mei 2021
Geocaching, oftewel schatzoeken, is op het moment superpopulair, ook met kinderen! Je hebt alleen een GPS of telefoon en de app van Geocaching nodig! Zijn jullie klaar voor deze manier van schatzoeken? Pas op, Geocaching is behoorlijk verslavend!
Geocaching met kinderen

Wat is Geocaching?

Dit spel is één groot avontuur! De naam is een combinatie van geografie en cache, ook wel schatzoeken. Dit komt duidelijk in het spel naar voren. Het is namelijk de bedoeling dat je de verstopte schatten weet op te sporen die door anderen zijn achtergelaten.

Via de app van Geocaching of GPS krijg je de coördinaten en de exacte positie opgestuurd. Maar zo makkelijk is het nog niet, want je weet van tevoren niet in welke vorm de geocaching is verstopt. Is het een kistje, een regenton of zit het soms in een pvc buis? Dit is een toffe zoektocht voor het hele gezin en je raakt nooit uitgezocht! 

Hoe werkt Geocaching?

Als jij na al het speurwerk met de GPS of app deze schat hebt gevonden, dan krijgt je als beloning voor jullie speurwerk een mooie beloning. Je herkent de schat aan het groene logo van Geocaching. Na het vinden van de schat en de beloning is het jouw beurt om iets achter te laten voor de volgende speurder. Laat wel iets achter waar de vinder ook blij van wordt, zo blijft het spel leuk voor iedereen!

Naast het ruilitem dat je als beloning krijgt, is er ook altijd een logboek te vinden. In dit logboek schrijf je jouw teamnaam, de datum en tijd van je bezoek op. 

Het leuke aan Geocaching is dat jouw wandeltocht in de buurt nu een doel krijgt. Bovendien; het is gratis! Als je op een weekenddag meer tijd hebt, kun je ook gezellig met het gezin op speurtocht gaan op nieuwe plaatsen waar jullie nog geen schat hebben gevonden!

Wil jij meer informatie? Neem een kijkje op de website van Geocaching Nederland voor uitlegfilmpjes!

Wat neem je mee?

Voor de speurtocht naar de schat kun je het beste wel wat dingen meenemen. Wij hebben alvast een checklist voor jou gemaakt, zo ben je goed voorbereid:

- GPS en/of smartphone met Geocaching app
- Fijne schoenen waar je goed op kunt wandelen
- Kleding waar je goed in kunt bewegen. Wie weet zit de schat wel in een boom of moet je door de modder!
- Een rugtas, om je gevonden beloning in mee te nemen en wat lekkers voor onderweg.
- Een ruilitem voor de volgende speurder
- Een pen om in het logboek te schrijven

Waar zijn leuke plekken te vinden?

Over de hele wereld kun jij op zoek gaan naar schatten, dus ook als je op vakantie bent. In deze periode is het gaaf dat je ook gewoon dicht bij huis kunt beginnen.

Op deze website kun je je woonplaats invullen, dan zul je zien dat er al veel schatten in de buurt verstopt zijn!
Tip: in grotere steden, bij meer toeristische plekken en bij het water of speelgebieden in het bos zijn vaak toffe schatten verstopt. Vul maar eens Haarlem in, dan zul je zien dat jij je de komende tijd niet hoeft te vervelen tijdens jouw blokje om, er zijn wel 3.536 schatten verstopt!

Veel plezier!
Enne... we vinden het leuk als je jouw tips/verstopte schatten/ervaringen met ons deelt. Dat kan via mail ( haarlem@kidsproof.nl ) of via Instagram @kidsproofhaarlem Naar de website