Gi-Ga-Groene Kinderboekentips!

27 september 2022
De Bibliotheek Zuid-Kennemerland geeft boekentips in het thema van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen!
Gi-Ga-Groene Boekentips van Bibliotheek Zuid-Kennemerland

De Kinderboekenweek 2022 - Gi-Ga-Groen

Van 5 t/m 16 oktober is het weer de Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. In de Bibliotheek zijn tijdens de Kinderboekenweek allerlei activiteiten. Zo worden kinderen voorgelezen, kunnen zij van de website een Gi-Ga-groene woordzoeker of kleurplaat donwloaden of meenemen uit de bieb én zijn er leuke prijzen te winnen bij een Waanzinnige Boomhut-tekenwedstrijd.
Natuurlijk staan in de bieb ook heel veel leuke gi-ga-groene boeken voor je klaar!

Gi-Ga-Groene boekentips van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Op de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland staan boekentips in het thema van de Kinderboekenweek. Ze staan fijn op leeftijd gesorteerd. Zoek online alvast een leuk boek voor je kind of kom langs in een vestiging van de bieb om samen lekker door alle boeken te snuffelen en het leukste mee naar huis te nemen! Wist je dat kinderen tot 18 jaar GRATIS lid worden van de bieb en dan gebruik mogen maken van alle boeken, luisterboeken, e-books, DVD's en tijdschriften?

Leuke aanraders in het thema van de Kinderboekenweek zijn onder andere:

De Blaadjesdief | Nicola slater en Alice Hemming | 4+
Eekhoorn is boos. Een paar mooi gekleurde blaadjes van zijn boom zijn verdwenen. Loopt er een dief door het bos? In dit boek staan kleurrijke illustraties.


Dit is... natuur! | Kim Veenman | 4+
Een leerzaam prentenboek met kleurrijke tekeningen, dat laat zien dat natuur overal is, in de stad, in het heelal, in het water en in de lucht. 



Tim de kleine boswachter | Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch | 7+
Tim is gek op het bos en weet bijna net zo veel over de natuur als zijn vader, die boswachter is. Maar ook Tims nieuwe vriendin Tippi weet veel over het bos. Samen beleven ze veel avonturen, ook met kauwtje Hansje, Tims onafscheidelijke vriend.


Verschrikkelijke beestjes | Elise Gravel | 7+
 In dit informatieve boek voor beginnende lezers vol interessante feitjes, grapjes en hilarische tekeningen lees je alles over allerlei beestjes. Wist je bijvoorbeeld dat hoofdluizen een doorzichtig lijf hebben? Dat sommige spinnen hun baby’s op hun rug dragen tot ze volwassen zijn? En dat vliegen eerst altijd over hun eten spugen? De briljante mix van humor en boeiende feiten maakt dit een heerlijk boek voor jonge lezers, ouders én leerkrachten.

Samen plastic de baas | Martin Dorey | 8+
Word een #2minutensuperheld! In dit kleurrijke non-fictieboek voor kinderen vanaf 8 jaar staan vijftig 'superheldenmissies' om zelf uit te voeren en zo het gebruik van plastic te verminderen.



Het dagboek van Gurty - overal kastanjes | Bertrand Santini | 9+
Dagboek van de hond Gurty, die vertelt over wat hij met de kinderen Fleur en Kasper meemaakt in de herfst — als alles lekker nat is en stinkt! Met zwart-wit illustraties. Vind je kind dit boek leuk? Het is deel van een serie, je kind kan dus nog veel meer lezen van Gurty!



Terra Ultima | Raoul Deleo | 10+
Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo doet verslag van zijn expedities naar het onbekende continent Terra Ultima. De exacte locatie ervan houdt hij geheim, om alle onbekende, bijzondere diersoorten die daar leven te beschermen, zoals de vlindermees, de zeepadkwal en het flamingohert. Het boek is een groot formaat prentvertelling met gedetailleerde, fantasierijke kleurenillustraties. 



Supergroen | Thijs Goverde | 10+
Dit is voor iederen vanaf 10 jaar een superleuk boek om je alvast in te lezen in het thema van de Kinderboekenweek. Je vindt er allemaal verhalen in en weetjes over de natuur. Boterbloemen zijn superschurken en van een distel kun je het nóóit winnen. Nee, dan de paardenbloem. Die zorgt er helemaal in zijn eentje voor dat het in de grond een beetje gezellig blijft voor regenwormen en collega-planten! In dit boek ontdek je hoe spannend en boeiend de wereld van de planten is.



Klik door naar de website van Bibliotheek Zuid-Kennemerland voor nog veel meer leuke boekentips en om te zien aan welke activiteiten jouw kind mee kan doen tijdens de Kinderboekenweek van 2022! Naar de website