icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Dierentuinen en kinderboerderijen

10 juni 2019
Dieren zien en misschien wel voeren of aaien, daar doe je bijna alle kinderen een plezier mee! Wist je dat we ook 2 mini-dierentuinen hebben?
Konijnen, kippen, varkens, geiten, zwijntjes, geiten, maar ook stekelvarkentjes, stinkdieren en zelfs een krokodil. In Haarlem en omgeving vind je dieren van allerlei pluimage!
Ken jij al deze kinderboerderijen en dierentuinen al?

Tuincentrum Oosteinde
Fijn, zo'n plek waar je een heleboel vliegen in 1 klap kunt slaan. Of is dat een beetje een gekke woordspeling in een blog over dieren? ;-) Natuurlijk kun je hier plantjes en tuin accessoires kopen, maar je kunt bij Oosteinde ook lekker lunchen, chillen op het terras, spelen in de speeltuin én op bezoek bij de diertjes! Ook zo'n plek waar je voor meerdere doeleinden terecht kan; de Haarlemmer Kweektuin! Een prachtige bloemen- en plantenweelde waar je doorheen kunt struinen, (doen! echt prachtig!) een mini speeltuintje maar ook de natuurspeeltuin Paddenpoel, lekkere koffie en ijsjes bij het Kweekcafé én, daar ging het tenslotte om; een dierenweide. Een prachtige plek, in het wandelbos Groenendaal in Heemstede en tegenover de grote speeltuin; kinderboerderij 't Molentje is een begrip!In Park Velserbeek in Velsen vind je een kinderboerderij, een hertenkamp, een volière en 2 schapenweiden. En als het echt lekker warm weer is wordt het pierenbadje gevuld!Zo bijzonder; Haarlem huisvest de kleinste officiele dierentuin van Nederland! Hier zie je heel interessante dieren, waaronder verschillende reptielen. Artisklas is niet elke dag open, dus check wel even vooraf de openingstijden!In Beverwijk zit nog zo'n mini dierentuin met heel bijzondere dieren. Je kunt hier zelfs een 'breedvoorhoofdkrokodil' zien! Dierentuin Animal Farm is elke dag gratis toegankelijk!
Lees ook:
- Wat is er allemaal te doen in recreatiegebied Spaarnwoude?
-
 Wat zijn onze 7 favoriete speeltuinen?