icon-closeConcertgebouw week 22
icon-closeConcertgebouw week 22

Hemelvaart- Lang weekend!

20 mei 2020
Alweer een fijn lang weekend! Speciaal voor Hemelvaart hebben we een heleboel tips verzameld voor thuis én een beetje uit.
Als je op pad gaat met de kinderen check dan altijd de openingstijden van het uitje, denk aan de veiligheidsmaatregelen omtrent verspreiding coronavirus en ontwijk drukte!  

Hou een ijsproeverij. Dit zijn onze favoriete ijswinkels in de omgeving; check wel even openingstijden! 

Het échte vakantiegevoel krijg je op het water. Reserveer een bootje bij van Assema en ga de Mooie Nel op! 

Ligt er in de schuur nog ergens een pvc-buis? Met pijltjes van krantenpapier kun je een wedstrijdje houden wie het verste kan schieten door in de buis te blazen.

Zijn jullie vroege vogels?… Ga met het gezin dauwtrappen in de buurt. Voordeel is dat het in de natuurgebieden vast veel rustiger is vroeg in de ochtend dan midden op de dag!

Klimpark 21 is weer open! Ook leuk voor papa’s en mama’s! Reserveer hier je plek! Knutselen: Deze voorbeelden maken het ook de minder handige knutselaars makkelijk. 

Een klassieker: pak een lekkere picknick in en strijk tijdens een wandeling of fietstocht neer op een mooi plekje.

Thuis sterren kijken en sterrenkundige proefjes doen: Sterrenwacht Sonnenborgh deelde deze gave tips! 

Eens iets anders op de barbecue? Kies voor een van de recepten die je op onze zustersite Kidsproofvakantie vindt; lees hier de tips van de Vreemde Vogel! 

Maak zelf een speurtocht door de wijk. Wist je dat dit ook handig kan met de Troovie app?Bestel bij een lokaal restaurant een borrelbox of lunch. Voor het echte restaurantgevoel eten jullie de bestelling natuurlijk op aan een vrolijk gedekt tafeltje in de tuin of op het balkon.

Ga last-minute nog een paar daagjes weg tijdens Hemelvaart óf doe alvast inspiratie op voor het Pinksterweekend of de zomervakantie. Op onze site Kidsproofvakantie.nl vind je de leukste kindvriendelijke accommodaties.

Kinderen zijn weer van harte welkom op het Natuur Speeleiland! Check de voorwaarden en openingstijden! 

Zand tussen je tenen en grassprietjes die aan je voeten kietelen. Maak eens een blotevoetenpad voor je kinderen!

Ken je Palènpa Park al? Hutten bouwen op je eigen kavel met prachtig materiaal! Lees hier meer over Palènpa Park. De hele familie bakt! Nadeche van Kids & Cake maakt leuke bakvideo's samen met haar zoontje. Kids & Bake; Fijne tutorials! 

Speelkwartiertje! Laat je kind een hoge toren bouwen van alle kussens die je kunt vinden in huis. En daarna lekker uitrusten in de berg zachte kussens.

Knutsel je eigen insectenhotel voor in de tuin of op het balkon.

Buitensportcentrum de Watergeus is weer (beperkt) open. Hier kun je bijvoorbeeld een Kano huren, avontuurlijk! 

Gezellig gezinsuitje: Midgetgolf Haarlem in de Haarlemmerhout is ook weer geopend! Zo leuk; de dochter van onze collega maakte dit Kidsproof Ganzenbord. Print m uit en spelen maar! 

Hier heb je nu even tijd voor; Speel Hackshield en wordt zo Junior Cyber Agent! Lees hier meer over deze leerzame game en hoe jouw kind een mooie bijdrage kan leveren aan cyberveiligheid! 

Verzamel vier gezinnen en bedenk voor elkaar allemaal een online workshop. Denk aan een dansworkshop, yogales, pannenkoeken bakken of spannende proefjes doen. Zo hebben jullie vier dagen lang iets leuks te doen.

Durven jullie het aan? Laat de kinderen de baas zijn voor één dag. Dat wordt vast snoepjes bij het ontbijt en lekker veel gamen ;)

Strikjes en jurken uit de kast! Tover het gezin én het huis om tot een chique restaurant voor één avond. Het diner kun je laten bezorgen door een lokaal restaurant óf je kunt zelf lekker kokkerellen.Organiseer een middagje thuisschool voor het hele gezin. Iedereen geeft een lesje aan de rest over een favoriet onderwerp.

Even lekker kletsen. Ken je onze Kidsproof Kletspraat al? Stel elkaar de vragen tijdens de lunch, het diner of een wandeling. Zo leer je elkaar nóg beter kennen.

Leg een kindertuintje aan waar de kinderen zelf mogen kiezen wat ze willen kweken. Hemelvaart is een echt tuin-aanpak-weekend! Let wel op dat tuincentra druk kunnen zijn.

We kennen Hemelvaart ook als een echt woonboulevard weekend. Laat de kinderen iets in hun kamer kiezen wat ze willen veranderen en ga samen aan de slag. Wandje behangen, meubeltje schilderen, online accessoires kopen of een nieuw wandrek knutselen? Tip: bedenk vóór het Hemelvaartweekend alvast de klus, zodat je niet in de drukte naar een (woon)winkel of bouwmarkt hoeft.

Die drive-in kun je natuurlijk ook zelf creëren. Spreek met verschillende gezinnen af om iets lekkers te maken en laat ze in de auto langsrijden. Zo kun je toch even kletsen en elkaar zien op veilige afstand.Samen verdwalen. Stap op de fiets of de benenwagen en laat de kinderen bij elke kruising kiezen welke kant jullie opgaan. Links, rechts of rechtdoor? Waar zal de tocht je allemaal langs brengen? 

Organiseer een bonte avond in de woonkamer. Iedereen bereidt een act voor die je om de beurt opvoert.

Hebben je kids de skeelers weer gevonden maar lukt het nog niet zo goed? Geef ze op voor de skeelerlessen van Kras Sport. Dit weekend alvast voorzichtig oefenen en dan vanaf volgende week de belangrijkste vaardigheden leren! 

Hebben jullie thuis een gourmetstel? Ga eens gourmetten als ontbijt: gebakken eitje, spek en pannenkoekjes bijvoorbeeld. Wedden dat de kinderen heel gek staan te kijken.

Organiseer een ontbijtbioscoop. De gordijnen blijven dicht, film gaat aan en ondertussen houden jullie je pyjama lekker aan. Maak het extra leuk met zelfgemaakte tickets die de kinderen ‘s ochtends op hun nachtkastje vinden.

Fijn weekend!