6x Boswandeling & Chocomel

5 oktober 2020
Kastanjes zoeken, in bergen bladeren springen, een speurtocht doen... heel leuk, en daarna hebben we TREK!
Onze favoriete wandelingen waarbij je jezelf erna mag trakteren op iets lekkers! Zijn de restaurants die we tippen nu niet open voor take-away? Maak dan bij thuiskomst zelf de lekkerste chocolademelk variaties! 

1) De Amsterdamse Waterleidingduinen
In dit prachtige uitgestrekte gebied tussen Zandvoort en Noordwijk kun je uitgezette routes lopen (waarvan sommige specifiek voor kinderen zijn, zoals de GPS- of bomenroute) maar je mag ook van de gebaande paden af! Welke dieren zul je allemaal tegenkomen, er leeft hier zó veel! Het gebied kent 4 hoofdingangen. Bij de ingang in Vogelenzang vind je het bezoekerscentrum de Oranjekom. Hier kun je informatie en materialen halen voor de wandelingen en zo nu en dan organiseren zij ook leuke excursies.
Trek gekregen van het wandelen? Warm op bij de knapperende vuurkorf van Boshut 't Panneland als je in de buurt van Vogelenzang bent, of bij Restaurant Dune als je in Zandvoort wandelt.



2) Ontdek Spaarnwoude
Boerderij Zorgvrij is een ontzettend leuke plek voor kinderen om op bezoek te gaan bij de dieren en lekker te spelen in de speeltuin, maar het is ook het startpunt van een fotospeurtocht. Haal bij de boerderij voor €2,50 een fotoboekje en kijk of je alle plekken van de foto's herkent tijdens de wandeling van ongeveer een uur. Heb je daarna trek gekregen? naast de boerderij zit restaurant Onder de Platanen, het terras biedt uitzicht op de speeltuin. 



3) Het Haarlemmermeerse bos
Vlak voorbij Cruquius, dus dichterbij dan je denkt, ligt het Haarlemmermeerse bos. Er zijn 2 routes die heel goed te doen zijn voor kinderen; de insectenroute van 1,5 km lang of het bomenpad van 3 km lang. Dichtbij vind je Papa's Beach House, waar je iets kunt eten en drinken terwijl de kinderen in het zand spelen,(let op als je je hond meeneemt tijdens de boswandeling; deze mag na 17.00 uur niet meer naar binnen) of je rijdt door naar het Pannenkoekenpaviljoen, een waar paradijs voor kinderen!



4) Koningshof
Een imposant landhuis, weelderige groei van planten en bomen, heuvels en dieren... je komt het allemaal tegen als je een van de 3 routes loopt. Met de kleinere kinderen kun je een route van 1 km lopen, maar er zijn er ook van 2,5 en van 3,5. 
Vlakbij zit landgoed Elswout, waar je ook prachtig kunt wandelen langs verschillende monumenten, heuveltjes, bruggetjes en de herten.
Onderaan een van de steilste duinen die we in de omgeving hebben (gaaf als er sneeuw ligt, slee mee!) ligt een van de iconen van de omgeving; Restaurant Kraantje Lek. Bekend om z'n pannenkoeken, de holle boom en de enorme XXL wip op het terras!



5) Kennemerduinen/ Koevlak 
Wij zijn zowel 's zomers als 's winters dol op het gebied rondom bezoekerscentrum Kennemerduinen. Korte, educatieve wandelingen kun je doen aan de hand van een van de speurtochten waarvoor je materiaal kunt huren bij het Bezoekerscentrum, maar als je echt even een flink stuk wilt lopen volg je de route die begint bij ingang Koevlak. (pas op dat je niet per ongeluk de gele route volgt met jonge kinderen, die is wel erg lang!). Bij het Duincafé geniet je daarna van heerlijke biologische pannenkoeken, broodjes en taartjes! 



6) Wandelbos Groenendaal
In Heemstede zitten het wandelbos, de grote speeltuin (let op; check vooraf de openingstijden, in het najaar is de speeltuin niet elke dag open) en de kinderboerderij vlak bij elkaar. Dat is handig, ben je zo een dag zoet mee! En als je daarna honger hebt wandel je door naar De Konijnenberg, waar jij bij het gezellge haardvuur een lekkere pannenkoek eet!



Tip: Vergeet ook niet onze Uitagenda te checken voor de leukste uit-tips!