KERSTVAKANTIE uitjes in Haarlem e.o.

6 december 2023
Kerst vieren, het nieuwe jaar inluiden, en veel leuke dingen met elkaar doen! Dat is ons plan voor deze kerstvakantie. Zoeken jullie nog inspiratie voor die leuke dingen om te doen? Hier lees je wat er in de kerstvakantie te doen is in Haarlem voor kinderen en gezinnen!

Kerstvakantie uitjes met het hele gezin

Great Christmas Circus 

Spanning en sensatie; je zit op het puntje van je stoel bij de spectaculaire acts van wereldklasse! Echt een goed familie uitje. Makkelijk bereikbaar én met een fijne Kidsproof korting te boeken! 


Warme Winter Weekenden

Even opwarmen na een strandwandeling of afspreken met vrienden om te borrelen? Gestrand is de plek! In de winter is dit restaurant met open haard, lekkere hapjes, binnen- en buitenspeeltuin elk weekend geopend.


Kerst in de crypte

In de ondergrondse gangen van de mooie Koepelkathedraal langs de Leidsevaart zie je honderden kerstdorpjes. Zo gezellig!
Het is echt heel leuk om met je kind deze magische winterwereld eens te bezoeken!  


Winterwarmte bij Caprera

Ontdek in Wandelbos Caprera het geheime leven van de bomen met een audiowandeling. Of kies voor één van de twee avontuurlijke speurtochten voor families. Daarna kun je op het gezellige horecaplein opwarmen met chocomel!

Dagje Artis

Kom samen met de hele familie ARTIS ontdekken. Elke dag zijn er activiteiten voor alle leeftijden: van een winter-speurtocht in het ARTIS-Park tot een knutselworkshop in Micropia of een familiespel in Groote Museum.


Speelplaats Haarlem 

Heerlijk kadootjes kopen en een kopje koffie drinken terwijl je kind even fijn speelt? Dan moet je bij Speelplaats Haarlem zijn! In deze Pop-Up shop in de Barteljorisstraat vind je een ballenbak, keukentje, treinbaan en meer! 


Naar het theater

Een mooie, ontroerende of supergrappige voorstelling zien met je kind is een onvergetelijke ervaring! Enkele must-sees voor deze kerstvakantie zijn wat ons betreft: 

Paleis der wonderen: De mega getalenteerde Ashton Brothers zorgen altijd voor spectakel. Deze kerstvakantie komen zij naar Haarlem met een theatershow in Winterwonderland. Met acrobatiek en veel humor. De show is op veel verschillende data te zien in de prachtige Stadsschouwburg.

Emoji-explosie: Dit is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn. Heel bijzonder! De voorstelling is op 7 januari te zien in de Schuur.Naar het museum

Veel musea hebben in schoolvakanties een extra leuk programma waardoor het nog leuker is om met je kind te komen. Kom bijvoorbeeld naar deze musea deze kerstvakantie:

Disney in het Rijksmuseum Amsterdam: De vakantie in het Rijksmuseum wordt magisch! Volg de Disney Tekenroute vol met challenges, sluit aan bij een van de gratis teken- en schilder workshops of ga mee met een (theatrale) rondleiding! Komen ook naar deze magische wereld.

Geluk in het LAM museum: Deze vakantie draait alles om fortune cookies en geluk in het LAM museum! Want ja, geluk zit vaak in een klein hoekje. Én in een koekje... Je vindt dit te gekke museum op Landgoed Keukenhof, dus na je bezoek lekker naar buiten!Knusse Knutselclub in het Frans Hals Museum: Kinderen kunnen in de vakantie dagelijks, gratis, onder begeleiding aan de slag in Studio H. in het Frans Hals Museum. Bij het knutselen staat het pronkstuk van het museum -het 'poppenhuis voor Grote Mensen' van Sara Rothé- centraal. Kinderen worden uitgenodigd om hun droomkamer te maken. 

Laatste kans: Bos vol Geheimen in het PVM: Door te kijken, luisteren, ruiken en voelen leren kinderen van 3-8 jaar alles over de dieren en planten die in het bos leven. Leuk, zo'n interactieve tentoonstelling, speciaal voor jonge kinderen! Leuk weetje: er is een ECHT spechtennest! deze tentoonstelling in het Pieter Vermeulen Museum is er nog t/m 7 januari, daarna wordt het museum weer omgetoverd met een nieuwe tentoonstelling! 

Schitterende ervaring in het Moco Museum: Hier ervaar je kunst die nergens anders te zien is! Bijvoorbeeld van kunstenaars Banksy, Andy Warhol en Studio Irma. Maar ook stoelen gemaakt van knuffels en digitale kunst. Leuk toch? Camera klaar en schieten maar!

Echt Haarlems: Teylers Museum. Laat je 'mugje' kennis maken met het oudste museum van Nederland, met zijn fantastische collectie fossielen, instrumenten en meer gave dingen. Deze vakantie  is er ook een speurtocht, knutselworkshop & familierondleiding!

Indrukwekkend: Verzetsmuseum Junior. Aan de hand van waargebeurde verhalen leren jullie over de oorlogstijd. Extra: Hannie vertelt deze vakantie 2 keer over de oorlog met een koffer vol spullen. Kom je luisteren?

De ‘Da Vinci: Genius’ experience is deze kerstvakantie te zien in Amsterdam! Stap in een wereld met de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape. Hier ontdek je de revolutionaire ideeën van Da Vinci!

Megakunst bij het Joods Museum Junior: Wat zijn ze tof, deze wall drawings van Sol LeWitt! Zo indrukwekkend en lekker vrolijk. Met een kids Playground en in de kerstvakantie tekenworkshops. Hou je van bakken? In het Joods Museum junior kun je de keuken in. Leuke combi!

Workshops bij MOVE: Kids kunnen deze kerstvakantie weer aan de slag bij Move Amsterdam. Op het programma de workshops knutselen met AI en 3D techniek, de DJ workshop, ijssculpturen of peperkoekhuisje maken. En vergeet ook de tentoonstellingen niet!

Op zoek in het Zaans Museum. Knapperend haardvuurtje? Check! Zaanse klok? Check! En als je alles verzameld hebt, lekker knutselen aan je winterhuisje. Zo'n fijn familie-uitje. 

Interactieve geschiedenis beleving bij Huis van Hilde: Ontdek 'De Makers van Holland' en ga terug naar de Middeleeuwen in Huis van Hilde. Doe mee met de kinderrondleiding, vilt een gelukshanger, twijn een armbandje, ga zelf aan de slag als archeoloog & nog veel meer!


Naar de film

Tijdens de kerstvakantie draaien er bij Kinepolis onwijs veel leuke familiefilms. Ben je op zoek naar een fijn uitje met je gezin? Dan zit je bij Kinepolis letterlijk en figuurlijk GOED! Geniet o.a. van Wonka, Vogelvlucht, Wish en Teddy’s kerstfeest.


Opvang in de kerstvakantie

Brick Kids

Wil jij even de stad in en is je kind daar nou niet echt dol op? Breng die dan naar de Loco Fabriek voor een paar heerlijke uurtjes fanatiek bouwen met wel duizenden Lego steentjes! De Brick Masters begeleiden de kinderen. Bekijk de data

TRIBE- Flexibele opvang

Je kind heeft een geweldige tijd met sportclinics, winterkunst, glow-in-the-dark gym en nog véél meer activiteiten en jij kunt je dag invullen zoals je wilt. Dit is toch de ideale flexibele manier van opvang tijdens een schoolvakantie? Boek een kennismakingsdag


Leuk voor kinderen!

Artwise Knutseldagen

Wat een heerlijke dagen voor kinderen die van knutselen houden! In dit gezellige atelier zijn ze hele dagen onder de pannen, ook lunchen gebeurt samen. Winterwonderwerelden, nachtlampjes, snowglobes; er wordt van alles gemaakt! Meld je kind aan 

Kerstvakantie bij Street Jump (met X-mas Special!)

De vakantie begint goed met de Disco-Jump X-mas Special bij Street Jump Haarlem! De trampolinehal wordt omgetoverd tot een coole club met toffe beats om op te jumpen. Ook de rest van de vakantie is er elke dag iets te doen!

Vakantiekaravaan

Donderdag 4 januari is dé gelegenheid voor kinderen om lekker stoom af te blazen en met veel leeftijdsgenootjes een te gekke, sportieve dag te beleven! De sporthal is voor deze dag deels 'Funhal' en deels 'Glow in the dark-hal' en staat vol toffe activiteiten. Schrijf je kind voor €7,50 in voor deze leuke vakantiedag! 

Heel veel springkussens!

Deze kerstvakantie wordt de Vanzantenhal omgetoverd tot een mega springkussenpark. Lekker springen, klimmen en spelen op de verschillende opblaasattracties. Met apart deel waar de jongste kinderen veilig kunnen spelen. Fijne kerstvakantie!