Bezoek eens een museum!

1 januari 2019
Weer of geen weer, binnen valt altijd wel iets leuks te zien, te doen en te beleven!
Haarlem is een stad die rijk is aan cultuur... gaaf om je kinderen daar iets van mee te geven! Deze musea zou volgens ons elke kleine (en grote!) Haarlemmer eens gezien moet hebben! 

Teylers Museum

Het Teylers Museum is een waar paradijs voor kids, het wordt niet voor niets ook wel het museum van de verwondering genoemd. Met spannende hoekjes, fossielen van reusachtige dieren en glinsterende mineralen belooft dit een onvergetelijke ontdekkingstocht te worden. In het weekend kunnen kinderen meedoen aan de 'kunst en vliegwerk' workshops, elke week is daar iets anders spannends te doen!
Lees meer >>> http://bit.ly/TeylersMuseum



Frans Hals Museum

In het Frans Hals Museum ontdek je hoe het is om zelf kunstenaar te zijn. De ontmoeting tussen oude meesters en eigentijdse kunt brengt zoveel inspiratie dat je direct zelf aan de slag kunt aan de tekentafel of in één van de 'hubs'.
Aan het geweldige mega poppenhuis hebben al veel Haarlemse kinderen zich vergaapt; dit moet je eens gezien hebben! 
Tijdens feestdagen en vakanties zijn er vaak extra activiteiten voor de hele familie!
Lees meer >>> http://bit.ly/FransHalsMuseum



Archeologisch Museum Haarlem

Het leukste museum onder de grond is het Archeologisch Museum. Doe speur- en doe-opdrachten in de kinderhoek, bekijk voorwerpen in de piramidevitrines, graaf zelf in de mini-opgraving of doe het digitale archeologische graafspel op de computer.
Lees meer >>> http://bit.ly/ArcheologischMuseumHaarlem



Sluis Haven Informatie Punt

Maak kennis met de bouw van de grootste zeesluis ter wereld bij SHIP: Sluis Haven Informatie Punt. Ontdek het Noordzeekanaal door middel van een speurtocht, speel sluiswachter en bestuur jouw eigen schip. Het is ook mogelijk om een rondleiding te volgen.
Lees meer >>> http://bit.ly/SHIPIjmuiden



NZH Vervoer Museum

Ben je geïnteresseerd in het openbaar vervoer van vroeger? In het NZH Vervoer Museum ontdek je de echte 'blauwe trams' en nostalgische autobussen van vroeger. Natuurlijk kun je zelf in alle oude trams en nostalgische bussen kijken en kan je in een speciale bus zelfs op de plek van de bestuurder zitten en aan het stuur draaien!
Lees meer >>> http://bit.ly/NZHVervoerMuseum



Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum én het centrum voor natuur- en milieueducatie in de gemeente Velsen. Je ziet en beleeft hier hele leuke en leerzame, tijdelijke tentoonstellingen. Je kunt hier dus regelmatig even langsgaan en telkens weer wat nieuws bekijken!
Lees meer >>> http://bit.ly/PVMVelsen



Heb je deze allemaal afgevinkt? Niet getreurd... er zijn nog veel meer leuke musea in de buurt! Kijk eens in onze categorie Eropuit onder het thema 'Educatie & Musea'!