Het mysterie van de Rode Robijn

10 juni 2022
Nog t/m de herfstvakantie te doen; als Superspeurder op zoek naar de dief! Wij liepen mee tijdens de testronde. Lees hier wat wij allemaal meemaakten!
Speurtocht in de Koepelkathedraal

Het mysterie van de Rode Robijn; weer een bijzonder idee van DOSS Event Support!

Na bijzondere evenementen als 'Klim naar het licht' en 'Kerst in de Crypte' bedacht DOSS Event Support wederom iets gaafs om bezoekers nog eens tot een bezoek aan de indrukwekkende Koepelkathedraal in Haarlem te verleiden; de speurtocht 'Het Mysterie van de Rode Robijn'; gebaseerd op het boek Het Mysterie van het Steenhouwertje van Thé Tjong-Khing. Deze speurtocht is te doen van 12 juni t/m 23 oktober 2022.


Speurtocht door de Koepelkathedraal

Wij mochten de speurtocht als eersten doen. Spannend, wat gaan we allemaal meemaken? We zijn al vaker in de kathedraal geweest, zal Lewis (10) het nu ook weer leuk vinden? 

Bij binnenkomst kregen we het speurtochtboekje en een pen. De speurtocht begint bij het grote bord en daarna moeten we het gaan doen met de aanwijzingen. Daar gaan we!Na de eerste aanwijzingen moeten we de 120 treden tellende trap op, ook wel het 'slakkenhuis' genoemd. Zie jij waar die bijnaam vandaan komt? Hier moeten we ook meteen een raadsel uit het boekje oplossen. Een lastige, maar Lewis ziet de oplossing!De koepel is geopend!

Uniek is dat de koepel, die normaal gesloten is voor publiek, deze periode even geopend is. Je komt er tijdens de speurtocht, maar moet daarvoor eerst via houten loopplanken over de gewelven lopen. Door de geluiden en lichteffecten die voor deze speurtocht zijn toegevoegd is dat nog best wel spannend!Uitje voor de hele familie

Lewis dacht dat een speurtocht voor zijn leeftijd niet leuk meer zou zijn, maar onderweg geeft hij toe dat dat in dit geval echt anders is. Je moet soms echt wel heel goed om je heen kijken en nadenken. Ook zien we steeds dingen die ons eerder nog niet zijn opgevallen, dat maakt het echt heel leuk!

Jongere kinderen zul je een beetje moeten sturen en helpen maar die zullen ook zeker hun ogen uitkijken. Waar en wanneer zie je dit nou anders? (Trouwens: Willen opa en oma mee maar laten die het speuren graag aan de kinderen over? De route is ook gewoon zonder speurtocht te lopen.)


Op de foto: projecties van dieren boven de gewelven en slangen tellen op het hek

Wij hebben ongeveer een uur door de Koepelkathedraal lopen speuren en kijken en hebben ons erover verwonderd wat er toch veel te zien is. Zo mooi, en vaak verrassend! Een aanrader voor iedereen die de kathedraal altijd al eens van binnen wilde zien, maar dus ook voor diegenen die er al eerder zijn geweest en er weer eens op een andere manier naar willen kijken. Doen hoor, aanrader!

Handige info:
- Open: maandag t/m zaterdag 10.30 tot 17.00 uur, zondag van 12.00 tot 17.00 uur
- Data: De speurtocht is te doen van 12 juni t/m 31 augustus 2022
- Tickets: Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen
- Kaartjes voor kinderen vanaf 4 en volwassenen zijn online te bestellen of aan de kassa te koop (Maar online bestellen is voordeliger!)
- Let op: De route is niet geschikt om met kinderwagens, rolstoelen of menen die slecht ter been zijn te lopen.
- Lekker! Er is een koffiehoek waar je drankjes en iets lekkers kunt kopen 

Klik door naar de website om je tickets voor deze bijzondere speurtocht te bestellen!
Veel plezier!

Naar de website