LEGO® bouwen met Young Engineers

26 maart 2019

Lewis is dol op LEGO®, bouwt van alles, het liefst volgens bouwtekeningen. Zo’n workshop lijkt hem dus te gek! Lees en kijk je mee?

Natuurlijk kan Lewis thuis ook met LEGO® spelen, dus waarom zou hij aan een workshop of een cursus meedoen? Zelf wist hij het wel; speelgoed dat je nog niet kent en dat van iemand anders is is natuurlijk veel interessanter dan het speelgoed waar je al jaren mee speelt! Verder is hij ook benieuwd of hij iets zal leren. De foto van de Young Engineers Kit waarmee kinderen bij een workshop of cursus mogen werken laat zijn handen vast jeuken. 'Kom, we gaan mama!'Er zitten al 9 andere kinderen aan de tafel in het Kweekcafé waar de workshop van vandaag plaatsvindt. Als iedereen er is begint docent Ka Chun zijn uitleg.
Wat zit er allemaal in de kit, hoe kun je zien welke stukjes je nodig hebt? Wat mag je uit de aanvuldoos pakken? Hoe pak je het motortje vast zodat het niet stuk gaat en hoe sluit je een batterij aan?

Ik kijk vanaf een hoekje van de tafel toe; wat leuk om te zien hoe verschillend kinderen reageren! Van heel aandachtig, tot verwonderd als het motortje gaat draaien, tot ongeduldig; wanneer beginnen we nou?

Na een paar minuten uitleg worden de dozen uitgedeeld. Ook nu is het weer leuk te zien hoe verschillend kinderen het aanpakken; er zijn kinderen die meteen beginnen te bouwen en kinderen die eerst kijken, bestuderen en verzamelen. Lewis begint de stukjes te verzamelen die hij volgens de tekening nodig heeft.Ka Chun heeft uitgelegd dat stap 1 t/m 6 van de werktekening goed zelf te doen zijn. Na die stappen heb je al een rijdend autootje! Stap 7 t/m 11 zijn lastiger te volgen, die mógen, maar hoeven niet. Je kunt er ook voor kiezen lekker te gaan freestylen. Uiteraard loopt de docent rond om hulp en aanwijzingen te geven. Ben je al klaar? Dan mag je de auto zelf nog uitbreiden of verbeteren! De auto van Lewis werkt, maar hij is nog niet tevreden, Die wielen moeten gróter, en kan die auto ook sneller? Vlak voor het opruimen was dit het resultaat:Lijkt een dergelijke workshop je wel wat voor jouw kind vanaf 6 jaar? (Groep 3 na de kerstvakantie) Houd de activiteiten agenda in de gaten, er vinden regelmatig workshops plaats op verschillende locaties.

Smaakt de workshop van ruim een uur naar meer? Kom dan eens meedoen aan een van de Young Engineers Bricks Challenge cursussen; 6- of 7 delige cursussen waarin net wat meer op techniek wordt ingegaan en waar iedere keer een ander thema aan bod komt. Iedere week wordt een ander model gemaakt, elke week iets lastiger en uitdagender. Deze race auto was een voorbeel van een wat makkelijker model. 

Tijdens de Robo Bricks of Algo Play lessen leren kinderen programmeren met codeer- en programmeertaal. 

NIEUW! Vanaf september 2019 is er ook een cursus voor kleuters; de 'Big Builders' van 4- 6 jaar gaan aan de slag met Kid K'nex! 

Zin om in de vakantie een paar dagen achter elkaar met je hobby bezig te zijn? Doe dan eens mee aan een LEGO® Zomerkamp!  

Young Engineers verzorgt ook LEGO® kinderfeestjes. Lees er meer over!