Leuke Sint-activiteiten in en om Haarlem!

2 november 2022
Bezoek de Sint in zijn residentie, dans of knutsel met de Pieten, zie de Goedheiligman op het grote doek; naast de intocht van Sinterklaas zijn er de komende tijd nog meer leuke Sint-activiteiten! Lees mee!
Sinterklaas activiteiten in en om Haarlem

Leuke dingen doen in november en december!

We kunnen op 12 november allemaal op TV zien hoe Sinterklaas weer in Nederland aankomt; de intocht is een groots, feestelijk evenement! Daarna kunnen we ook in Haarlem, Heemstede, Overveen, Zandvoort, IJmuiden en op nog veel andere plaatsen een gezellige Sinterklaas intocht bijwonen. Daarnaast zijn er in november en december, in aanloop naar pakjesavons op 5 december, ook veel andere leuke activiteiten rondom Sinterklaas. Je kunt op verschillende plekken bij Sinterklaas op bezoek, een feestje bouwen met de Pieten, lekkere taarten maken en meer. Lees hier onze tips!

TIP 1: Speelgoed inzamelactie

Hebben jullie ook zo veel mooi speelgoed in huis waar niet meer mee wordt gespeeld? Breng het naar speelgoedverhuur Bieperdebiep, dan komt het goed terecht! En wat denk je ervan gehuurd speelgoed kado te geven?


TIP 2: Het Fort van Sinterklaas 

NIEUW! Sinterklaas en de Pieten resideren dit jaar dichtbij; in Het Fort van Hoofddorp! Kom je langs om een kijkje te nemen in de werkkamer, de keuken en de postkamer? En vergeet niet een dansje te doen met Piet bij de Pietenparty! Lees meer over het Fort van Sinterklaas


TIP 3: Sinterklaastaart maken bij Deesjes Creaties

Dát is leuk om op tafel te zetten tijdens jullie Sinterklaasfeest; een zelfgemaakte taart! Van 'Sint drip-taart' of 'Zak van Sinterklaas-taart' tot een rijk versierde chocoladeletter; je maakt het bij Deesjes Creaties! Ook te krijgen als to-go pakket waarmee je lekker thuis aan de slag kunt gaan. Super leuk toch?


TIP 4: Het Pietendorp

Op 20, 26 en 27 november wordt het Zuiderzeemuseuméén groot Pietendorp! De Danspieten leren de kinderen hun nieuwste dans. Bezoek de stal van Ozosnel, speel het pakjes-stapelen-spel of de pepernotenquiz. Dit is echt zó leuk!


TIP 5: Ouder-kind Bakworkshop

De vrijdagmiddag BakClub van Kids & Cake staat de komende weken in het teken van Sint-baksels! Daarnaast is er op woensdagmiddag 30 november een leuke ouder-kind workshop waarbij je samen Sinterklaas boltaartjes maakt!


TIP 6: De Grote Sinterklaasfilm

De nieuwste muzikale familiefilm 'De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis' is bijna elke dag te zien bij Pathé. In deze bioscoop in Haarlem Centrum zie je de Sint op het grote doek vanuit een superdeluxe Relax-Seat!


TIP 7: Het Grote Sinterklaashuis

Gaaf! Het Grote Sinterklaashuis van Nederland opent zijn deuren voor de 4de keer in Slot Assumburg, Heemskerk. Gaaf zeg! Beleef en ervaar in de ruim 15 themakamers de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sint en zijn Pieten.


TIP 8: Toffe Familie Fotoshoot

Dit is weer eens iets anders! Heb je wel eens een fotoshoot gedaan met je gezin of hele familie? Bij Shoots & More in Haarlem Centrum maakt de professionele fotograaf er écht een feest van. Je hebt keus uit diverse thema's. Leuke activiteit met blijvend aandenken!


THEATERTIPS

De Wolf en de zeven geitjes (4+)

Deze vrolijke familievoorstelling is te zien in de Luifel in Heemstede en superleuk voor kids vanaf 4 jaar en hun ouders. Een muzikaal trio steekt het bekende sprookje in een muzikaal jasje met een mix van klassieke muziek en leuke kinderliedjes. Lees meer 

Een leuk avondje uit en Decypher

De tijd van binnen-uitjes is aangebroken, wat ons betreft hoort een bezoek aan het theater daarbij! Naar deze voorstellingen in Stadsschouwburg Haarlem zullen wij zéker gaan; het breakdancen in Decypher en de musical Een leuk avondje uit zijn tof voor het hele gezin (8+)!


Extra Tips:
Wist jij dat we mooie kortingen hebben geregeld voor supergave kerstvakantie-uitjes? Zo kunnen jullie met 25% korting naar World of Dinos en met €10 korting per kaartje naar het Great Christmas Circus!