Lockdown: Activiteiten die wél kunnen!

11 januari 2021
Wat brengt februari, behalve kou en regen? Bekijk de uitjes en activiteiten die wél kunnen tijdens de lockdown!
Lockdown; Activiteiten en leuke dingen die wel kunnen
De lockdown is al een aantal weken aan de gang en dreigt nog even voort te duren. Nu veel leuke activiteiten met kinderen in en om Haarlem door de lockdown niet meer lijken te kunnen willen wij je graag wijzen op wat nog wél kan!

Win een fotoworkshop!

Maak thuis met een camera of telefoon je eigen zelfportret, zónder teveel nadruk op je gezicht te leggen maar wel op zó'n manier dat de foto iets over je vertelt. Wie weet zie je jouw foto vanaf de voorjaarsvakantie tentoongesteld in het Frans Hals Museum! Je maakt ook kans op een fotoworkshop van kunstenaar Angela Tellier. Lees meer over deze fotowedstrijd.

Maak het winnende gifje!

Het Noord-Hollands Archief heeft een mooie uitdaging voor je; maak met je telefoon of tablet een gifje met afbeeldingen uit hun beeldbank en maak hiermee kans op leuke prijzen! Bekijk eerst het grappige instructiefilmpje.

Het Natuur Speeleiland gaat weer open!

Haal de regenlaarzen en oude kleren maar tevoorschijn; vanaf 10 februari kan er weer heerlijk worden geravot op het Speeleiland bij de Veerplas! Kom je klussen in het bouwdorp, koken in de modderkeuken en een parcours lopen? Lees meer over het Natuur Speeleiland!

Blijven lezen tijdens de lockdown

Van school moeten mijn kinderen elke dag een half uurtje lezen, dat is natuurlijk hartstikke goed. Gelukkig biedt Bibliotheek Zuid-Kennemerland hiervoor een perfecte service, zélfs nu ze door de lockdown noodgedwongen dicht zijn. Lees meer over de Online bibliotheek! 

Muziek maken en leren dansen tijdens de lockdown

Jouw kleintje leert op de leukste manier nieuwe liedjes en dansjes tijdens de swingende lessen van Muziek op Schoot. Nu nog even via livestream, straks als het weer kan lekker op locatie! Voordeel van online lessen: Het hele gezin kan meedoen!

Nieuw! MUMEGO Online dans-acteer-zang- en muzieklessen voor kids vanaf 7 jaar! Werk samen met je trainer en met leeftijdsgenootjes aan jullie gezamenlijke passie. Volg voor een vaste prijs per maand zoveel lessen als je wilt, van verschillende disciplines! Lees meer over de online live lessen van Mumego

Sporten tijdens de lockdown

Sportfever zorgt voor uitdaging tijdens deze lockdown; tot en met februari kunnen kinderen van 2 tot 13 meedoen aan 'Winter Challenge Sportdagen'. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag na schooltijd is je kind van harte welkom om mee te doen. Het aanbod is divers en je kunt per dag inschrijven, zonder abonnement. Lees meer over de Winterchallenge van Sportfever

Sportsupport organiseert op maandag - en woensdagmiddagen verschillende sportieve activiteiten, altijd gratis toegankelijk en begeleid door de buurtcoaches van de wijk waar de workshop plaatsvindt. In januari leerden kinderen bijvoorbeeld boksen! Daarnaast zijn er wekelijks, op verschillende dagen, vrij toegankelijke sportactiviteiten voor kinderen in alle wijken van Haarlem. Lees meer over Sport in de Wijk.


De natuur in tijdens de lockdown

Gelukkig hebben we al heel wat mooie winterse dagen gehad en hebben we dus volop kunnen genieten van de bossen. landgoederen en het strand. Misschien ga je vaak naar dezelfde plek, probeer dan eens één van deze andere gebieden voor een lekkere ochtendwandeling, voor lekker uitwaaien in het weekend of aan beloning na schooltijd voor het harde werken; hoofd leeg maken! Extraatje; we hebben de plekken geselecteerd waar je iets lekkers te eten of drinken 'to-go' kunt halen! :-) 

Win een midweek weg!

Wil je er na een lange periode van thuis zijn er even lekker tussenuit met je gezin? Doe dan mee met de winactie van Kidsproofvakantie.nl. Zij mogen van Vakantiepark Sallandshoeve een midweek in één van de gave safaritenten op de Veluwe weggeven! Lees meer over deze winactie! Thuis leuke dingen doen tijdens de lockdown

Toen onze uitagenda leger en leger werd zijn wij snel gaan nadenken over welke activiteiten je tijdens de lockdown met kinderen thuis kunt doen. Zo publiceerden wij deze leuke printables:
De Winter bucketlist
De Kidsproof Kletspraat
De winterse versie van de Kidsproof kletspraat
Haarlemse kleurplaten
Beweegbingo
Actief Ganzenbord
Spelletjes met een walkie talkie
Spelletjes met een zaklamp

Kinderfeestje vieren tijdens de lockdown

Zolang kinderen nog wel gewoon bij elkaar mogen zijn zonder afstand kunnen kinderfeestjes worden gevierd! Verschillende aanbieders van kinderfeestjes spelen daar op in, en zorgen zodoende voor een coronaproof kinderfeestje voor jouw kind.

LOCO WINTR bus: Laat bijvoorbeel de LOCO WINTR bus jouw kinderfeestje, klassenfeestje of activiteit voor kinderen uit de buurt organiseren! Lasergamen, Levend Stratego, verkleedestafette en meer, en lekker buiten, op een plek naar jouw keuze. Lees meer over de LOCO WINTR-bus! 

Bootcamp4Kids: Een lekker stoer en actief buitenfeestje vier je met Bootcamp4Kids, dat partijtjes rondom heel veel gave thema's biedt! Geheim Agent, Superhelde, Topmodel... verzin het maar! 

Beyond Magic:Nodig goochelaar Matthias thuis uit voor een flitsende show vol verrassingen! Wil je zelf wat trucs leren? Vraag danom een workshop. 

Lucky Piñata: Maak een verjaardag extra feestelijk door een Lucky Piñata in huis te halen. Lekker gevuld met snoepjes! En als je geluk hebt... óók nog met 1 van de 'gouden tickets' waarmee leuke prijzen zijn te winnen!

Leuke cursussen voor 'als het weer mag'!

Hart staat te popelen om kinderen weer blij te maken met een cursus; De allerkleinsten vanaf 4 maanden kunnen meedoen aan muziekles, voor peuters vanaf 2 jaar is er dansles. Kinderen kunnen het muziekinstrument van hun dromen leren bespelen, op zangles of deelnemen aan een zangkoor. Daarnaast is er theaterles, tekenles en schilderles voor kinderen van diverse leeftijden. Bekijk het volledige cursusaanbod.