Lockdown: Activiteiten die wél kunnen!

11 januari 2021
Tijdens de huidige lockdown kunnen gelukkig veel leuke dingen nog wél!
Lockdown; Activiteiten en leuke dingen die wel kunnen
De lockdown is al een aantal weken aan de gang en dreigt nog even voort te duren. Nu alle leuke activiteiten met kinderen in en om Haarlem door de lockdown niet meer lijken te kunnen willen wij je graag wijzen op wat nog wél kan!

Blijven lezen tijdens de lockdown

Van school moeten mijn kinderen elke dag een half uurtje lezen, dat is natuurlijk hartstikke goed. Gelukkig biedt Bibliotheek Zuid-Kennemerland hiervoor een perfecte service, zélfs nu ze door de lockdown noodgedwongen dicht zijn. Lees meer over de Afhaalbibliotheek! 

Sporten tijdens de lockdown

Sportfever zorgt voor uitdaging tijdens deze lockdown; tot en met februari kunnen kinderen van 2 tot 13 meedoen aan 'Winter Challenge Sportdagen'. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagmiddag na schooltijd is je kind van harte welkom om mee te doen. Het aanbod is divers en je kunt per dag inschrijven, zonder abonnement. Lees meer over de Winterchallenge van Sportfever

Sportsupport organiseert op woensdagmiddag verschillende sportieve activiteiten, altijd gratis toegankelijk en begeleid door de buurtcoaches van de wijk waar de workshop plaatsvindt. In januari leren kinderen boksen! Lees meer over de workshops van Sportsuppport 

Kras Sport verzorgt geweldige schaatslessen voor elk niveau. Zowel wekelijkse lessen als nu in de lockdown af en toe een extra 'schaats-intensief' cursus. Ook in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een 3-daagse cursus waarin zij goed (of beter) leren schaatsen. Lees meer over de 3-daagse cursus.


De natuur in tijdens de lockdown

Gelukkig hebben we al heel wat mooie winterse dagen gehad en hebben we dus volop kunnen genieten van de bossen. landgoederen en het strand. Misschien ga je vaak naar dezelfde plek, probeer dan eens één van deze andere gebieden voor een lekkere ochtendwandeling, voor lekker uitwaaien in het weekend of aan beloning na schooltijd voor het harde werken; hoofd leeg maken! 

Thuis leuke dingen doen tijdens de lockdown

Toen onze uitagenda leger en leger werd zijn wij snel gaan nadenken over welke activiteiten je tijdens de lockdown met kinderen thuis kunt doen. Zo publiceerden wij deze leuke printables:
De Winter bucketlist
De Kidsproof Kletspraat
De winterse versie van de Kidsproof kletspraat
Haarlemse kleurplaten
Beweegbingo
Actief Ganzenbord
Spelletjes met een walkie talkie
Spelletjes met een zaklamp

Kinderfeestje vieren tijdens de lockdown

Zolang kinderen nog wel gewoon bij elkaar mogen zijn zonder afstand kunnen kinderfeestjes worden gevierd! Verschillende aanbieders van kinderfeestjes spelen daar op in, en zorgen zodoende voor een coronaproof kinderfeestje voor jouw kind. Bekijk ons volledige overzicht van kinderfeestjes.