Museumnacht Kids Haarlem 2021

19 september 2021
Lekker laat opblijven, in het donker door de stad wandelen en daar naar binnen waar normaal om die tijd de deuren allang gesloten zijn; de Museumnacht Kids is één van de leukste avonden van het jaar met kids in Haarlem!
Museumnacht Kids Haarlem 2021

Museumnacht Kids weer terug in Haarlem!

Op zaterdag 23 oktober 2021 is het zover: Speciaal voor gezinnen met kinderen tussen de 4 en 12 jaar doen de deelnemende Haarlemse musea en culturele instellingen van 17.00 tot 22.00 uur hun deuren open en organiseren ze de leukste activiteiten, workshops en tentoonstellingen! Koop je kaartje op tijd, want hier wil je bij zijn! Met jouw kaartje van €7,50 heb je de hele avond toegang tot álle deelnemende locaties en mag je, op basis van beschikbare plekken, aan alle activiteiten meedoen! 

Goed voorbereid naar de Museumnacht Kids!

Tijdens de vorige editie, in 2019, waren wij erbij en onze kinderen hebben het er nog steeds wel eens over. Het maakt indruk! Natuurlijk zullen we bij deze editie ook weer van de partij zijn. We gaan goed voorbereid deze keer; we hebben onze favoriete activiteiten alvast uit het programma gefilterd.

TIP! Dit is onze wenslijst, maar omdat we overal wel rustig de tijd voor willen nemen zullen we hier wel een selectie uit moeten maken. Het is zonde om té snel langs alle locaties te moeten haasten. Kijk ook vooral zelf even in het leuke en volle programma wat jullie 'Top 3' van niet-te-missen activiteiten is! 

Tekenen in Virtual Reality| 37PK | Groot Heiligland 37

VRcafe Haarlem komt met hun VR brillen naar dit centrum voor de kunsten, jij kunt dan tekenen in de lucht en je kunt dan rondlopen in je eigen tekening! Dat moeten wij zien! Lees meer over deze en andere activiteiten bij 37PK.

Een Lego-stad bouwen | ABC Architectuurcentrum | Groot Heiligland 47

In dit museum zijn verschillende dingen te doen; knutselen, kijken, maar ook; bouwen! Ik weet zeker dat dat bij mijn zoon een succes is dus ik laat hem zeker even meebouwen aan een LEGO-stad. Bekijk alle activiteiten in het ABC Architectuurcentrum.

Knutselen bij Museum Haarlem | Groot Heiligland 47

Wij zijn met de kinderen al eens in dit museum geweest, dus komen niet alleen voor wat er te zien is. Hebben jouw kids dat nog niet gezien? Kom dan zéker even kijken, is leuk! Wij gaan wél even naar binnen om een papieren dier te ontwerpen, van knutselen worden ze altijd blij.

Ondersteboven-tour in het Frans Hals Museum | Groot Heiligland 62

We zijn als echte Haarlemmers al meerdere malen in het Frans Hals Museum geweest, maar ondersteboven hebben we de zalen nog nooit bekeken. Benieuwd hoe dat is! De andere activiteiten zijn ook echt aan te raden, zéker als je nooit eerder in dit museum bent geweest zal het een leuke kennismaking zijn! 

Zaklampverhalen in het Teylers Museum | Spaarne 16

Wat is een museumnacht zonder een bezoek aan dit iconische Haarlemse museum? Er worden vanavond spannende verhalen verteld op donkere plekjes in het museum; geheel toepasselijk op zo'n Museumnacht! Lees wat er meer te doen is in het Teylers.

Monoprint maken | De Vishal | Grote Markt 20

Leuk; de Vishal ziet er altijd zo toegankelijk uit, maar ik heb er mijn kinderen nog nooit mee naar binnen genomen. Nu is er een tentoonstelling én een activiteit die in kleine groepjes gedaan kan worden. Hopelijk is er een plekje voor ons! 

Het Müllerorgel in de Grote- of St. Bavokerk | Grote Markt 22

Op het hele uur begint het orgel steeds voor een half uur te spelen. Dat geluid is zó indrukwekkend, dat wil ik even gehoord hebben! Terwijl ik luister hoop ik dat de kinderen meedansen, en anders kunnen zij een van de andere leuke activiteiten in de kerk doen. 

Historische QR-route van het Archeologisch Museum Haarlem

Het archeologisch museum heeft een leuke route uitgezet door de stad; je kunt de QR code scannen en zo zien hoe de route loopt. Deze is vast wel in ons programma te passen want ik zag dat de route start vlak naast de Vishal, waar we toch al naar toe willen, en dan langs verschillende deelnemende locaties loopt. Eens horen wat de middeleeuwse Haarlemmers ons te vertellen hebben via de audiotour!

Littekens maken in de Hoofdwacht | Grote Markt 17

De hoofdwacht heeft denk ik wel het meest uitgebreide programma samengesteld, wat is hier veel te doen! Die kunnen we dus niet overslaan. En dat littekens maken... klinkt een beetje luguber maar de kids zullen het wel gaaf vinden!

Oerdieren bekijken in de Doopsgezinde kerk | Grote Houtstraat 43

Naast nog andere activiteiten heeft de Doopsgezinde kerk het over slangen... wij zijn wel benieuwd of die er dan echt te zien zijn! Dat gaan we even checken dus...

Afterparty in het Noord-Hollands Archief | Jansstraat 40

Van 21.00-22.30 uur is hier de afterparty. Na een lange tijd zonder feestjes zijn wij hier zéker van de partij! Ik hoop wel dat we de levensgrote kijkdoos die staat tentoongesteld dan nog even kunnen bekijken, de foto ervan op de site is al veelbelovend!

Museum van de Geest | Schotersingel 2

Een klein stukje het centrum uit ligt het voormalig Dolhuys. Helemaal verbouwd en met een leuke, interessante tour 'door je eigen geest' nu heel toegankelijk voor kinderen. Er is vandaag een interactieve tour speciaal voor jongere kinderen en een andere voor kinderen ouder dan 9. Lees er meer over! 

Ok, ik geef toe, we hebben een ambiteus programma samengesteld. Maar het klinkt ook allemaal zo leuk! Sportschoenen aan, een snack en flesje water in de rugtas en gáán; we willen het állemaal beleven! Zien we je 23 oktober ook? We zijn benieuwd voor welke activiteiten uit dit uitgebreide programma jullie kiezen! Naar de website