12x Pasen vieren

8 maart 2023
Pasen is voor ons; eitjes zoeken met alle buurkinderen en brunchen met familie. Maar je kunt de Paasdagen met meer leuke dingen vullen!
Pasen vieren in Haarlem met kinderen
Op 9 april 2023 is het Pasen. 

Met de volgende tips worden deze paasdagen er 2 om nooit meer te vergeten! 

1. Kletspraat- Paaseditie: Print 'm uit en knip de gesprekonderwerpen los, laat iedereen een kaartje trekken en voer de leukste gesprekken aan de paasdis! 

2. Eieren survival: Zet een parcours uit door de woonkamer of tuin en leg zo snel mogelijk met een ei op lepel het parcours af.

3. Het sterkste ei: Speel Eitje tik bij het paasontbijt. Tik met de spitse kant van een gekookt ei tegen het ei van degene naast je. Doe dit ook met het 'kontje' van het ei. Het ei dat het meest ongeschonden uit de strijd komt heeft gewonnen en heeft het 'sterkste ei'.

4. Chocolade eitjes: De lekkerste paaseitjes hebben wij tot nu toe gegeten bij de LOCO Fabriek

5. Eitjes versieren: Beschilder de dag voor Pasen samen alvast een hardgekookt eitje voor het paasontbijt. Zo ziet het ontbijt er straks extra vrolijk uit. Wij worden erg vrolijk van deze geinige gezichtjes! 

6. Schmink jouw kind als een paashaas. Bekijk dit voorbeeld.

7. Organiseer een paaseieren proeverij. Wie proeft met een blinddoek om welke smaak het is?8. Pluk zelf een bosje bloemen (uit de tuin) en versier de tafel met een mooi boeket óf voor elk gezinslid een eigen boeketje.

9. Heb je onze blog met leuke paastakken al gezien? Het enige dat je nodig hebt is een mooie tak, knutselspullen en een creatief kind!

10. Natuurlijk niet te vergeten: verstop paaseieren in de tuin, in huis of op het balkon. Mandje mee en zoeken maar!

11. Speel spelletjes in paasthema. Wat dacht je van Steen, Papier, Haas (schaar = haas), bunniehup op de trampoline, haasje over óf paashaasje prikje (variant van ezeltje prikje, maar dan met een staartje van een pompon).

12. Trek lootjes en maak een paasontbijtje voor elkaar. Ook leuk: versier een doos waar je dat paasontbijtje in serveert. Wij hebben dat de afgelopen jaren met en voor buurkinderen gedaan; groot succes!
Fijn Pasen!