9 x Tips voor thuis van Het Scheepvaartmuseum

3 januari 2022
Helaas kunnen we Het Scheepvaartmuseum niet live bezoeken op dit moment, maar ze hebben zoveel leuke kijk-doe-en-luister tips voor thuis, die delen we graag met jullie! Heel benieuwd welke jullie het leukst vinden.
Scheepvaartmuseum Amsterdam tijdens lockdown

Leuke vlogs voor kinderen

In de corona- en lockdownperiode hebben meerdere museumgidsen van Het Scheepvaartmuseum super lollige vlogs opgenomen. Bijvoorbeeld deze matrozentraining vol commando's voor kinderen van Kapitein Franziska.

Je eigen periscoop maken

Hoe kijk je om de hoek? Of over een muurtje? Duikboten hebben daar een hele mooie methode voor: de Periscoop! Zodat ze onder water toch boven kunnen kijken. Wist je dat je er ook makkelijk zelf een kunt maken? Hier leer je hoe

Hoe leg je een boot vast?

In Amsterdam varen heel veel schepen. Heb jij wel eens op een bootje gezeten? Na het aanleggen moet je hem dan wel vastleggen... maar hoe? Met deze drie scheepsknopen leer je hoe je dat doet. Dat wordt indruk maken deze zomer! 

Mooie verhalen (8+)

Het Scheepvaartmuseum hangt en staat vol met zeeschilderijen, wereldbollen en -kaarten, boten en nog veel meer dat met scheepvaart te maken heeft. Deze junior audiotour leidt je er op een leuke en kindvriendelijke manier door heen. 

Bootje vouwen (3+)

Dubbelvouwen, punt naar binnen...weet jij nog hoe je een bootje vouwt? Op de website van Het Scheepvaartmuseum hebben ze er een mooi vouwblad en instructie voor gemaakt. Met een touwtje kun je hem zelfs ophangen.

VR-journey thuis

In het ruim van het VOC-schip dat aan de kade ligt bij Het Scheepvaartmuseum kun je met een VR-bril terug in de tijd reizen. En met deze link maak je de Dare to Discover VR-journey op je eigen computer mee. Riemen vast en gaan!

Quarantaine-vlaggen maken

Ben je in quarantaine? Maak dan deze waarschuwingsvlaggen voor de buren, postbode en je vriendjes! Zo deden ze dat vroeger aan boord ook als er iemand ziek was. En nu maar hopen dat ze het herkennen!

Wie is Willem?

Willem van de Velde de oude en Willem de jonge leefden in de 17e eeuw. Ze voeren in een bootje mee met zeeslagen en tekenden wat ze zagen. Eigenlijk de eerste oorlogsverslaggevers ter wereld! Kom je straks in het museum kijken? Hier vast een voorproefje

Rinus voorleesverhaal (2+)

Rinus de Rat is kwijt... ergens moet hij zijn in Het Scheepvaartmuseum. Museumgids Marit zoekt overal: bij de Koningssloep, tussen de schilderijen... zelfs Wally de Walvis zoekt mee! Luister je mee naar dit spannende verhaal

Als eerste op de hoogte?

Wil je weten graag weten wanneer Het Scheepvaartmuseum weer open gaat? En welke tentoonstellingen en nieuwe kinderactiviteiten er zijn? Schrijf je dan hier in voor hun nieuwsbrief. Dan ben je altijd als eerste op de hoogte!