icon-closeClub Adventure juni2020
icon-closeClub Adventure juni2020

Sinterklaas intochten 2019 in en om Haarlem!

25 oktober 2019
Wát gezellig dat de Sinterklaas tijd weer aanbreekt! Waar en wanneer gaan we de Sint en de Pieten dit jaar verwelkomen?

Hij komt, hij komt... en of hij nou zwarte, gele, schoorsteen- of stroopwafel Pieten meeneemt; wij zijn blij dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom kunnen heten! Misschien wel een van de gezelligste en voor kinderen spannendste middag van het jaar!

16 november
Sinterklaas komt aan in Nederland!

Dit jaar komt Pakjesboot 12 eerst aan in Apeldoorn. Heerlijk om met chocomel en speculaas binnen handbereik op TV te kijken naar deze grootse intocht!
Natuurlijk willen we hem daarna ook in levende lijve zien! Kom daarvoor naar een van onderstaande feestelijke intochten.
Niet alle informatie omtrent de intochten is al beschikbaar, maar wij zullen onderstaand overzicht zo compleet mogelijk en up-to-date houden. 

En waar en wanneer kunnen wij de Sint dit jaar in onze omgeving verwelkomen?

- IJmuiden
Traditioneel komt de Sint aan op de Loswalkade. Dit jaar op 16 november om 12 uur. Daarna vervolgt hij zijn weg door de hele omgeving.

- Overveen
Zoals ieder jaar zal de intocht ook in Overveen weer uitbundig gevierd worden op de dag dat de SInt ook echt in Nederland aankomt, dus op 16 november. Het bijzondere hier is; hij komt aan per trein! Het Pietenorkest gaat hem voor.17 November 
Zandvoort aan Zee
Op zondag 17 november komt Sinterklaas om 12.00 uur aan... op het strand! Hij wandelt op zijn paard naar het dorp, kom je daar voor hem zingen?

Hoofddorp 
Sint en zijn Pieten arriveren rond 11.30 uur per boot bij de steiger van Hotel/Restaurant De Beurs. Daarna rijdt Sint door het Centrum naar het podium op het Raadhuisplein waar hij om circa 12.00/12.15 uur officieel wordt ontvangen door burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven en waar de Pieten met de kinderen al een feestje bouwen. Onder feestelijke begeleiding van een echte Pietenband maken (vanaf circa 13.00 uur) de Sint en zijn Pieten vervolgens een korte rondrit met aansluitende wandeling door het Centrum. De feestelijke intocht wordt afgesloten bij Hoofddorp On Ice op het Raadhuisplein en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

Haarlem Centrum 
Oei, als hij maar niet te lang in Zandvoort blijft plakken... want om 13.00 uur, ook op 17 november, verwachten wij de Goedheiligman aan het Spaarne tegenover de Koudenhorn. Via een leuke wandelroute kun je meelopen helemaal tot aan de Grote Markt, waar de burgemeester Sinterklaas opwacht.

Sint op het dak in Heemstede
Op 17 november wandelen Sint en zijn Pieten weer over de daken van de Jan van Goyenstraat in Heemstede. Dit is elk jaar een heel bijzondere manier om de kids Sinterklaas in levende lijve te zien!
23 november 
Santpoort-Noord
Sint mag eerst even uitrusten voordat hij op 23 november weer op zijn paard mag stappen om de kinderen in Santpoort- Noord te komen begroeten. 

Cronjéstraat Haarlem-Noord

Sinterklaas rijdt op paard met wagen door de winkelstraat naar het Julianapark. Er is een leuke actie; kinderen ontvangen een muntje voor gratis poffertjes! 

Winkelcentrum Schalkwijk
Ook hier kun je Sinterklaas vandaag ontmoeten! Zorg dat je op tijd bent, hij komt om 13.00 uur aan! 

Bij Brasserie de Smaeckkamer in Beverwijk komt Sinterklaas voorlezen. Daarna kun je blijven voor het diner! 

1 December
Sinterklaas komt vandaag langs bij Hotel Haarlem. Je kunt hier heerlijk brunchen met de hele familie, lees eens verder wat voor heerlijks er uit de open keuken zal komen! 

Ook leuk:
Van 20 november tot en met 1 december kun je Sinterklaas bezoeken in het Grote Sinterklaashuis
Of kom een kijkje nemen op de enige echte Pakjesboot! Veel Sinterklaasplezier!