Sinterklaas intochten 2021

1 november 2021
Wát gezellig dat de Sinterklaas tijd weer aanbreekt! Waar kunnen we de Goedheiligman dit jaar ontmoeten?

Sinterklaas intochten Haarlem e.o. 2021

Hij komt echt wel naar Nederland hoor! En of hij nou zwarte, gele, schoorsteen- of stroopwafel Pieten meeneemt; wij zijn blij dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste tijd van het jaar!

Wat een feest is het altijd in Haarlem Centrum met de grootse intocht op het Spaarne, in Overveen als Sint met de trein aankomt, in Heemstede waar hij altijd over het dak loopt in de Jan van Goyenstraat en in Zandvoort waar de reddingsbrigade de Sint altijd zo goed begeleidt. Vorig jaar gingen de intochten niet door, maar hoe gaat dat dit jaar?
 
Sinterklaas intocht Nederland 2021

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 13 november 2021. Waar de Sint zal aankomen zal waarschijnlijk niet bekend gemaakt worden. Op TV kijken dan maar, en hopen dat we in Haarlem en omgeving wel een echte intocht bij kunnen wonen!

Intocht Sinterklaas in Haarlem!

De Goedheiligman komt dit jaar bij de intocht niet aan wal. In plaats daarvan vaart de pakjesboot zondag 14 november stapvoetsgewijs door heel Haarlem. Zondag 14 november rond 13.00 uur komt de Pakjesboot op het Spaarne Haarlem binnenvaren bij Schalkwijk. Vervolgens vaart de pakjesboot met de Sint en zijn Pieten stapvoetsgewijs door heel Haarlem over het Spaarne, om ongeveer een uur en een kwartier later Haarlem weer uit te varen in Haarlem-Noord. 

Het dringende verzoek is om niet allemaal op dezelfde plek te gaan staan maar langs de hele route verspreid te gaan staan zodat iedereen de ruimte heeft. 

Naast de intocht op 14 november is er nog een tweede kans voor de Haarlemse kinderen om Sinterklaas in levende lijve te ontmoeten. Donderdag 25 november brengt tussen 19.00 - 21.00 uur hij samen met zijn schimmel en Pieten een bezoek aan alle Haarlemse winkelstraten. 
Bron: Haarlems Weekblad

Intocht Heemstede

Op 13 november 2021 vindt de intocht plaats van Sinterklaas en zijn pieten in Heemstede. De goedheiligman komt per boot om 11.30 uur aan bij de Herfstlaan ter hoogte van het Molentje van Groenendaal (Burgemeester van Rappardlaan/ hoek Herfstlaan). Sinterklaas is zich tijdens zijn bezoek bewust van de geldende coronamaatregelen in Nederland. 
Bron: Heemstede.nl

Sinterklaasmiddag Schalkwijk

Op zaterdag 27 november komt Sinterklaas naar Centrum Schalkwijk en natuurlijk neemt hij ook een aantal Pietjes mee! De traditionele intocht door het winkelcentrum wilde Sinterklaas voor dit jaar even overslaan. Dit jaar neemt hij echter zijn meest bijzondere Pieten mee. Deze Pieten hebben in de periode dat ze door de coronamaatregelen niet zoveel konden doen, heel hard geoefend op hun bijzondere talenten en die laten ze je graag zien.

Sinterklaas en zijn Pieten zullen vanaf ongeveer 13.00 uur tot 17.00 uur in Centrum Schalkwijk zijn en het is niet nodig om precies om 13.00 aanwezig te zijn. Kom dus gerust op een ander moment op deze middag, zodat we de drukte wat kunnen spreiden en je niet zo lang hoeft te wachten voor jouw momentje met Sinterklaas, die plaats zal nemen op het middenplein.

Naast een meet & greet met Sinterklaas op het middenplein, kun je een ritje maken in de speciale pietentrein, meeswingen met de discopieten en … meezingen met de muzikaalste piet die je ooit gezien hebt!

Bron: Centrumschalkwijk.nl


Sinterklaastips Thuis

Na de intochten is het natuurlijk leuk om tot en met 5 december helemaal in Sinterklaassfeer te blijven, ook, voorál, thuis! Gebruik daarvoor onze tips:
Print: De aftelkalender tot Pakjesavond 
Speel: Het pepernotenspel

Sinterklaas uitjes in en om Haarlem

Lees hier onze tips voor leuke Sinterklaas gerelateerde tips en uitjes in en om Haarlem!