Sinterklaas activiteiten in en om Haarlem 2023

8 november 2023
Bezoek de sint, doe als een Piet, vier zelfs een kinderfeestje in Sint- en Pietenthema! Wat een leuke dingen zijn er te doen deze Sinterklaasperiode!
Sinterklaas evenementen in en om Haarlem

De Pietenschool als uitje of kinderfeestje

1. Pietenspeelplaats - Tof kinderfeestje!

Voor een kind dat in dezelfde periode jarig is als de Sint is er geen beter feestje dan dit! Kom met minimaal 7 kids naar pepernotenwinkel 'Peppernuts' voor een Pieten avontuur in de Pietenspeelplaats. Pepernoten bakken, cadeautjes werpen en meer... uniek!


2. Pietenacademie - óók als kinderfeestje te boeken!

Hoe zit het met de 'Pietvaardigheid' van jouw kind? Test het bij de Playground! Deze staat vanaf 15 november helemaal in het teken van de 'Pietenacademie'. Op bepaalde dagen komt de Sint ook zélf langs om te zien hoe het de kids vergaat!


Unieke uitjes: Op bezoek bij Sint en Pieten

3. Bezoek de enige echte stoomboot!

Kom op 2 & 3 december kijken aan boord van de Stoomboot van Sinterklaas, die dan in Haarlem ligt aangemeerd! Je ziet waar de Sint werkt, slaapt, waar de pepernoten worden gebakken en kadootjes worden getest. Reserveer snel! 


4. Bezoek het Pietendorp

Alle Pieten verzamelen! Danspieten, Bakpieten, Postpieten en Sportpieten... ze zijn er allemaal bij! Het is tijd voor het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum op 25 & 26 november en 3 december. Meer dan 150 Pieten brengen hun pakjes mee!


5. Zaans Museum

In het Zaans Museum vind je de Speculaas- en Chocoladefabriek van de Sint. Maar oh nee, de inpakmachine is stuk. Help jij de bakkers van de Sint de verpakkingen terug te vinden? Stiften, verf en stickers in de aanslag!6. Het Grote Sinterklaashuis

In Het grote Sinterklaashuis op Slot Assumburg in Heemskerk kunnen kinderen zelf ervaren hoe het is om midden in de hectiek van de decembervoorbereidingen van Sint en zijn pieten te staan. Er zijn zo’n 15 waanzinnige themakamers,  tientallen pieten, muziek, entertainment en een gave speurtocht met een prijsvraag door alle kamers. Doordeweeks kan jij Het grote Sinterklaashuis nu met 25% korting bezoeken. Gebruik hiervoor de kortingscode: KIDSPROOF23.7. Sint op het grote doek

Bij Pathé Haarlem heb je 2 kansen om in Sinterklaas stemming te komen! In 'De Grote Sinterklaasfilm' zijn BN-ers als Roy Donders en zelfs Eva Jinek te zien. In 'De Club van Sinterklaas' zie je dit jaar de bekende TikTok-tweeling Quinn en Aaron. EXTRA TIP: Op 2 en 3 deecember is het Sinterklaas weekend bij Pathé Haarlem. Er zijn dan allemaal leuke extra activiteiten in de bioscoop! Bekijk de agenda


Wie zoet is krijgt lekkers

8. Olala... Sint chocola!

Van de mooiste chocoladeletters tot de grappigste sinterklaas figuurtjes, gemaakt van de heerlijkste chocola. De winkel van Olala Chocola in de Zijlstraat staat er vol mee! Zo leuk: je kunt vanuit de winkel het open atelier in gluren waar al het lekkers gemaakt wordt. Extra tip: op bepaalde data kun je zelf een mooie chocoladeletter 'S' versieren


9. Peppernuts

Pepernoten in alle smaken; van oud en vertrouwd tot nieuw en onbekend. Die nieuwe smaken, die maken het nog leuker, nog spannender om te proeven. Van chocola tot stroopwafel en van unicorn tot zure mat! Kom langs in de winkel in de Barteljorisstraat.


Het heerlijk avondje is gekomen...
10. Hoog bezoek: Pietjes on Tour!

Het wordt écht een onvergetelijk Sinterklaasfeest met een bezoek van een paar vrolijke Pietjes bij jullie thuis. De Pietjes van Kickzy hebben een druk bestaan, dus zorg dat je op tijd boekt om teleurstellingen te voorkomen.


Extra Tip: De intocht!

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2023 in Gorinchem. Leuk om live op TV te zien! Maar wil je écht aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas? Kom dan naar een van de intochten in Haarlem e.o.!