icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten wk1

27 X Kinderfeestjes thema's

27 november 2020
Wil je het kinderfeestje van jouw kind dit jaar zelf organiseren, gezellig thuis? Wij hebben ter inspiratie 27 thema's bedacht!
Thema kinderfeestjes
Bekijk ook onze categorie kinderfeestjes voor thuis voor nog veel meer leuke feestideeën!

1. Tie-dye is mega populair. Tijd voor een tie-dye kinderfeestje dus! Laat de kinderen een shirt, tas of kussenhoes pimpen met vrolijke kleuren. En natuurlijk mag het eindresultaat mee naar huis. Heb je ons blog al gezien waarin we je uitleggen hoe je zelf kunt tie-dyen?

2. Geef een stoer piratenfeest voor jouw jarige. Tijdens het feest kunnen de kinderen op zoek naar de verborgen schatkist. Leuk: maak vooraf een schatkaart die naar de kist leidt. De draaiboeken van Artwise kunnen uitkomst bieden bij het compleet maken van dit kinderfeestje!

3. Voor kleine influencers in de dop is een selfiefeestje het helemaal. Je kunt aan de slag met alle grappige filters op Instagram of Snapchat of laat de kinderen hun favoriete filters namaken… maar dan wel offline met schmink of knutselspullen! Wil je het uitbreiden tot vloggen/ een videoclip opnemen? Vraag Theaterpartijtjes om hulp!

4. Tijdens een prinsessenfeest mogen de jarige en vriendjes en vriendinnen natuurlijk verkleed in prachtige jurken. Taarttip: maak een taartje in de vorm van een halve bol en zet een Barbie in het midden. De taart is de prinsessenrok van de Barbie. Tip: Vraag hier naar de juiste themakist, dan heb je meteen alles in huis wat je nodig hebt voor dit kinderfeestje!

5. Wil jouw zoon of dochter later dokter worden? Dan is een ziekenhuisfeestje misschien wel wat. Speel bijvoorbeeld Dokter Bibber, laat de kinderen nep bloed brouwen óf daag ze uit voor een wedstrijdje pleisters plakken en verband rollen.

6. De meeste kinderen doen het maar al te graag; lekker comfy op de bank hangen en een film kijken. Een filmfeestje is leuk voor kinderen én heel makkelijk voor ouders. Vraag alle kinderen om in pyjama of huispak te komen en zet ze met een grote bak popcorn voor de tv.7. Ken je het spelletje sjoelen nog? Misschien hebben jullie, of opa en oma, nog wel een bak op zolder staan! Kies dan eens voor een sjoelfeestje, met natuurlijk een prijs voor de nieuwe sjoelkampioen!

8. Kan jouw jarige geen genoeg krijgen van eenhoorns? Dan is het tijd voor een unicornfeestje! Laat de kinderen hun mooiste eenhoorn knutselen. Breid het feest uit met verkleden, schminken, een film... 

9. Slijm en nog eens slijm. Laat alle slijmdromen van jouw kleine kliederaar uitkomen tijdens een heuse slijmparty. De kinderen kunnen zelf slijm maken of koop vooraf verschillende slijmvarianten waar ze mee kunnen spelen.

10. Haal de oordoppen maar in huis ;) Een slaapfeestje vinden veel kinderen súperleuk, Lekker lang opblijven en eindeloos met elkaar kletsen of gamen. Tip: Extra knus is het om ieder in een eigen tentje te slapen. Huur hier een set! 

11. Of het nu winter is of niet, een winterwonderlandfeestje is altijd een feest. Bijvoorbeeld met een sneeuwballengevecht met watten, zelf sneeuw maken van maïzena en warme chocolademelk versieren met slagroom en lekkers.

12. Tijdens een ninjafeestje kunnen al die druktemakertjes hun energie wel kwijt. Laat ze bijvoorbeeld een ballon hooghouden met een schuimstaaf of een parcours afleggen langs gespannen touwen (zónder ze aan te raken).13. Grapjes maken als een clown, jongleren, trucjes oefenen en meer. Heb je al een keer een goochel/ circusfeestje gevierd thuis? Een aanrader! Tip: Nodig een goochelaar uit om wat mooie trucs te laten zien! 

14. Het perfecte excuus om alle verkleedkleren weer uit de kist te halen: een verkleedfeestje. Tip: hou een grappige fotoshoot of modeshow als alle kinderen zijn verkleed. Bij Verkleedwereld vind je vast geschikte kostuums!

15. Voor alle kleine professoren is een science feestje reuze interessant. Online kun je allerlei grappige proefjes vinden die je thuis kunt uitproberen. Nu alleen nog een witte jas aan. Zelf niet zo scheikundig aangelegd? Mad Science kan je vast goed helpen!

16. Of hou een high tea party. Duik samen met de kinderen de keuken in om allemaal lekkers te maken. En daarna moet alles natuurlijk ook geproefd worden. Leuk: geef alle kids een to-go pakketje mee naar huis met de baksels die over zijn.

17. De jarige krijgt natuurlijk de hoofdrol tijdens een vrolijk theaterfeestje. Start eerst samen met het bedenken van een script, daarna even goed oefenen en aan het einde de grote voorstelling. Tip: film het eindresultaat voor de ouders van alle kinderen.

18. Pannenkoeken, patatjes… Pizza!! Tijdens een smulfeestje draait alles om het favoriete eten van de jarige. Maak bijvoorbeeld zelf pizza’s, bak je eigen frietjes of versier heerlijke pannenkoeken. Is jouw kind een sushi-lover? Passion for sushi komt bij jou thuis om een workshop te geven!19. Verwen de jarige met een beautyfeestje. Bouw de woonkamer om tot een beautysalon met maskertjes, voetenbadjes, een nagelstudio en een plek om make-up en haar te doen.

20. Van wie is die vingerafdruk en wat staat er op die geheimzinnige foto? Een detective feestje is helemaal af met een spannende speurtocht door het huis of de buurt.

21. Als jij een echte gamer in huis hebt, dan valt een game feestje vast in de smaak. Tip: maak er een competitie van met verschillende rondes. Nu nog kiezen welk spel!

22. Nog zo’n favoriet bij kinderen: LEGO. Ga voor het ultieme LEGO feestje en geef de kinderen verschillende bouwopdrachten. Handig: als je zelf niet genoeg LEGO in huis hebt, kun je Young Engineers inschakelen om het feestje voor je te organiseren bij jou thuis!

23. Laat de kinderen een prachtig kunstwerk maken tijdens een museumfeestje of kunstfeestje. Aan het eind vormen alle kunstwerken een prachtige tentoonstelling. Om het af te maken kun je een digitale rondleiding opnemen met de kinderen. Leuk om te laten zien aan alle ouders! Artistieke hulp nodig? Workshop Haarlem biedt uitkomst!24. Wie kan het verste… meeste… langste… hoogste… Geef een challenge party vol toffe uitdagingen. De kinderen nemen het steeds op tegen elkaar. Dat wordt vast lachen!

25. Lekker dansen en swingen! Geef een echt discofeest in huis. Tover de woonkamer om tot club met gave lampen en versiering. En dan om en om een leuk liedje kiezen om op te dansen. Of kies voor een silent disco als je de buren niet wil storen.

26. Spelletjes en nog eens spelletjes. Vier een spelletjesverjaardag met een middag vol leuke bordspellen of juist met oud-Hollandse spelletjes zoals koekhappen, spijkerpoepen en zaklopen.

27. Wie weet wat de hoogste berg van de wereld is? En wat is het grootste zoogdier? Verdeel de kinderen in teams en hou een quizfeest met grappige pubquizvragen.

Tip: Heb je thuis niet zoveel ruimte voor feestende kids? Huur een ruimte! Bijvoorbeeld het Kleverhuis of de binnenruimte van Speeltuin Floragaarde.

Fijne verjaardag!


Vier een coronaproof kinderfeestje thuis in Haarlem e.o.
Ben je in coronatijd op zoek naar een leuk kinderfeestje voor een kind van 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar of ouder? Deze kinderfeestjes zijn coronaproof en vier je gewoon thuis. We hebben hier de leukste thema’s voor verjaardagsfeestjes voor je verzameld, met leuke activiteiten voor tijdens een kinderfeestje en meer ideeën voor een feestelijke middag vol taart, cadeautjes en blije kinderen.In het blog noemen we ook enkele partijen die kinderfeestjes in Haarlem verzorgen, thuis of op locatie, die jou kunnen helpen bij het voorbereiden van dit kinderfeestje of het gehele feestje thuis organiseren voor je.