Voorjaarsvakantie 2021!

18 februari 2021
21x Voorjaarsvakantietips! Met een NIEUW familie uitje op #7 en een toffe activiteit voor tieners op #14!
Voorjaarsvakantie 2021 thuis en uit
1. In één dag alle speeltuinen uit de buurt langs? Ga met de kinderen op een stoere speeltuinexpeditie. Maak te voet of met de fiets een tocht langs zoveel mogelijk speeltuinen. En daar moeten alle speeltoestellen natuurlijk getest worden. Aanrader: vraag je kinderen om elke speeltuin een cijfer te geven.

2. Elke dag een andere verrassingsactiviteit, hoe leuk is dat! Verzamel een groepje kinderen en laat ze allemaal een activiteit verzinnen. Elke dag gaat het groepje bij een ander langs voor de activiteit.

3. Bouwen met de Bouwgabbers
Kinderen werken 2 dagen lang met gave materialen en programma's als 'WeDo', 'Spike Prime' en 'Mindstorms' aan bouwwerken van Lego. Ze leren zelfs programmeren! Er is een programma voor kids vanaf 7 jaar, 9 jaar of 10 jaar. Lees meer over deze leerzame voorjaarsvakantiedagen!

4. Brick Kids workshops
Hebben jullie ook zo verheugd naar die wand vol Lego steentjes en die uitdagingen in het programma Brick kids gekeken? In de vakantie kunnen kinderen van 7-12 jaar bij de Loco Fabriek zelf als brick masters aan de slag! Reserveer je dagdeel! 

5. Wat zou je doen met een miljoen óf hoe zou de toekomst eruit zien? Geef jouw schrijvers-in-de-dop een leuke schrijfopdracht en lees de verhalen daarna aan elkaar voor.6. Dagkampen op Natuur Speeleiland Haarlem 
Een avontuurlijk tweedaags dagkamp op het Natuur Speeleiland is hét uitje voor avonturiers! Kinderen worden flink uitgedaagd met een bootcamp, een avonturentocht, een potje lasergamen en een gaaf survivalparcours! Lees meer over deze leuke buiten-activiteit! 

7. NIEUW: Verhaalvontuur Familie Speurtocht!
In Amsterdam is het al een daverend succes, en nu kunnen wij ook in Haarlem op pad met de 'missiekaart' van Verhaalvontuur! Met codes en verhalen leer je meer over onze stad. Een leuk coronaproof uitje in de buitenlucht! Bestel de familiespeurtocht!

8. Sport 5-Daagse bij Sportfever
Fijn voor sportieve kids! Bij Sportfever kun je deze vakantie kennis maken met veel populaire én bijzondere, minder bekende sporten. Kies voor een Adventure dag, de voetbal 2-daagse, de sport 2-daagse OF doe alle 5 dagen mee! Lees meer over de activiteiten en kies je locatie 

9. Daag je kinderen uit om een (stop motion) film te maken. Daar zijn ze zeker een tijdje zoet mee. Het Noord-Hollands Archief looft zelfs prijzen uit voor de leukste stop motions! Lees hier meer over deze wedstrijd, en over andere leuke wedstrijdjes van Haarlemse initiatieven! 

10. Sport Instuif op 23, 24 en 25 februari
Ziet jouw kind een voetbal,- hockey- of judoclinic van een gespecialiseerde trainer wel zitten? Of wat denk je van rugby en boksen? Oók supercool; gratis meedoen aan 'Urban Sports' zoals 3 vs 3, panna knock-out en streetdance! Kom je ook lekker zweten met Sportsupport? Lees meer over de sportclinics van Sportsupport11. Boek een vakantiehuisje op een fijne plek en maak er één grote spelletjesvakantie van. Neem zoveel mogelijk bordspellen en kaartspellen mee om ter plekke te spelen.

12. Welke stoelpoot is dat? Voor een fotospeurtocht hoef je alleen maar grappige of gekke details te fotograferen in huis. Vervolgens vraag je de kinderen om zo snel mogelijk de juiste plekken te vinden.

13. Among Us - in het echt!
Is jouw kind ook zo verslingerd aan die tactische, spannende videogame 'Among Us'? Deze vakantie wordt het spel op verschillende plekken niet op een scherm, maar in het echt gespeeld voor kinderen uit groep 3 t/m 8! Lees hier waar en wanneer je kind mee kan doen! 

14. Wintergames voor tieners!
Het afgelopen jaar krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal níet kan. Juist voor hen is het zo belangrijk om af en toe buiten onder leeftijdsgenoten te zijn. Daar heeft Sportsupport de oplossing voor bedacht in de vorm van toffe wintergames met leeftijdsgenoten. Schrijf je puber gratis in! 

15. In het digitale minimagazine van Kidsproof.nl staan 25 van de leukste wandelgebieden in Nederland. Je ontvangt het minimagazine bij inschrijving voor de nieuwsbrief. Schrijf je hier in!16. Speel thuis met het gezin een escapegame via een app, via internet of met een fysiek spel.

17.
Teken een plattegrond van de omgeving rond je huis. Google Maps is daar een fijne hulp bij. Zet ergens op de kaart een groot rood kruis. Daar verstop je de schat. Als echte piraten gaan je kinderen met de schatkaart op zoek naar de schatkist. Tip: laat je kinderen ook zelf schatkaarten maken voor vriendjes in de buurt.

18. Muzikanten in de dop opgelet!
Dit is de kans voor kids van 9-14 jaar die willen optreden in Het Concertgebouw! Meld je aan voor het Koninklijk Concertgebouw Concours en zing of speel de sterren van de hemel. Alle niveaus & muziekstijlen zijn welkom. Meld je aan voor 12 april 

19. Lees een gratis editie van PANNA! Magazine
Versla die lockdown-verveling met het coolste, dikste en grappigste voetbaltijdschrift voor kinderen van 7-14 jaar! Met de code 'kidsproof' krijg je deze maand een fikse korting op een jaarabonnement op dit magazine! Klik hier naar het gratis proefnummer en voor de kortingscode op PANNA! 

20. Wie wordt de grote winnaar? Houd met het gezin een spelletjesmiddag met een leuk gezinsspel. Dit zijn onze favoriete gezelschapsspelletjes.

21. Bestel of kook een chique 3-gangen diner voor het gezin. Laat de kinderen ondertussen een menukaart knutselen voor op tafel. En het grote voordeel van thuis “uit eten” gaan? Al het speelgoed van de kinderen is lekker dichtbij. Handig tussen de gangen door.

Fijne voorjaarsvakantie!