Doe mee en win!

15 februari 2021
Na school of in de voorjaarsvakantie zin in een leuke uitdaging? Bekijk deze wedstrijden en winacties waaraan jij gemakkelijk mee kan doen!
Leuke wedstrijdjes voor Haarlemse kids

Gifjes maken

Uiterste inleverdatum: 26 februari 2021
Je kent ze vast wel, die korte, grappige filmpjes die je op alle sociale media tegenkomt; Gifjes heten ze. Ze zijn opgebouwd uit een aantal elkaar heel snel opvolgende beelden. Het Noord-Hollands Archief heeft een méga beeldbank, echt een schat aan te gek beeldmateriaal over Haarlem in de afgelopen decennia. Zij dagen kinderen uit met deze beelden zelf een leuk gifje te maken en hebben een prijs voor degene die het leukste gifje maakt. Heerlijk om op een regenachtige dag lekker door de beeldbank te neuzen en een filmpje te maken, en dat is minder lastig dan het lijkt! Lees meer over de gifjes wedstrijd van het Noord-Hollands Archief. 

Selfie-fotowedstrijd

Uiterste inleverdatum: 28 februari 2021
'Zie jezelf anders' is het uitgangspunt van de fotowedtrijd van het Frans Hals museum. Maak een portret van jezelf zonder nadruk op je gezicht te leggen. In de jury zit o.a het 12-jarige lid van de Haarlemse Kinderraad, zij zal vooral letten op het plezier wat van een foto afstraalt! Lees meer over de fotowedstrijd van het Frans Hals Museum

Tussen kunst en kids

Uiterste inleverdatum: 24 april 2021
De Vijfhoekkunstroute heeft dit jaar een leuke opdracht voor kinderen, waarmee zij ook nog eens leuke prijsjes kunnen winnen! Kies op de website van de kunstroute het kunstwerk dat je het leukst, grappigst of mooist vind, en maak het na, mét een eigen twist! Jouw kunstwerk wordt in ieder geval getoond op de website van de Vijfhoekkunstroute, daarnaast zijn er prijzen te winnen. Lees meer over de wedstrijd van de Vijfhoekkunstroute 

Lockdown fotowedstrijd

Uiterste inleverdatum: 26 februari 2021
Drie Haarlemse kids. Livia (12), Fabienne (9) en Amelie (12,  bedachten een leuke fotowedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar. De uitdaging; de mooiste foto maken in de natuur, zo origineel mogelijk. Ouders mogen miet helpen! Natuurlijk mag de foto niet gephotoshopt worden. De foto mag t/m 26 februari ingestuurd worden. De vakjury, bestaande uit twee professionele fotografen, kiest zondag 28 februari de winnaar uit en looft een prijs uit; €50 waarvan €25 voor jezelf en €25 gaat naar een goed doel dat jij zelf mag kiezen! Lees meer over de lockdown fotowedstrijd! 

Win een weekend weg

Inschrijven tot 28 februari 2021
Kidsproofvakantie.nl mag van recreatiepark Sallandshoeve een midweek weg verloten! Wat je daarvoor moet doen? Het is heel eenvoudig; je moet zorgen dat je staat ingescrheven voor de nieuwsbrief van Kidsproofvakantie.nl, je ontvangt dan maandelijks leuke tips voor vakantie met kinderen in Nederland en je loot automatisch mee voor de prijs.