Waterspelletjes!

18 juli 2022
Wat is het warm in Haarlem! Houd je hoofd koel met waterspelletjes. Probeer deze 6 eens!
Wat te doen met heel warm weer? Rustig blijven, veel drinken, en lekker spelen met water!Veel plezier met deze waterspelletjes!

Ultimate Waterballon
Dit spel is echt een leuke om met een grote groep te spelen! Trommel dus de leukste kids uit je klas of uit de buurt op en verzamel je op een wat groter grasveld (het liefst met een volleybalnet). Knip de groep op in tweeën en verdeel over de twee velden. De bedoeling is nu dat je punten gaat scoren door de waterballon in een bepaald deel van het veld van de tegenstander krijgt (lijkt dus op volleybal, maar dan met een splashende waterballon!).

Waterballonnenparcours
Dit is er één voor kids die van een uitdaging houden en niet snel opgeven! Je gaat namelijk een waterballon meenemen over een parcours op een...... lepel! Ken je dat spelletje met een ei op een lepel? Nou, dit is de variant met een waterballon! Maak het extra spannend door het parcours uit te stippelen in een speeltuin, over een klimrek bijvoorbeeld. Ook erg leuk voor de toeschouwers :-)

Waterfles bowling
Ouderwetse lol! Wat hebben wij dit zelf ook vaak gespeeld! Vul een paar flessen met water en mikken maar! ook super makkelijk en leuk om op vakantie te doen!

Waterballon estafette
Een goede check hoe je vrienden en vriendinnen op elkaar ingespeeld zijn! Het is bij waterballon estafette namelijk de bedoeling dat je met z'n tweeën én zonder handen de waterballon over de finish brengt! Hoe dan? Nou, door de ballon tussen jullie hoofden te klemmen... of tussen jullie schouders, of billen! Maar niet te hard drukken hoor... splash!

Waterballon darts
Het is zo simpel! Krijt naar eigen inzicht en wens op een harde ondergrond een dartbord en probeer door het gooien met de waterballonnen het hoogst aantal punten te behalen!

Waterdragers
Nog zo'n oude bekende, maar hij is te leuk om niet te noemen! Ga in een treintje achter elkaar zitten, laat degene vooraan een bekertje volscheppen en geef het door naar achteren. Heel benieuwd wat er uiteindelijk in de emmer achteraan beland, en verkoeling gegarandeerd!

Nog niet genoeg afgekoeld? Ga deze zomervakantie dan maar lekker vaak zwemmen!