Zomervakantie uitjes in en om Haarlem

4 juli 2023
Zomervakantie; Zes weken de tijd om leuke dingen te doen! Lees hier welke leuke uitjes in Haarlem e.o je kunt doen als gezin of aan welke leuke activiteiten je kids mee kunnen doen deze zomer. Fijne vakantie!
Zomervakantie met kinderen in en om Haarlem
Zomervakantie! Een dagje thuis lummelen is lekker, maar zes weken lang? Nee! Dan wil je er wel eens lekker op uit. Gelukkig is er genoeg leuks te doen in en om Haarlem deze zomervakantie; wat dacht je van deze tips?


Zomerse gezins uitjes

Een hele dag speelplezier bij Linnaeushof

Dat is een belofte; bij Linnaeushof ben je een hele dag zoet! Binnen spelen, buiten spelen, met water spelen; alles kan hier. Kom tussendoor langs bij het restaurant voor ijs of een patatje, óf neem een goed gevulde mand mee om te picknicken.


Mini Zandvoort - Speurroute door het oude centrum 

Wat een leuke manier om Zandvoort eens op een andere manier te zien! Met de speurkaart in de hand loop je door het oude dorp, op zoek naar de mini tafereeltjes. Door de QR codes die erbij hangen kom je achter leuke weetjes! Je haalt de speurtocht voor €2,50 bij het Zandvoorts Museum. Lees hier meer


Midgetgolfbaan Haarlem

Naast de Haarlemmerhout ligt, prachtig tussen het groen, een gezellige midgetgolfbaan. Als je met minder dan 10 personen komt hoef je niet te reserveren en de baan is in de vakantie elke dag open. Leuk en laagdrempelig uitje!


Waterdiertjes zoeken

Niet alleen wíj zwemmen regelmatig in 't Wed; óók schrijvertjes, waterjuffers, bootsmannetjes, schaatsenrijders vinden het er heerlijk! Wat dat zijn? Dat kun je onder leiding van iemand die er veel over kan vertellen ontdekken deze zomer! Dit is één van de leuke gezinsexcursies in Nationaal Park Zuid Kennemerland deze zomer! 


Koning van Haarlem

Vanaf 24 augustus is er weer een ontzettend leuke voorstelling te zien op het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem. Dit jaar komt Club Kenau met een oer-Haarlems verhaal; over de broer van Napoleon die koning moet worden! Reserveer nu vast kaarten voor de datum van je keus!


Surfen met het hele gezin!

We tipten de toffe surfkampen van Surfana al eerder, maar wist je dat je hier ook een losse les, of reeks lessen kunt volgen? Ook heel leuk om met het hele gezin te doen deze vakantie! Wedden dat jij daarna de coolste ouder bent?


Klimmen bij Klimpark21

Met spannende hindernissen op 4, 7 en 10 meter is er altijd wel een overwinning waar je trots op kunt zijn bij Klimpark21! Vanaf de hoogste klimroutes zoef je met een zipline van meer dan 100 meter over het park heen. Wat een stoer uitje!


Zwemmen in Spaarnwoude Park

Niets zo lekker als een duik in natuurwater op een warme dag. De strandjes in Spaarnwoude Park zijn een goed alternatief voor de kust: dichtbij de stad, in een groene omgeving. Picknickmand en handdoek mee & gaan!


Artis Zoomeravonden

Tijdens de Zoomeravonden is ARTIS op zaterdagen open tot zonsondergang. Er wordt van alles georganiseerd en er is een toffe kinderroute. Vergeet vooral de picknickmand niet want hoe leuk om in het park omringd door dieren te eten!


Airco-uitjes


Relax bij Pathé Haarlem!

Wist je dit al? Álle zalen van Pathé Haarlem hebben deze fantastische relax-seats! Deze vakantie zie je in deze bioscoop alle toffe familiefilms van dit moment; De oneindige slijmfilm, Ruby Kieuwmans, Super Mario Bros en meer! Binnen voetballen bij Midget Voetgolf

Bedwing de Power-Tower, scoor met vlakschieten, flipper een hoop voetbalflipper-punten bij elkaar én; loop alle 18 uitdagende holes af met een voetbal! Wat een leuk uitje is dit als gezin of met vriendjes; met óf zonder ervaring! Elke dag open in de zomervakantie


Een familiefilm zien bij Kinepolis

De vier elementen, mythische krakers, heel veel slijm en een vakantie op stelten bewonder je deze zomer bij Kinepolis Haarlem Schalkwijk. In de vakantie kun je hier lekker wegzakken en even bijkomen in de grote stoelen, mét airco! Check het filmaanbodKids only: Leuke dagkampen
Stuif-Stuif

Het grootse, maar laagdrempelige kinderevenement is ook dit jaar weer terug met een te gek programma! Van 21 augustus t/m 1 september kan er weer worden gesport, geknutseld, gespeeld en gekookt. Alles voor een klein prijsje en begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Bekijk het gehele programma


IJsjes maken bij de Loco Fabriek

De ijsprofessor vertelt de kinderen welke ijsjes er allemaal te maken zijn en hoe dat moet. Daarna gaan de kinderen aan de slag om hun eigen ijsje te ontwerpen en te maken. Als aandenken gaan naast het diploma ook nog een leuke groepsfoto mee naar huis. Check hier op welke data kinderen ijsjes kunnen komen maken.


Brick Master Workshops

In de schoolvakantie kunnen LEGO-fans lekker komen bouwen bij de Loco Fabriek. De begeleiders dagen ze uit gave bouwwerken te maken met de duizenden Lego steentjes. Goed gewerkt? Dan krijg je een diploma! Check data


Sportieve Dagkampen

In de uitnodigende ruimte van The Little Gym Haarlem beleven kinderen van 2,5 t/m 12 jaar ook deze vakantie weer sportieve avonturen! Elke week wordt volgens een nieuw thema gewerkt aan geest, lichaam en zelfvertrouwen! 


Skeelercursus bij Kras Sport

In de eerste week van de vakantie kunnen kinderen in 3 dagen goed en veilig leren skeeleren. Daar hebben ze de rest van de vakantie profijt van! Drie dagen lang gaan kids 2x 45 minuten per dag de ijsbaan op voor leuke lessen. Starten kan op maandag of woensdag. Meld je kind aan!


De Vakantiekaravaan

In samenwerking van Stichting Hart en Sportsupport wordt op 27 juli de vierde editie van de VakantieKaravaan georganiseerd voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. De vakantiekaravaan biedt 8 gave clinics aan die te maken hebben met kunst, cultuur en sport.


Stuif-stuif: een groots kinderevenement!

Van pannenkoeken bakken tot je eigen knuffel maken, van open podium tot buiten spelen op het springkussen; nergens is zó veel te doen als bij dit grootse kinderevenement dat in de laatste 2 weken plaatsvindt in Haarlem! Vanaf €6 is je kind een hele dag onder de pannen, voor sommige activiteiten wordt een extra € gevraagd. Eigen eten en drinken meenemen mag; wordt zelfs geadviseerd. Echt super leuk! 


Fijne Vakantie!

LEES OOK: 11 Kidsproof musea met een leuk zomerprogramma